Guest Patrik #1 Публикувано 22 Декември, 2004 предлагам да си направим една такава тема и да си я поддържаме актуална да знаем кои места да не посещаваме с колите си аз започвам с една бензиностанция Дунев на семинарията до сега винаги съм сипвал на Дунев във дървеница и не съм имал оплаквания а в петък сипах на семинарията и ми сипаха 49 литра като вътре по изчисления имах ПОНЕ 3 литра до тук няма нищо станно но май на мойта хонда резервоара е 45 макс. ако греша за резервоара се извинявам но ако НЕ значи са ме ударили с 10 % и горница е тоя пич за цяла нощ ще направи мойта месечна заплата ..... НЕ СИПВАЙТЕ НА ДУНЕВ НА СЕМИНАРИЯТА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Demon #2 Отговорено 22 Декември, 2004 Относно Хондата ти мисля, че ако е като тази на аватара ти е 44л. резрвоара!Аз от години не сипвам на бензиностанции:ДУНЕВ и ШЕЛНяма такива ментета колеги, ако някой иска ковти бензин, да си сипе там!Малко информация за ШЕЛ: Имат нагреватели в резервоарите! Всеки знае, че няма може би нещо, което променя повече обемът си на разлики в температурите от бензинът. Ами не искам да казвам ако осигурят с +15-20 градуса по-висока температура резервоара на бензиностанцията. Ами наливаш си ти и след малко се оказва, че 1 или повече литра са отшумяли на някъде и ти даже не си разбрал как. Просто го прибавяш към разхода на автомобила. Не говоря ако колата ти е с по-голям резрвоар и пълниш яко. А отделно, че бензинът им е пумия! П.П. Идеята не е лоша за темата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z #3 Отговорено 22 Декември, 2004 Ми да. Аз това за Шел съм го чувал от шофьори на камиони. Те казват, че през лятото, когато заредят до горе резорвоара и като се нагрее от слънцето понякога нафтата прелива, защото се е разширила. Е, когато заредиш при Шел казват този ефект го няма. Те там явно си сипват нафтата загрята. П.С. Смятам, че би било още по-полезно, ако някои колеги, които сипват много често и отдавна да драснат от къде са най-доволни от газ и бензин. Щот аз нямам много опит в София и сипвам дето ми падне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Strender #4 Отговорено 22 Декември, 2004 Аз карам Хонда 5г, 1.3, От една година зареждам предимно на OMV, разликата с Шел е огромна (имам предвид сравнение между 95 на OMV и на Шел) Колата се държи коренно различно с двата бензина в полза на OMV естествено. За останлите по-малки бензиностанции няма смисъл да говорим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Patrik #5 Отговорено 22 Декември, 2004 П.С. Смятам, че би било още по-полезно, ако някои колеги, които сипват много често и отдавна да драснат от къде са най-доволни от газ и бензин. Щот аз нямам много опит в София и сипвам дето ми падне. то имаше такава тема лятото мисля в която всеки се изказа за качеството на бензина на различни бензиностанцииаз за качеството не споря за Дунев щото мисля че е същото като на другите ама ми е гадно да ме ударят с ТОЛКОВА много той пича трее да си напрай некой лев ама чак пък толкова ..... за това предлагам който е бил лъган да си каже да се знае каде да не ходим че да им падне клиентелата която искат да лъжат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest kizisoft #6 Отговорено 22 Декември, 2004 Това за загряването на бензина е практика на повечето добри и големи вериги бензиностанции. НЕ ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ ШЕЛ Е ДОБРА Така като е винаги с една и съща температура винаги сипват еднакво защото и колонките измерват еднакво. Май даже започват да ги задължават всички бензиностанции да са така. Те си имат много други начини да те излъжат. Според мен проблемът е в качеството на горивата От личен опит ви казвам от 3 зареждания на ШЕЛ ми се задръсти и изгоря бензиновата помпа - ИЗРОДИ слагат какви ли не гомна в бензина ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ЗАРЕЖДАИТЕ НА ШЕЛ За газ съм най-доволен от ЛУКОИЛ Разлика до 2 литра на 100 км в сравнение с другите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf #7 Отговорено 22 Декември, 2004 Само Лукойл Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest The_fastest #8 Отговорено 22 Декември, 2004 Много съм доволен от ЕКО ЕЛДА ( Гръцките бензиностанции ). Особено нафтата, но съм чувал от приятели че и бензина е доста добър..>За съжаление нямат развита мрежа..в София са 4 или 5 !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Tino #9 Отговорено 22 Декември, 2004 Доволен съм от ЛукОйл и Петрол ( който са едно и също горе долу ) , не мога да кажа лошо , освен че имат мързеливи пичове дето едно огледало не искат да измият ( е не всички ) , компромисен вариант е Еко ( пак гръцки ) , всичко останало за мене е боклук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest emko #10 Отговорено 22 Декември, 2004 Колеги, дайте повече инфо за Лукоип. Аз главно от там зареждам и не мога да я съпоставя с друга бензиностанция... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Tino #11 Отговорено 22 Декември, 2004 Емко понеже си с нова Хонда , имаш ли си компютър който да ти засича разхода на бензин-а Питам понеже Джаза има , и при каране с бензин на ЛукОйл разхода й е свалян до 5.2 на около 700 - 800+ км смесено каране , като се кара след това 200 км с Еко разхода веднага се качи на 5.6/7 Също така лятото с климатик с двама човека в колата и малко багаж , при 140-130 км/ч ( като средна скорост около 120 ) разхода с ЛукОйл е около 6.1+ , с Еко 6.5+ С други лоши бензини не е тествано и на дали ще бъде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Born to race!!! #12 Отговорено 23 Декември, 2004 Аз също зареждам на Лукоил.Баща ми е шофьор дълги години.Бил е и механик на автомобилни състезатели като Дунев Неговата препоръка е това и евентуално ОМВ.Имам познат пък който кара само с ОМВ-100 и каза че за няколко месеца разхода му паднал с 5 на 100 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Born to race!!! #13 Отговорено 23 Декември, 2004 Имам и нещо друго да Ви разкажа,ама първо да попитам някой ходи ли в сервиза на Любо на Симеоновско шосе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest emko #14 Отговорено 23 Декември, 2004 Тино: имам такова животно в колата - да показва разход, на база на изминато разстояние. за разхода съм забелязал, 4е има ОГРОМНО значение от стила на каране:нормално каране (като за мене) за 200км извънградско - 6-6.5миналата седмица ходих до бал4ик и с доста спокойно и бавно каране - 5.2тази седмица като ходя на работа - 10-11 ми дава разход Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest V-tec #15 Отговорено 23 Декември, 2004 Имам и нещо друго да Ви разкажа,ама първо да попитам някой ходи ли в сервиза на Любо на Симеоновско шосе? Кажи за какво става въпрос??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest radku #16 Отговорено 24 Декември, 2004 Oт Лукойл и Шетрол съм Доволен.Ама от Еко Незнам кви си - Гръцките, БЕНЦА беше се едно съм се качил на дизелова кола, добре 4е сипах малко за проба. Ама повече проби не правя. Иначе за Пловдив От ЕМКО също става горивото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest KOSTUMA #17 Отговорено 24 Декември, 2004 аз лично съм много доволен от ОМВ когато и да съм сипал там винаги бензина е бил супер обслужването съyо, а на извънградско с 100-130 ми падна под 6 на 100 ,а иначе наи недоволен съм от Шел както от горивото така и от обслужването! :Отивам аз да сипа на Шел и онзи "тарикат" дето сипваше не ми затворил резервоара а зарязал капачката на тавана чак след километър някви сотаджий ми казаха че си я возиа на тавана направо мислех да се върна и да го убиа ониа мамка им на Шел да го духатПс. С извинение ама като се сетиа се побърквам! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vtec #18 Отговорено 24 Декември, 2004 Аз лично съм доволен от газта и бенза на Лукоил,но ЕКО ЕЛДА(Гърците) имат прекрасна нафта.Лично съм чувал как се променя звука на двигателя(става по тих),за бенза им не съм чувал оплаквания.За сега поне горивата им със сигурност идват от Гърция(ДАНО ДА Е ТАКА И ЗА НАПРЕД) ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове