Jump to content
lubaka

Блокирал двигател D16y8

Recommended Posts

Първо искам да кажа здравейте на всички таи като токущо се регистрирах в форума. За съжаление идвам тук с един доста сериозен проблем. Купих си една хонда цивик 1.6 витек d16y8 но за съжаление докато я пребирах към варна ми излезна биелата през картера. Утре тепарва сте се отваря двигателя и просто нямам идея какво ме чака и от каде ще си намеря части. Ако има хора които са преминали през такова несхто моля да дадат някои савети засхтото сам един наистина нов хонда фен. Нямам никаква представа точно този блок ли ми трябва d16y8 или е заменим и с блок от някои друг витек. Благодаря предварително на всички които сте се включат в тая сложна и тежка за мен тема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да кажа здравейте на всички таи като токущо се регистрирах в форума. За съжаление идвам тук с един доста сериозен проблем. Купих си една хонда цивик 1.6 витек d16y8 но за съжаление докато я пребирах към варна ми излезна биелата през картера. Утре тепарва сте се отваря двигателя и просто нямам идея какво ме чака и от каде ще си намеря части. Ако има хора които са преминали през такова несхто моля да дадат някои савети засхтото сам един наистина нов хонда фен. Нямам никаква представа точно този блок ли ми трябва d16y8 или е заменим и с блок от някои друг витек. Благодаря предварително на всички които сте се включат в тая сложна и тежка за мен тема.

Здрасти колега съжалявам за късмета ти и тая зла участ дето те е сполетяла но няма как ще намериш решение,важното е че си избрал правилната марка,Аз имам блок от 1.6 в-тек (D16Z6) не знам дали е заминяем с твоя ,някой по компетентен да си изкаже мнението,ако става тела ми е 0898-489-527 Стамен от Варна съм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами проверих маслото на нормално ниво бесхе но като се спука картера маслото което изтече бесхе уйасно черно и гъсто възможно е да е от това но не го забелязах по стеката изглеждаше нормално. Определено не предполагах че може да е толкова гадно.Иначе малко преди да спре се чу едно слабо свистене но си помислих че бесхе от гърнето но уви.... а бях само на няколко км от Варна. Сега много се упреквам но няма как да се върна назад. Идинствено се надявам да си я оправя и да карам отново засхтото много ми хареса този автомобил. Продалжавам да проучвам за блока дали е заменим с друг засхтото мн трудно се намира точно такъв. Благодаря ви.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега съжалявам за случилото се.Аз съм с такъв и сам много ,ама много доволен.Прекрасна машина е.Според мен твоя двигател е бил отварян и съответно нещо е било прецакано или объркано от майсторите.Не съм сигурен но мисля че е еднакъв блок с на D16Z6 ,просто d16y8 е малко по нов с разни дребни промени.Но не съм 100% сигурен де.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

Аз доколкото знам разликата е само в главите и степента на сгъстяване,но може да се провери.Другото което ще ти кажа е,че в момента в форума се продават комплект бутала с биели на перфектна цена.И последно блока които ти предлага Стамен ще ти свърши същата работа като у8-цата,само проверете захващането.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lubaka

мерси много ще споделя какво е станало след като се справя с всичко. Благодаря на всички които се вкючиха в темата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...