Jump to content
Guest The Sniper™

Хечбек или седан

Recommended Posts

Guest The Sniperâ„¢

До месец-два предполагам ще купувам кола и искам да направя проучване.Кое според вас е по-добро хечбека или седана?Аз лично бях с мераци отностно версията купе, но едва ли ще имам средствата да си го позволя.Кажете си мнението и ако може да ми изтъкнете предимствата и недостатъците на двете ще съм благодарен. Моля да не се започват спорове просто не искам да съжалявам после заради избора си на кола ( което едва ли ще стане с Хонда, но все пак...).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Aз съм на същото дередже като твоето :angry:

Значи какви са разликите:

Хечбек се предлага с двигатели

1.3 карбуратор 75 коня;

1.5 LSi 90 коня;

1.5 VEi VTEC-E 90 коня, разликата с LSi е, че макс мощност и макс въртящ момент се достигат на малко по-ниски обороти, по-важното е, че харчи по-малко;

1.6 ESi 125 коня;

1.6 VTi VTEC DOHC 160 коня;

Седан се предлага със същите двигатели, но без 1.3 карб и 1.5VEi.

Оттук нататък трябва да си избереш дали ще си вземеш с 3 врати, където изборът е по-голям, но пък липсата на задни врати си е неудобство, ако често ще возиш повече от 1 човек, а и багажникът на хечбека е доста малък (214 литра). Седанът има багажник 381 литра и го няма ефектът "стани да седна", но пък малко по-трудно се намира...

Други съществени разлики на мен не са ми известни.

Аз лично съм избрал за себе си (или по-скоро за семейството, щото ще купуваме семейна кола) седан 1.5 LSi, пък ти си мисли. Успех! :cool:

ЕДИТ: Хм, данните горе ги взех от

http://www.prelude-fan.de/civic_g5_t.htm

но пък на една друга страница пише друго, че 1.5 VEi го има за седан, така че не знам :rolleyes:

http://hondacar.free.fr/Range/range_civic%2092-95.htm

Редактирано от dimodi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Sniperâ„¢

Аз лично се спрях на модела седан 1.6 125к.с.гледах му характеристиките в catalog.auto.ru и естествено няма да са напълно реални , но това което видях ме заинтригува.А още повече че намерих такъв с всички екстри за 4500.Аз искам кола, скоято спокойно може да се събираме тълпата и айде на море, а също като съм сам да мога да си играя с Калибри.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

здр колегана така зададен въпроса, тука ще ти отговорят по следния начин:1/2 ще ти кажат, че по-красиво и готино нещо от седана няма1/2 ще ти кажат, че по-практично и по-удобно нещо от хечбек-а няма1/2 ще ти кажат, че е важното да е Хонда и цената и състоянието на колата да са добристана много :rolleyes: , но продължавам още малко...1/2 ще ти кажат, че пък тях ги кефи 6ген. повече от пета (не че има връзка)1/2 ще ти кажат, че почти всички 5ген тука в Бг са ръчкани яко и трудно се намира сносна такава кола.....П.С.: Малко много станаха половините (1/2), но във всяко има по малко истина, а и математиката не я разискваме засега :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ами хечбека винаги ще е по-пъргав от седан със същия двигател.... винаги ще е по-лек, с по-малко място за багаж и по-непрактиченАма аз искам хечбек. Ако си семеен, почти винаги седана е по-добър избор.Иначе има глуповати разлики като..... хечбека има по-малко врати, а оттам и по-малко неща по тях за поправяне :rolleyes: обече пък, по-големите врати, по-лесно увисват. Освен това хечбеците винаги завихрят въздуха отзад повече, което налага и задната чистачка...... още едно неудобство на хечбека, за което вобще не ми пука :angry: Всичко е компромис и задоволяване на интересите на различни хора, така че: дано съм помогнал, ама това решение май трябва сам да го вземеш и да не разчиташ на обясненията, а на това как се чувстваш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Sniperâ„¢

Благодаря ви за казаното дотук (беше полезно).Но имах впредвид окачване, спирачки, и всичко по конструкцията.Аз лично съм карал хечбек (не хонда) а учебната ми кола беше пежо 405та знам колко по-удобно се кара. Ама имам и мерак по-нататък да правя външен тунинг (за колкото парите стигнат) та в това отношение видях разработки на седан и то невероятни. Затова и решението ми е такова, но ако има някакви недостатъци е хубаво да ги знам преди да купя каквото и да било. Не съм инженер и не разбирам за това питам.Все пак се радвам че ми помагате. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Де да знам пич, малко тая тема ми се вижда безсмислена. При условие, че колата за някои е съпоставима със жената, твоя въпрос в други обстоятелства би звучал "Блондинка или Брюнетка?!".Ами ти си решаваш! Ти ще си караш колата и ти ще я използваш, както ти си решиш. Сядаш и тестваш!Само на кратко да отбележа - според мен хечбека си има младежкия дух в себе си. Това не е семейна кола. Това е кола пичеловка за млади пичове "лайк ми" :angry: Ама аз като се замисля и 2(3) врати са ми много. Аз ползвам само 1 :rolleyes::cool: Седана си е по-удобен за повече хора, ама чесно казано ми е по-грозноват....така че ти решаваш каква жена (пърдон кола) ще си вземеш :P Cheers! :box:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin

...имах впредвид окачване, спирачки, и всичко по конструкцията.

Мисля, че няма никаква разлика между окачването на Седан-версията и Хетчбек.Иначе лично аз предпочитам Хетчбек, защото Седан-а е прекалено голям пък и нямам нужда от задна врата, задни седалки (въпреки, че задните седалки присъстват и във версиите Хетчбек) и голямо багажно пространство :angry: .По-важно за мен е колата да е лека, пъргава и компактна :rolleyes: Редактирано от TheDevilTwin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Didko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ние на по 30 да не сме старци бе :( Like meНа колегата дето се 4уди ;) Мой като 6те я курви6 колата хе4бека мен ли4но мн пове4е ме кефи и носи пове4е на нато4ванеНе сравняжай Пежото с Хонда.И аз съм имал Пежо 405 вози мн меко...............Но до тук приклю4ваме :) В хе4бека има доста страни4ни 6умове особено от задната врата,ама 1-ни яки колони ре6ават проблема :) Ай мой успех ама си отваряй о4ите 4е D16Z6 Седан за 4500??????????? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Колега и аз имах подобна мисъл преди около 2 год и се спрях на Седан.Преди това карах CRX и си казах, че ако е гарга да е рошава. CRX-a ми се струваше много непрактичен и за това го смених, иначе беше супер автомобил! Обаче си казах, за какво да го сменям за същото със задни седалки и да дам сума ти пари, та реших да е Седан. Моите впечатления:1. Седанът е по-голям и по-удобен (изброили са ти предимствата по-горе) голям багажник, 4 врати, аз бих добавил и по-комфортна возия.2. Разходът е колкото на хечбек или много малко по-висок (незначителна разлика)3. Ускоренията са им почти еднакви, масата им е само с около 100 кг. разлика може би!Ами за мен това са предимствата на Седанът пред Хечбека и ме накараха да го избера. А основното предимство на Хечбека е, че те кара да се чустваш като в по-спортен автомобил. Докато вече отбелязах, Седанът вози по-комфотно.Това са мой впечатления и не искам да кажа, че някой трябва да се съобрази с тях. В крайна сметка, мнения много и вкусове всякакви. Това ми хареса и това си купих :( Когато я търсих моята Хонда, ми направи впечатление, че наистина Хечбек е по-разпространен. Много Хечебеци ми минаха пред очите и избора при тях е по-голям. Ако някой си избере да кара Седан, трябва да се въоражи с повече търпение. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest target

Здрасти колега има хора на години ама с лапешки акъл харесващи хечбек аз сам на 42 години а карам хечбек вече втори, за четири години. Трудно се намира хубава стегната хонда избора е твой гледаи да е по млада както дидо каза за жените така е и с колата ВЗЕМИ СИ ГОТИНА МЛАДА ЖЕНА ,КОЛА ЧЕ КАТО ТИ ОМРАЗНЕ ДА ИМА КОИ ДА ТЕ ОТЪРВЕ ОТ НЕЯ :):):(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez

СКОРОСТИТЕ ПРИ СЕДАНА, МАЙ СА ПО-ДЬЛГИ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...