Jump to content
Guest d15b2

Honda Civic Type R - Next Generation

Recommended Posts

Guest d15b2

Spy shots of the next generation of Honda Civic have emerged. The front gives a nod to the current Accord with narrow lights, while the rear is a homage to the long gone CRX model with glass in the lower panel of the boot - a look that has been emulated by other manufacturers in recent times. The rear lights wrap around the side of the rear, not dissimilar to those of the Peugeot 206.Of interest is the rumoured Type R specification. The engine is to be a tuned version of the Accord 2.4 litre unit (the K24 series) with 250bhp to keep apace with the next batch of high powered hot hatches. Optional 18 inch alloys are said to be offered and will visually reduce the bulk of the new, more bulky Civic, with the standard 17 inch wheels likely to provide the best ride on UK roads.The new Civic Type R is set to make its debut in mid 2006 following the standard Civic launch in September of 2005

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами видяхме ги някой от пиратските снимки, наистина не са много добри и най-вече хубави новите разработки на екстериора,НО 2.4 кубика кола с 250 коня изобщо няма да ми дойдат зле :D:D:ph34r: Пък външния вид мисля лесно мога да го докарам до този на любимия ми Телевизор :D;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз не гледам песимистично на новият дизайн на Civic последна генерация от Spy снимките :ph34r: На мен дизайнът ми харесва, освен това със сигурност както каза ADH тогава, че той не е в пълният си блясък :D Според мен сегашната генерация Civic-и не са с добър дизайн. Последните, които ме кефят са 5-а и 6-а. Според мен 8-а ще е много добър на дизайн и като двигател.

......Този дизайн не, че е лошн. Но не е агресивния и елегантен екстериорът му, както съм свикнал да гледам Civic. Не е автомобилът, дето ще е от среден клас и ще се обръщат хората след него по улицата. На мен ми мяза на нещо подобно на Сузуки такситата, които се търкалят по Софийските улици сега и на някоя KIA на дизайн. Така, че колеги, горе главата, ще се появи според мен един достоен наследник на най-популярния и предпочитан модел на Хонда

Ето пример:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

На мен пък много си ми харесва Civic-a 2004:

Публикувано изображение

:( ... как да кажа лоша дума ... ;):( :(

:blabla:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eftimov

за мен след 5та генерация сивик не съществува.това са некви пародии новите модели, съобразени с масите.язък за хубавите им двигатели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

за мен след 5та генерация сивик не съществува.това са некви пародии новите модели, съобразени с масите.язък за хубавите им двигатели.

Айде чак пък така.Я виж на колегата Емко красавицата му :( .Просто не си свикнал с колата. :blabla:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eftimov

Айде чак пък така.Я виж на колегата Емко красавицата му :( .Просто не си свикнал с колата. :blabla:
не е въпроса да свикнеш с нещо грозно.трябва да ти направи впечатление от свамото начало, а не да се налага докато свикнеш с грозотията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Не знам , съгласен съм че по новите модели на сивик не са от класата от която сме свикнали да гледаме в 5 и 6 генерация , това просто са модели които са надминали времето си няколко пъти ПО , най-вече сивик 5г . Но новите модели спрямо мене и спрямо моите впечетления хващат окото.За първи път когато видях сивик 8 генерация Тайп Р се влюбих в него , после и като влезнах в интериора му още повече :blabla: Но нека не забравяме че Хонда не може със същия хъс и замах да вади изцяло противоположни и футуристични дизайни да съвремието :( Когато 5генерация е излязла на пазара тогава тепърва е започвало да се гледа дизайн,външен вид и т.н. тогава великите дизайнери и моделиери са започвали в много милионната им кариера и 100% са взимали много , ама много по-малко от това което взимат сега :( Не съм наясно с цените и т.н. но съм чел и гледал колко години и колко теста минава всеки един нов модел кола ( която малко или много си прилича с нещо с някоя стара генерация или поколение ) , та представете си чисто нова разработка на нова база , нов дизайн и т.н. П.П.Тук не става въпрос само за лично мнение , а и за оценка , защото ако някой дизайн наистина харесвам и съм се вманиячил в него това е любимото ми телевизорче ;) , 5 генерация не харесвам много ( въпреки че карам ) , а и са много :( , 4 г също не ме кефят , на втора и първа им се кефя и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

не е въпроса да свикнеш с нещо грозно.трябва да ти направи впечатление от свамото начало, а не да се налага докато свикнеш с грозотията.

Въпрос на лично мнение. :blabla:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Спецялно моделът показан от колегата Емко ми харесва и на мен. Но аз не случайно съм сложил седанът да се види. Аз харесвам двувратката, но не бих си купил такава. Свикнах с по-голямата кола, 4-те врати, по-голям багажник (не, че го ползвам, но си трябва по някога), по-хубава возия от хечбек-а и като разход и динамика не е много по-различен в един и същи клас. Не съм уточнил, но когато имах предвид мнението си за Civic, имах предвид точно седан. Иначе за хечбек-а и особенно TypeR, спор няма, че са супер и аз ги заглеждам като се размина с тях по улицата. :rolleyes: Надявам се, че седанът от следващата генерация, ще е с по-добър дизайн!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

лично за мен колите със 2/3 врати са много по красиви от тези със 4/5единственото изключение е bmw. а относно снимките на новият тype r може ли някои да ги покаже че аз нещо не мога да ги намеря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Това вече е съвсем друго нещо. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest frisko

Без думи просто онемях :rolleyes: Наистина много ми хареса

Редактирано от frisko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio
:angry::cool: Е това вече ако не е готино :P Глътнах си езика и загубих ума и дума, като го видях. Евала :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TheDevilTwin

А спомняте ли си ТАЗИ тема, в която всички изказвахме негативни мнения за осмото поколение Сивик (включвам и себе си в това число :rolleyes: ) ?

Нека да почакаме до 2006-та година, когато всичко ще излезе наяве :angry:

Редактирано от TheDevilTwin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rocco

Нямям думи, много ми харесва......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

И аз нямам думи...но от пълното разочарование ! нито задницата нито предницата ми харесват ! наистина след 5-та генерация сивиците ,по мое мнение, дръпнаха назад с дизайна !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

е това е в пъти по-добро от предните шпионски снимки :rolleyes: само дето задните врати дръжките им са като на алфа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest icho

Да наистина няма нищо общо с снимките от онзи форум.Но тожа не е ли Акорт?Така поне пише на снимката.А и това на малкия прозирец в краия на пластмасата не е ли дражката за задната врата?Иначе е много готина!!!:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eftimov

жива алфа си е това.но определено си е най-добрия сивик след 5та.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Пише че двигателя който се слага или ще се слага е тунингуван 2.4 кубиков двигател от Акорд :angry: На мене лично ми харесва , не е красив като телевизорчето :cool::rolleyes: но пак бива :P Ще чакам с нетърпение 2006 или края на 2005 :box:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Мноо е яка, това е следващата ми кола ;):):);):(:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

А спомняте ли си ТАЗИ тема, в която всички изказвахме негативни мнения за осмото поколение Сивик (включвам и себе си в това число :) ) ?

Нека да почакаме до 2006-та година, когато всичко ще излезе наяве :)

Държа да отбележа, че аз не съм казал, че не ми харесва, още от тогава усетих жилката на този автомобил и възложих надежди на излизането му, като следващия Хонда шедьовър :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

жива алфа си е това.но определено си е най-добрия сивик след 5та.

сега като се загледах в профил и стоповете малко са като на алфа :( добра е колата добра е

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest neshto

е другата е съвсем същата, само че сива е доста по-добре от черна. но и на мен ми харесва и това поне ми реши дилемата да си взимам ли нова или не - ще чакам тази да излезе (ако съм жив), дотогава ще си карам сегашната. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest neshto

дедо коледа е тук при мен и сега си обсъждаме подаръка за следващата година и му показах тези две статии, той да си избере:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

честит Ви празник :fun:

Редактирано от neshto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

започва да ми харесвааа....... :fun::P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest neshto

да, на мен ми харесва повече и от фотошопнатата honda insight.. 2005-6 ще има доста хубави колички, и нов NSX май (само че за него няма достатъчно кинти) :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

да не отварям нова тема ама попаднах на това тук случайно, някои знае ли нещо?

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ANUBIS

направо си е страшнаискам я :shy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest neshto

ето още една:

Публикувано изображение

изглежда 2005-6 ще има най-сетне хубави хонди (защото на мен сегашната генерация ама въобще не ми харесва).

P.S. ама това повече прилича да е втория прототип на civic (нали уж били два)

P.P.S. а ето и оригиналната статия на другата сканирана от предната страница - това прилича на coupe, ама фаровете са нещо различни, явно се чудят кои да изберат :shy:

http://www.motortrend.com/future/spied/112_0412_future02/

(пише "Photography: еди кой си" ама на мен повече на рисунка ми прилича?)

Публикувано изображение

Редактирано от neshto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Вторият вариант ми изглежда по-логичен, ако искат да запазят чертите на муцуната въведени с европейския Акорд. Но определено не ми се нрави еднообемността въведена със седмото поколение...губи собствения си неповторим облик култовият модел, който е характерен и отличаващ се на пътя още от телевизорчетата...след това с много добре изглеждащата ниска и залепена на пътя 4-та генерация...5-та няма какво да я коментираме изобщо...а 6-та също не е лоша, въпреки големите фарове - поне не е еднообемна :shy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet
:( Без ония лепенки е доста по-впечатляваща!Харесва ми - а на оная /от статията /спирачните и дискове са колкот мойте джанти :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...