Jump to content
Guest Iltcho

Malko Problem S Prelude

Recommended Posts

Guest Iltcho

Awe glezlata dokato e studena, mnogo trudno vkliuchva ot 1-va na 2-ra ... neznam kazvaha mi che e maslo neznam kakvo si ama predpochetoh da pitam vas... ne vie kutiqta tai che nqma nishto sasipano, a kato razvie kum 50-60 gradusa si vkliuchva s 1 prustchence... neznam oishashaven sum za tova ... molia help :angry::D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Смени си маслото. Маслото за скоростите е същото като това което сипваш в мотора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

chakai malko siguren li si??? za masloto?Zashtoto az sum go smenil predi 2 hilqdi kilometra s cheren castrol,zaedno s filtur i t.n.Iskash da kajesh che masloto e edno i na motora i skorostnata kutiq?! :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

pich kolkoto i strando da zwuchi pochti wsichki hondi sa s dwigatelno maslo w skorostitewij po niakoi katalog dali tochno za twoia model e taka no sam pochti siguren che triabwa da slovish motorno maslomovesh da slovish palna sintetika ili polusintetika i go smeniash na kam 50000 kmako naistina si slovil maslo za skorosni kutii (diferencialno mislia che se wodi) - move ot towa da e problema!w wseki katalog si dawat kakwo maslo triabwa da se slovi!!!poneje w BG ima mnogo maistori koito znaiat che na skorostite se slaga edi kakwo si maslo - i izobshto ne gledat i slagat kakwoto smiatat :angry:proweri w niakoi katalog!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

pak mai ne me razbrahte.Edno li e masloto - v smisul ot dvigatelq li se naliva ili si ima propka na skorostnata kutiika ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

bi triabwa da se slagat otdelno (ne se majat s obshto maslo)t.e. imash otdelna probka .. :angry:no masloto pochti 99% triabwa da ti e motorno!

Редактирано от gkb

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

qkb pitam zashtoto na bratoto na BX14-kata (citroen) se sipva otgore ... pone tai ni kaza maistor.A nasitinas e ozadachih kato kaza che ne e transmisionno a dvigatelno v taz kutiq ... huh utre otiam v serviz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

wiv w neta niakade ne move da niama kataloga za masla za razlchnite marki awtomobili! :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest popa_s_laptopa

Maslata za dvigatelq i skorostnata kutiq se sipvat otdelno, no i na skorostite se slaga MOTORNO maslo (mai taka e pri vsichki hondi). Ako si slojil transmisionno maslo, moje v nachaloto da ne uspqva da go kachi po cqlata skorostna kutiq(shtoto transmisionnoto e po-gysto, a pri hondite skorostnata kutiq e po-razlichna) i za tova da neshte da vkliuchva. Kogato vse pak uspee da go razhvyrlq, zapochva da prevkliuchva(a ne zashtoto e zagrqla). Vse pak potyrsi po-sigurni iztochnici ot mene :angry: , az sym samo edin skromen CRX-entusiast s dobri namereniq :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest popa_s_laptopa

Tova sa samo plahi predpolojeniq, nai-dobre otidi pri kaduren maistor. Primerno pri Ombre, toi skorostnite kutii gi e izmislil :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

e Ombre neznam kude e v bulgaria a da prusna 100 kinta za benz naprimer do Varna za 1 smqna na masloto ... bah tfa maslo :angry: Vse pak mnogo mnogo mnogo vi blagodarq :)Dnes otiam na maistor ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda
:angry: Бе няма проблем.Стига Илин ("prelude-BA4" :D ) да прояви интерес - лично ще го заведа :D Нали сме съселяни :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

e Ombre neznam kude e v bulgaria a da prusna 100 kinta za benz naprimer do Varna za 1 smqna na masloto ... bah tfa maslo :unsure: Vse pak mnogo mnogo mnogo vi blagodarq :)Dnes otiam na maistor ...

Гарантирано за маслата:Оня Ситроен 1.4 мотор е бил с общо мазане - там се налива за мотора и кутията от едно място и се източва от една пробка.За Хондите - всички Хонди до 96-та година ползват моторно масло в скоростната кутия което си се налива отделно и си има собствена пробка. Маслото да е 10В40 (15В40) и да се сменя на 60-80 000 км. Изключение са само модели със задно предаване - Ес2000 и някой Щатски Леджънди.След 96-та Хонда препоръчват специално масло за кутиите, но пак спокоймо може да се използва моторното масло за тази цел.Този въпрос съм го проучил до дупка. Не си длъжен да ми вярваш естествено.ПП: А твоята превключва така или заради старо масло, или защото е трансмисионно - смени го веднага, така я износваш ускорено на всичкото отгоре !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Пич,бързо махай тоя негрол,иначе хвърляш скоростите! Диференциалните масла са за коли с по-големи хлабавини и допуски в сглобките,от рода на руските и европейски бракми, но при хонда те са толкова минимални, че сега зъбчатките ти трият почти на сухо,поради невъзможност маслото да проникне между тях!!! Както каза и джейми,хонда до 1996 ползват 10в40, а след това-0в30,или 5в30! И гледай да е поне полусинтетика,понеже рядко се сменя-40000км, а минералното дори при неползване по-бързо губи качествата си от синтетичните масла :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Изключение са само модели със задно предаване - Ес2000 и някой Щатски Леджънди

Няма Legend който да е на задно, бил той и Щатско изпълнение :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Xyx spoko de :o Smeniam ;) v momenta ne q karam, tai che shte otida samo da se postropi malko snega za da uspeq da q izkaram shot ne mi se rine snqg 50 metra ... imam predvid ne dulbochina a duljina che i garaja mi se pada ... malko na sever :() Smeniam inache ... loshy goshy ... :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Sajaliawam che se wkliuchwam chak sega po tozi wapros ,no mi e ubiagnal i ne sam widial kakwo pishete tuk.az sam dosta naiasno,zashtoto imam sashtata Hondai si nakazah skorostnata kutia tochno s transmisionno maslo po sawet na 1-2 choweka,na koito imah dowerie.za 10 000km,che i po-malko kutiata naprawo mi se skapa.zatowa ti kazwam:SAMO DWIGATELNO MASLO W SKOROSTNATA KUTIANIKAKWO TRANSMISIONNO.na men mi sipaha jalt shell,koito e mineralen.15w40 mai,no ne sam mnogo siguren za wiskoziteta.i az w nachaloto kato smenih maslotokolata si warweshe i si wkliuchwashe skorostite super.No s techenie na wremeto (kilometrite) zapochna da izharkwa pri po-barzo wkliuchwane.zapochna sashto kato pri teb da ne wkliuchwa skorostite kato e studena w nachaloto.ebati makata.sega rezultata e kofti.kutiata e zdrawa,no diferenciala watre wie leko na po-niskite oboroti.pri po-barzoto wkliuchwane spria da harka wseki pat,no pak se sluchwa.imam problem s pompichkata na spirachnata technost na saedinitelia i tainichko se nadiawam problema da izchezne sled kato ia smenia.obache za po-malko ot 10 000km skorostnata mi kutia ponese seriozno iznoswane.NE PRAWI SASHTATA GRESHKA KATO MEN.SIPI SI DWIGATELNO MASLO I DA TI E MIRNA GLAWATA.KUTIATA TI SABIRA 1.9 LITRA.ZA PO-SIGURNO PROBWAI S 2 LITRA.AKO POCHNE DA PRELIWA NE SE PRITESNIAWAI.PO-DOBRE POWECHE,OTKOLKOTO PO-MALKO.nadiawam se da sam pomognal makar i da zakasniah.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Изключение са само модели със задно предаване - Ес2000 и някой Щатски Леджънди

Няма Legend който да е на задно, бил той и Щатско изпълнение :unsure:
Според каталога за масла на FINA:"Legend, Coupé V6 3.2i-24, 3.5-24V (91->)" с автоматична скоростна кутия събира отделно в диференциала си "1,1 Pontonic MP 80W-90"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Според каталога за масла на FINA:"Legend, Coupé V6 3.2i-24, 3.5-24V (91->)" с автоматична скоростна кутия събира отделно в диференциала си "1,1 Pontonic MP 80W-90"

Аааа - ти имаш предвид че - Legend ползва и трансмисионно масло в диференциала - така значи. Явно грешно съм бил разбрал написаното то теб - беше ми прозвучало че твърдиш за LEGEND със задно предаване ! От тук се получава разминаването :unsure::o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Аааа - ти имаш предвид че - Legend ползва и трансмисионно масло в диференциала - така значи. Явно грешно съм бил разбрал написаното то теб - беше ми прозвучало че твърдиш за LEGEND със задно предаване ! От тук се получава разминаването :unsure::o
Имам предвид това че колата е с автоматична кутия с АТФ масло в нея и ОТДЕЛНО 1.1 литра трансмисионо масло в диференциала - което директно ме навежда на мисълта за задно предаване. Разбира се - напълно възможно е да греша и просто да е реализирано отделно мазане на кутия и диференциал при предно задвижване .... но ме съмнява.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Нямам си и на идея, но вероятно е така както го казваш:

реализирано отделно мазане на кутия и диференциал

...защото пак казвам: НЯМА LEGEND на задно предаване произвеждан до този момент, независимо за кои региони от света :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

...колата е с автоматична кутия с АТФ масло в нея и ОТДЕЛНО 1.1 литра трансмисионо масло в диференциала - което директно ме навежда на мисълта за задно предаване. Разбира се - напълно възможно е да греша и просто да е реализирано отделно мазане на кутия и диференциал при предно задвижване .... но ме съмнява.

ATF става ли за мазане на диференциал? По принцип питам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Prelude, moqta q sprqh navreme i ne sum ponesul tolkova kofti porajeniq.Naistina ti sachuvstvam.Az si misleh che me ebava suedinitelq no hodih pri edin super dobur maistor i mi kaza che problema idva ot mazaneto na skorostnata kutiq.Za tova ogranichih karaneto dokato ne se posavetvah s vas.Sega vsi4ko izglejda nared no sum q karal max kilometur i ne moga da kaja vse oshte.A naistina beshe s deferincialno maslo... demek tfa det mirishe na zapartuci.Sega puk drug problem mi se poqvi.Napravo se izpotih.Blokirali sa mi dvata ekscentrika na ruchnata spirachka.Ot tam zasednalo cilindurche i iznosila nakrivo chisto novi nakladki.Ta shte si padne remont po neq.Pone tozi gospodin ( ot koito q kupih na 03.06.2003 ) da mi beshe kazal ... ama moje i toi samiq da ne e znael :) shte q opravq de :) sreshtu skromnata suma ot 400 - 500 leva :)Na vas vi pojelavam hubava, pulzotvorna i bezavariina godina za Hondichkite :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

...колата е с автоматична кутия с АТФ масло в нея и ОТДЕЛНО 1.1 литра трансмисионо масло в диференциала - което директно ме навежда на мисълта за задно предаване. Разбира се - напълно възможно е да греша и просто да е реализирано отделно мазане на кутия и диференциал при предно задвижване .... но ме съмнява.

Не.Там се ползва хипоиден механизъм (в повечето случаи).АТФ е много-много рядко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Не.Там се ползва хипоиден механизъм (в повечето случаи).АТФ е много-много рядко.
Е значи е нормално кола с автоматик да има отделно мазане на диференциала, така ли да го разбирам?Хипоидните механизми не бяха ли при задните диференциали (и предни със надлъжен двигател)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Е значи е нормално кола с автоматик да има отделно мазане на диференциала, така ли да го разбирам?Хипоидните механизми не бяха ли при задните диференциали (и предни със надлъжен двигател)

Да си призная - не съм издълбоко запознат с устройството на автоматиците.Може би друг ще отговори компетентно на твоя въпрос ? За хипоидните - също не знам точно къде ги има и къде ги няма :-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...