Jump to content
dido78

Може би гори масло

Recommended Posts

Взех я скоро, сменено масло и всичко останало, минал съм около 150км. само. Тази сутрин ми се стори, че ми мирише на масло от ауспуха, като изстина бръкнах в ауспуха ( следвах съветите във форума) и размазах палец и показалец, останаха си черни. Какво да правя??? :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те са черни щото има сажди .... важното е да не са мазни :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido78

не е мазно, само сутринта имаше конденз, но то това си е нормално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emod

Колега, най-добре си следи нивото на маслото върху щеката. Прави измерването като поставяш колата винаги на едно и също място за да елиминираш грешката в измерването от денивелацията (наклона) на колата. Ако толкова сериозно ти гори масло, веднага ще си проличи. Не забравяй, че все пак е нормално колата да гори малко масло (тук не мога да ти дам категорична цифра, но примернопри мен е около 300 гр на 10 000 км), защото то остава по стените на цилиндъра и така трябва да бъде. Успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Не се притеснявай тогава колега , а и както каза emod -> щеката си казва веднага ако гори.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щеката си е измислена за това.

Не си вкарвай излишни паранои.

Няма да пиша подробно ,че ако е насрано маслото мотора може да е 6 и пак да го гори.Ама това е друга тема.

По принцип Хонда са достатъчно здрави и непретенциозни мотори,просто трябва една нормална и редовна смяна на консумативите и колата си изплаща парите :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,моя съвет следи си маслото по щеката като от долна граница до горна е 1л. масло.Лампата на таблото светва като ти остане литър и половина масло в двигателя.Ако приближаваш често червения сектор на обортомера ще ти гори няма начин,направи един бърз старт с гуми и гледай дали пропушва отзад.Ако не пуши значи всичко си е нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Impreza94

'97 ... та тя дори не е стара, а и е Honda :) Да бута масло...чак не го вярвам...трябва да е била "изнасилвана" :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...