dido78 0 #1 Публикувано 18 Октомври, 2007 Взех я скоро, сменено масло и всичко останало, минал съм около 150км. само. Тази сутрин ми се стори, че ми мирише на масло от ауспуха, като изстина бръкнах в ауспуха ( следвах съветите във форума) и размазах палец и показалец, останаха си черни. Какво да правя??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #2 Отговорено 18 Октомври, 2007 Те са черни щото има сажди .... важното е да не са мазни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dido78 #3 Отговорено 18 Октомври, 2007 не е мазно, само сутринта имаше конденз, но то това си е нормално Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest emod #4 Отговорено 18 Октомври, 2007 Колега, най-добре си следи нивото на маслото върху щеката. Прави измерването като поставяш колата винаги на едно и също място за да елиминираш грешката в измерването от денивелацията (наклона) на колата. Ако толкова сериозно ти гори масло, веднага ще си проличи. Не забравяй, че все пак е нормално колата да гори малко масло (тук не мога да ти дам категорична цифра, но примернопри мен е около 300 гр на 10 000 км), защото то остава по стените на цилиндъра и така трябва да бъде. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Rust #5 Отговорено 18 Октомври, 2007 Не се притеснявай тогава колега , а и както каза emod -> щеката си казва веднага ако гори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #6 Отговорено 19 Октомври, 2007 Щеката си е измислена за това. Не си вкарвай излишни паранои. Няма да пиша подробно ,че ако е насрано маслото мотора може да е 6 и пак да го гори.Ама това е друга тема. По принцип Хонда са достатъчно здрави и непретенциозни мотори,просто трябва една нормална и редовна смяна на консумативите и колата си изплаща парите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CHINO_XL 0 #7 Отговорено 4 Ноември, 2007 Здравей колега,моя съвет следи си маслото по щеката като от долна граница до горна е 1л. масло.Лампата на таблото светва като ти остане литър и половина масло в двигателя.Ако приближаваш често червения сектор на обортомера ще ти гори няма начин,направи един бърз старт с гуми и гледай дали пропушва отзад.Ако не пуши значи всичко си е нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Impreza94 #8 Отговорено 4 Ноември, 2007 '97 ... та тя дори не е стара, а и е Honda Да бута масло...чак не го вярвам...трябва да е била "изнасилвана" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове