Jump to content
Guest crx-fan

Няколко въпроса

Recommended Posts

Guest crx-fan

Може ли да ми обясните има ли разлики между vtec вграждан в civic генераций 4и 5 и crx 2генерация?? Разглеждайки форума видях да споменавате и едновалков vtec той какво представлява?? И накрая ако може да ме свържете с Ombre че виждам че е нешто като експерт по honda. Предварително благодаря за всички разяснения и всяка помощ оказана ми по тези въпроси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

на сивик 4ген и ЦРХ 2ген са слагани само B16A или още известен като B16A1 като идеята на този ВТЕК двигател е повече мощтност. Включва се на около 4800-5000 оборота и почва много да отваря всмукателните клапани. Този двигател е двувалов.... просто всмукателните клапани са на единия вал, а изпускателните на другия. При едноваловите втеци всички клапани са на един вал.... представи си 20 гърбици и кобилици на един доста къс вал :D За 4 ген сивик и 2ген ЦРХ не е предлаган едновалов втек.

за 5ген сивик са предлагани няколко втек мотора: B16A2, D15Z1, D16Z6

Целта на B16A2 и D16Z6 е повече мощност и са на принципа описан по-горе, като B16A2 e двувалов, а D16Z6 е едновалов. D15Z1 е едновалов втек за икономия. При него, двигателя работи на 1 всмукателен клапан, като втория се отваря едвам едвам, колкото да не се събира гориво около него. При вдигане на оборотите над 2500-3000, двигателя започва да работи като нормален 16V двигател. По този начин ако си караш колата лекичко, разходът е много нисък, а като я настъпиш, си имаш 90 здрави кончета.

B16A / B16A1 - 150hp DOHC VTEC

B16A2 / B16A3 - 160hp DOHC VTEC

D16Z6 - 125hp SOHC VTEC

D15Z1 - 90hp SOHC VTEC-E (Economy)

Има и още едно животно наречено тристепенен втек, при което са комбинирани свойствата на икономичния втек и на мощния, самоче незнам кой двигател беше така.

Ами май това е за което се сещам. Тук има доста хора, които разбират, така че да допълват и поправят!

за Омбре обаче немога да ти помогна.

Редактирано от 1net

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Ами благодаря за информацията. Исках да се допитам за двигателите че ще купувам civic а всеки продавач си хвали стоката и накрая от толкова двигатели съвсем се оплетох

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Мерси момци сега сигурно ще ми просветне малко

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found