Jump to content
micro

Малко гърч за мозъка

Recommended Posts

Преписано от друг Форум

Моля не правете това на колата си:)

Very Happy

Бях изумен когато вчера прочетох в един форум следния въпрос:

" КАКВО СТАВА АКО НЯКОЙ ТИ СИПЕ СОЛ В РЕЗЕРВОАРА.КОЛАТА Е БЕНЗИНОВА"

(взех да се чудя да се смея или да плача...колко са изобретателни и изкукали разни хорица)

признавам си - не зная отговора, затова почаках да видя някое мнение

та какви отговори се появиха:

1. солта не се разтваря в бензин, задържа се от филтъра и не може да причини проблеми в горивната система. Източи бензина и смени филтъра.

2.изчисти и резервоара от утаената сол става лесно с вода следва изсушаване после бензин и газ до дупка

и следва отговора , размисъл на потърпевшия, който също е интересен:

"Това ме навежда на въпроса какво ли става ако сипеш солта вече разтворена (гъст воден разтвор)?"

Въпрос от моя страна - какво става тогава?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с някои модификации може само солена вода да сипваш и да си караш :rolleyes:http://www.youtube.com/watch?v=h6vSxR6UKFM

Интересно видео. За съжаление първото нещо, което ми хрумна докато гледам, се оказа истина, т.е.: Енергията, произведена от този процес, е по-малко от енергията, необходима за генератора на радиовълни (белите "плочи", между които чичката поставя епруветката) за един и същ период от време. Дай Боже тази идея да се развие и да им турим пръст на х'арабите, но засега логиката е следната: Влагаш енергия, за да разпаднеш молекулата на водата на атоми, а после от формирането на молекула на водата от същите тези 3 атома черпиш енергия. В идеалния случай резултатът би бил 0:0, но понеже нищо на този свят не е идеално (както бе казал Екзюпери, слагайки тази въздишка в устата на лисицата), има загуби и няма КПД=1 поради което и няма засега "вечен двигател", в реалният ни свят резултатът е 1:0 за арабите, вселената и всичко останало (вкл. "световната конспирация", компанията, от която изобретятелят си купува ел. енергия и ТВ програмите, които гледат да си пробутат рекламите покрай "сензации" :tease: ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От философстване нямах време да направя експеримент с бензин и сол.. :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01

За сол не знам ама някой ако мнооого го мразиш му метни захар в резервоара и гледай как сменя двигателя след не много километри :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...