micro 1 #1 Публикувано 11 Октомври, 2007 Преписано от друг Форум Моля не правете това на колата си Very Happy Бях изумен когато вчера прочетох в един форум следния въпрос: " КАКВО СТАВА АКО НЯКОЙ ТИ СИПЕ СОЛ В РЕЗЕРВОАРА.КОЛАТА Е БЕНЗИНОВА" (взех да се чудя да се смея или да плача...колко са изобретателни и изкукали разни хорица) признавам си - не зная отговора, затова почаках да видя някое мнение та какви отговори се появиха: 1. солта не се разтваря в бензин, задържа се от филтъра и не може да причини проблеми в горивната система. Източи бензина и смени филтъра. 2.изчисти и резервоара от утаената сол става лесно с вода следва изсушаване после бензин и газ до дупка и следва отговора , размисъл на потърпевшия, който също е интересен: "Това ме навежда на въпроса какво ли става ако сипеш солта вече разтворена (гъст воден разтвор)?" Въпрос от моя страна - какво става тогава? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Demon #2 Отговорено 12 Октомври, 2007 Сипи си и ще разберем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest XapBu #3 Отговорено 12 Октомври, 2007 с някои модификации може само солена вода да сипваш и да си караш http://www.youtube.com/watch?v=h6vSxR6UKFM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
-=airman=- 6 #4 Отговорено 13 Октомври, 2007 с някои модификации може само солена вода да сипваш и да си караш http://www.youtube.com/watch?v=h6vSxR6UKFMИнтересно видео. За съжаление първото нещо, което ми хрумна докато гледам, се оказа истина, т.е.: Енергията, произведена от този процес, е по-малко от енергията, необходима за генератора на радиовълни (белите "плочи", между които чичката поставя епруветката) за един и същ период от време. Дай Боже тази идея да се развие и да им турим пръст на х'арабите, но засега логиката е следната: Влагаш енергия, за да разпаднеш молекулата на водата на атоми, а после от формирането на молекула на водата от същите тези 3 атома черпиш енергия. В идеалния случай резултатът би бил 0:0, но понеже нищо на този свят не е идеално (както бе казал Екзюпери, слагайки тази въздишка в устата на лисицата), има загуби и няма КПД=1 поради което и няма засега "вечен двигател", в реалният ни свят резултатът е 1:0 за арабите, вселената и всичко останало (вкл. "световната конспирация", компанията, от която изобретятелят си купува ел. енергия и ТВ програмите, които гледат да си пробутат рекламите покрай "сензации" ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
-=airman=- 6 #5 Отговорено 13 Октомври, 2007 От философстване нямах време да направя експеримент с бензин и сол.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01 #6 Отговорено 14 Октомври, 2007 За сол не знам ама някой ако мнооого го мразиш му метни захар в резервоара и гледай как сменя двигателя след не много километри Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове