Jump to content
Guest 1net

за Civic-и

Recommended Posts

Guest 1net

Посъбраха ми се няколко въпроса, та реших че вече е време да питам......1. CRX 2gen стандартно ли се предлага с бордови компютър или е екстра за някои модификации ( USDM/JDM/EDM/двигател) ??2. Civic - hatchback 4gen Има ли други 1.6л модификации освен D16A6/B16A, т.е. има ли стандартно хетчбек със D16A8/D16A9 ?3. Civic - hatchback 4gen VT / CRX 2gen VT със B16A имат ли серво на волана и/или климатик? ( става дума за стандартно оборудване)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

1. Какво разбираш под "бордови компютър" ? ;) Всеки един автомобил (в това число и Хонда) който е с инжекционно впръскване на горивото, ИМА компютър (ECU демек). Ако под "бордови компютър" разбираш, на таблото да има дисплей на който да се изписват разни данни за работата на двигателя и т.н. - тези коли НЯМАТ такива "екстри" ;) Аз лично поне НИКОГА НЕ съм виждал такава кола с такава джада, НИТО наживо, НИТО по "картинки" :D

2. ;) Какво ще рече "стандартно"? Значи, специално за ЕВРОПЕЙСКИЯТ пазар, Сивик 4-а ген. Хечбек са се предлагали следните МОДЕЛИ ШАСИТА, на които са се поставяли съответните двигатели:

EC8 - D13B2

EC9 - D14A1

ED6 - D15B1 / D15B2

ED7 - D16A6 / D16Z2 / D16A9

EE9 - B16A1

T.e. отговорът ти се корени в Civic ED7 - Тя се е предлагала с тези ТРИ мотора (за D16A8 НЕ съм напълно сигурен дали е предлаган за ED7, мисля че САМО за Concerto и за CRX ED9 е предлаган, затова НЕ съм го написал).

3. Civic EE9 / CRX EE8 стандартно НЕ са се предлагали с Климатик - той се е предлагал като допълнителна опция. За хидравликата на волана....... ДОСТА труден въпрос ;):D Значи, според много хора, "серво за волана" за тези машини НЕ Е предлагано, НО Аз съм виждал по разни сайтове, по разни картинки и т.н. (т.е. НЕ на живо) Civic EE9 с хидравлика (!!!) :D Така че, възможно е за Сивика (говорим специално за версията ЕЕ9) да е предлагана като допълнителна екстра (понеже хидравлика се е предлагала като допълнителна екстра и за ED6 и ED7 версиите, защо пък НЕ и за ЕЕ9 да е предлагана ;) ). Така че, да приемем че за СИВИК EE9 i-VT (за Европа, за Япония е наричана SiR) е ВЪЗМОЖНО да е предлагано серво.

Но за CRX съм 100% убеден че никога НЕ Е предлагана тази опция ! Никъде НЕ съм засичал CRX 2-a генерация, била Тя ED9 или ЕЕ8 версия, на която да е поставяна хидравлика на волана. Все пак, АКО някой е срещал такъв феномен - да каже ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ок, значи под бордови компютър разбитам точно онова LCD по/около таблото и въпросът ми беше породен от многобройните обяви които го споменават...а за двигателите - май точно за ED7 не ми беше ясно, но сега вече съм доволен че не е само с D16A6 :D Много мерси за изчерпателния отговор, сега вече съм доста по-наясно с това което търся и простотийките които от време на време се срещат по обявите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

под бордови компютър разбитам точно онова LCD по/около таблото и въпросът ми беше породен от многобройните обяви които го споменават...

Е това го нямат Сивиците. Това да не ти е истинският автомобил, като OPEL Vectra примерно :D - Те имат разни такива благини :D;) А тия по разните обяви в mobile.BG какви ли не простотии пишат, признал съм ги.... :D;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

бордови компютър не съм виждал, повечето по обявите го слагат като екстра за да пишат повече.стандартно (серийно) црх 2 ген и сивик 4 излизат без хидравлика и без клима от завода

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...