Guest 1net #1 Публикувано 24 Ноември, 2004 Посъбраха ми се няколко въпроса, та реших че вече е време да питам......1. CRX 2gen стандартно ли се предлага с бордови компютър или е екстра за някои модификации ( USDM/JDM/EDM/двигател) ??2. Civic - hatchback 4gen Има ли други 1.6л модификации освен D16A6/B16A, т.е. има ли стандартно хетчбек със D16A8/D16A9 ?3. Civic - hatchback 4gen VT / CRX 2gen VT със B16A имат ли серво на волана и/или климатик? ( става дума за стандартно оборудване) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #2 Отговорено 24 Ноември, 2004 1. Какво разбираш под "бордови компютър" ? Всеки един автомобил (в това число и Хонда) който е с инжекционно впръскване на горивото, ИМА компютър (ECU демек). Ако под "бордови компютър" разбираш, на таблото да има дисплей на който да се изписват разни данни за работата на двигателя и т.н. - тези коли НЯМАТ такива "екстри" Аз лично поне НИКОГА НЕ съм виждал такава кола с такава джада, НИТО наживо, НИТО по "картинки" 2. Какво ще рече "стандартно"? Значи, специално за ЕВРОПЕЙСКИЯТ пазар, Сивик 4-а ген. Хечбек са се предлагали следните МОДЕЛИ ШАСИТА, на които са се поставяли съответните двигатели: EC8 - D13B2 EC9 - D14A1 ED6 - D15B1 / D15B2 ED7 - D16A6 / D16Z2 / D16A9 EE9 - B16A1 T.e. отговорът ти се корени в Civic ED7 - Тя се е предлагала с тези ТРИ мотора (за D16A8 НЕ съм напълно сигурен дали е предлаган за ED7, мисля че САМО за Concerto и за CRX ED9 е предлаган, затова НЕ съм го написал). 3. Civic EE9 / CRX EE8 стандартно НЕ са се предлагали с Климатик - той се е предлагал като допълнителна опция. За хидравликата на волана....... ДОСТА труден въпрос Значи, според много хора, "серво за волана" за тези машини НЕ Е предлагано, НО Аз съм виждал по разни сайтове, по разни картинки и т.н. (т.е. НЕ на живо) Civic EE9 с хидравлика () Така че, възможно е за Сивика (говорим специално за версията ЕЕ9) да е предлагана като допълнителна екстра (понеже хидравлика се е предлагала като допълнителна екстра и за ED6 и ED7 версиите, защо пък НЕ и за ЕЕ9 да е предлагана ). Така че, да приемем че за СИВИК EE9 i-VT (за Европа, за Япония е наричана SiR) е ВЪЗМОЖНО да е предлагано серво. Но за CRX съм 100% убеден че никога НЕ Е предлагана тази опция ! Никъде НЕ съм засичал CRX 2-a генерация, била Тя ED9 или ЕЕ8 версия, на която да е поставяна хидравлика на волана. Все пак, АКО някой е срещал такъв феномен - да каже Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #3 Отговорено 24 Ноември, 2004 ок, значи под бордови компютър разбитам точно онова LCD по/около таблото и въпросът ми беше породен от многобройните обяви които го споменават...а за двигателите - май точно за ED7 не ми беше ясно, но сега вече съм доволен че не е само с D16A6 Много мерси за изчерпателния отговор, сега вече съм доста по-наясно с това което търся и простотийките които от време на време се срещат по обявите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #4 Отговорено 24 Ноември, 2004 под бордови компютър разбитам точно онова LCD по/около таблото и въпросът ми беше породен от многобройните обяви които го споменават... Е това го нямат Сивиците. Това да не ти е истинският автомобил, като OPEL Vectra примерно - Те имат разни такива благини А тия по разните обяви в mobile.BG какви ли не простотии пишат, признал съм ги.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR #5 Отговорено 25 Ноември, 2004 бордови компютър не съм виждал, повечето по обявите го слагат като екстра за да пишат повече.стандартно (серийно) црх 2 ген и сивик 4 излизат без хидравлика и без клима от завода Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове