Jump to content
Guest Stass

ефект върху поведението на мотора

Recommended Posts

Guest Stass

Ха здрасти и от мен ! Та значи след дълго канене и отлагане, най накрая реши да се разходя до един сервиз на Тойота в Пазарджик ( в ТМ Ауто секат глави от кръста). Та хората закачиха диагностичния апарат в куплунга, накичиха кабелите и се оказа , че не ми работят датчиците на делкото( за следене на оборотите ми кзаха....), датчика на дроселната клапа и термостат. ( Баси, никога от как сам я взел тази кола , не ми се е вдигала температурата над 1/3 а ми казаха че трябвало да стои по средата).Та въпросът ми е, според вас ако подменя тия датчици, които сигурен съм,няма да са евтини, ще има осезаема промяна ? В момента разходът ми е около 10 градско и 8 извънградско...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Здрасти :D Повече от сигурен съм, че разхода ти ще падне с около 1л / 100 км - чисто и просто в момента TPS-сензора ти (на дросела) не подава коректна информация... Като прибавиш и факта, че термостата не позволява на мотора да достига оптималната си работна температура преразхода, ти в момента е налице :D:D ...Та аз лично БИХ сменил всичко изброено от теб ;) Пиши за ефекта след подмяната (ако го направиш де ;) )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Мерси ! аз ако го направя ( а най-вероятно ще го сторя) може да направя и нещо повече-да мина един динатест и да публикувам резултатите преди и след промяната. Според спец-а който прави диагностиката, вероятно при монтирането на имобилайзера да прекъснали вериги и е възможно сензорите да са в ред ....макр че ако не са работили от 6-7 години...кой ги знае на какав хал ще са

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rocco

Е с Дино теста ремонта или подмяната на частите ще ти излезе солен!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...