Jump to content
Guest tuto

Razhod Na D13b2

Recommended Posts

Guest tuto

normalno li e da mi harchi 8/100gradsko zashtoto mi se struva malko mnojko pri polojenie che ne ia shporia mnogo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

ами малко много ми се жизда според мен трябва да е 6-7

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

6 да се поакаш на градско май ще ти е трудно да го направиш :D между 7 и 8 и е разхода - толкова и дават по каталог, толкова си и харчи. Пробвах я и с 92 и с 95. Между другото странното е, че за Д13Б2 минимал рекуайърмънтс за бензина са 91 октана :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eftimov

аз съм 13/100. това на d15b2 мотор. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

аз съм 13/100. това на d15b2 мотор. :D

:D стига бре!!! аз съм 15/200 ;) явно имаш проблем :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet
:D Аз съм с Д15Б2 и ВЪОБЩЕ не ми пука колко харчи -не съм зел хонда да и гледам разхода -газ до ламарината когато може :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами не знам колко ми харчи и ме мързи да изчислявам ;) но за 120 км съм изхарчил 20 лв бензин 95 ЛукОйл.Шпорене яко :D;) А взех че го сметнах ами 13 литра 14 , не е зле :D Като имате предвид че не съм карал докато опре яко до червено ( не знам дали има лампичка на д15б2 Хондите ) , така че още 50 км мога да мина :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tuto

ok pichove mersi znachi vsichko e tochno 8razhod znachi shto gode biva

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radku

И аз съм с D15B2 и средния ми разход е между 6.5 и 7. Така че за 8 градско мисля че е добре.А ако е за София е супер. Няма какво повече да искаш от този двигател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

6 да се поакаш на градско май ще ти е трудно да го направиш :D

Колега, малко хора които не ме познават и не ми знаят колата ще ми повярват. Ама разходът ми е падал макс. до 6.8 / 100 км. градско. и се е качвал до 7.5 / 100 км. макс. Като най често седи около 7 на 100. Работя до НДК и всеки ден идвам и си тръгвам от една от най-гадните за пътуване части на София.D15B2 мотор!Междо другото, колата като я взех харчеше 8 на 100км. След някой оптимизации по нея, започна да харчи по-малко и да върви повече. Всъшност разликата в разхода идва от там, че за да върви както преди и давам доста по-малко газ. Вдигна и се въртящия момент доста и особено между 2000 - 3000 оборота. Където по принцип този двигател е по-муден от някой свой 'братовчеди'. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Sezen

Аз съм също със D13B2,moйта гори 6,6 в града,като отвреме на време не издържам и я ръчкам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Един малко страничен въпрос, към DEMON най-вече....

КАК ги измервате с такава прецизност и точност тия разходи - 6.8 литра, 7.5 литра.... :D

Честно казано, на Мен ми е странно как до точни милилитри засичате колко ви е изгорила колата ! При положение че твоята машина НЯМА някакъв бордови компютър който да отчете електронно и всичко да е точно, ами по-скоро Вие засичате по някакви..... магии, фантазии ли, как да кажа...

Нищо НЕказвам относно разходът ти, НЕ оспорвам, просто ми е чудно как до такава точност си докарвате сметките :D Примерно, Аз когато съм си правил такива подобни сметки за разход на гориво, докарвам някакви числа, но НЕмога в никакъв случай да кажа че те са с точност, смятам каквото смятам и стигам (примерно) до някакъв разход около 7 литра +/- 1 литър си имам на ум. :D

Просто ми се струва малко НЕреално да се твърди с точност до последната капка за разход на гориво, при положение че тези коли НЯМАТ бордови компютър и т.н. Това е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

Прав е ADH.Accord-a ми когато го кара жена ми харчи около 9 в града а аз не съм успял да го сваля под 13.Зависи от карането много.Миналата седмица ходих до Пловдив.До там отидох с 14 литра,но на връщане не ми стигнаха 20.(сещате се защо).Така че....... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Сашко (ADH), каза същото като мен, ама с малко повечко думи ... май :D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

Напълно съм съгласен, че при отчитането на среден разход винаги има грешка и един куп случайни фактори оказват влияние, но... аз лично съм сколнен да вярвам на колегата Demon, защото дори и бегло да го познавам съм свидетел как прецизира и обмисля нещата. Има начини тези фактори да се сведат до минимум (напр. аз зареждам в 90% от случаите на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка, ВИНАГИ до горе "първо изключване", един и същ бензин и разбира се - нулирам брояча ). Едва ли Demon прибягва до статистически методи за изчисление на средния разход, но при достатъчно на брой засичания (при едни и същи условия) може да се даде достатъчно точна стойност. Все пак за мен лично средния разход е важен не толкова като абсолютна стойност (5.7 или 6.7), а как се променя относително (напр. с 1 литър/100) при различен стил на каране и дали се запазва тази стойност във времето.

Редактирано от Rebel

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

точно така се засича :D винаги резервоара до горе (аз ги карам бензиджиите да наливат до капачката обикновено - бавно е , но точно) и нулиране на километража, така че с десети зная колко ми гори градско и извънградско при различен стил на каране ;) най-интересното е, че не дава големи отклонения при ръчкане и при бавно каране,мах 1литър разлика, докато при другите ми коли е стигала двойно разликата :D ама нали е хонда....... ;):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eftimov

значи да слезна и да си взривя колата с моя разход. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

КАК ги измервате с такава прецизност и точност тия разходи - 6.8 литра, 7.5 литра.... :D

Аз когато спра да зареждам, пълна само до горе резервоара. Докато изключи пистолета. Когато спра селдващия път и зареда, виждам колко литра ги е нямало. Съответно си нулирам и малкия километраж и може всеки 3-токласник да сметне разхода на колата :D По-точен начин няма :D Ако съм в грешка нека ме поправи някой. Като нащракам сметката на калкулатора и получа число 6.7 л. да кажем, имам основание да му вярвам. Но ако човек е имал някакъв бензин и е сипал за 10 лв. Посел иска да си сметне разхода......е, тогава наистина ADH е прав, няма начин да го засечеш.п.п. Другият начин (непрактикуван от мен) е да караш докато закъсаш някъде, така пак ще можеш да сметнеш с точност, ако си пълнил резервоара до горе :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

значи да слезна и да си взривя колата с моя разход. :D

Колега, има много фактори от които зависи разхода на един автомобил:Кабели, свещи, центровка, филтри, масло, гуми, регулатор на горивната смес, ламбда сензор.Не трябва да си унищожаваш колата, а да се убедиш, че всичко е изправно. Също така диаметъра и ширината на гумите да са със заводските показатели.На мен ми беше качила на 9 преди да сменя регулатора на налягането на горивото. Налягането ми беше 3.4 бара, при заводски показатели 1.8-1.9 бара. Смятай за каква разлика става на въпрос!? Сместта ми беше като за турбо двигател, колата се давеше и не вървеше, а само лапаше. Междо другото всички причини които изброих се хващат лесно и са отстраняват лесно. Някой неща струват повече пари, но ако оставиш нещата така със сигурност ще ти струва по-скъпо.Аз си следя разхода на всяко зареждане и както каза колегата REBEL, данните които съм събрал не са от едно засичане на разхода. Смисълът да си следиш разходът редовно е, за да си сигурен, че колата ти е в ред и така да се каже часовник :D Час от поддръжката при мен. Ако се повиши разходът, значи нещо по колата не е вече в ред и трябва да се отстрани повредата.! Може да е прекалено вманячено, но всеки си е луд по своему :D Не казвам, че всеки трябва да се вманячава като мен, даже не му препоръчвам :D П.П. Дори и всичко да ти е наред, не казвам, че трябва да ти даде пак разход, който дава същия двигател при друг твой колега. Защото последната истанция след бензина от която зависи разхода е задкормилното устройство :P Някой карат така, че им харчи колата по един начин, а при други по друг. Начин на шофиране. Един колега се чуди, защо при брат му колата дава с 2-а литра по-малко, а при него не :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest icho

Пичове вие направо ме разбихте!!!!Мойта кукличка ми харчи 9.5,а ако сам касметлия 9.2-градско!!!!!!!Неможе да е от гумите защото преди това бях с 14'' а сега сам с 16''.Вече ходих при двама кадето се занимават с диагностика на мотори и двамата ми казаха че всичко по колата е в супер норми.Всяко вакумче и клапичка и т.н. си работят!!!Но имам един такав проблем ,че дори и да е топла колата като иа запчля(когато е седяла по далго изгасена),на студеното време,винаги ми работи на смукач :D(((((Даже карбуратора ми е капсулован от кам регулиране на сместа!!!!!Нивото ми беше високо последния пат и ми го оправиха ,но пак дава висок разход т.е. сащия.Ако мога да стигна до 8.0 на 100 градско ще сам много happy!Ако някой може да помогне ще сам му много благодарен?????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

моита е 1,3 и харчи 7-7,5 :D но сега като застуде харчи малко повечко :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Пичове вие направо ме разбихте!!!!Мойта кукличка ми харчи 9.5,а ако сам касметлия 9.2-градско!!!!!!!Неможе да е от гумите защото преди това бях с 14'' а сега сам с 16''.

Сигурен ли си, че километражът ти работи вярно при тази разлика в гумите. Един приятел мина на 16-ки преди много време, уплаши се как му се вдигна разхода и се оказа, че в крайна сметка по километраж минава едни километри, пък в действителност са други. Т.е. километражът му го лъжеше, а понеже резервоарът не лъже и като направиш сметката - литри и километри. Излиза резултат, който не е верен, защото в действителност километрите му са били повече. Помисли по въпросът, ето ти и един калкулатор: Tyres Calculator Някой го беше дал тук във форумът в подобна тема. Добре се справя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radku

Аз моя разход си го смятам, когато заредя резервоара до горе и то от същата колонка на ЛУКОЙЛ. По този начин сметките ми излизат между 6.5 и 7/100.А ако сипя за 20/30 лв изобщо не си правя труда и илюзията да смятам как гори.Последния път и напълних резервоара с А98 от ПЕТРОЛ като преди това стрелката сигурно щеше да се счупи в долно положение :bounce: . Ама карането ми беше доста "зверско" става въпрос за магистралата 160-180 км/ч, пътя Пловдив - Стара Загора и малко градско и разхода ми бе около 9/100. Което мисля е супер. :D

Редактирано от radku

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Ае, ТУТО -що не си провериш ламбда сондата ,а и дали ти е жив термостата !?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tuto

abe vsichko mi e nared a i 7,5 8kato gledam i drugite kakvo pishat znachi e dobre

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest icho

Проблема не е в гумите.С 14''-те преди това минавах същите километри със същите литри!!!А иначе това за гумите го знам!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

На практика това което съм забелязал-разхода зависи основно от това кой номер обувки носиш и колко ти тежи десния крак.Лятото на бос крак ми дава около 10/100 градско а на извънградск съм я свалял до 5.2/100 (EW2-Shuttle 86 4WD). Сега направо ми разказва играта....13/100 градско, 7.5-8/100 ивънградско.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

хахахахаха....тва ми хареса. Ами и аз се опитах да кажа, че много важен фактор е този зад волана. Ако всичко друго е наред, значи там е причината за разхода. Ама какво му е лошото, всеки кара както му е кеф. Споменах вече за един колега и брат му с една и съща кола. При колегата харчи обаче с 2 л. отгоре. Просто начин на каране и той се чуди как брат му сваля с 2л. разхода. Абе добре ти е автомобила пич, карай си го и не се притеснявай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...