Jump to content
Guest Didko

Хондата ми има проблем

Recommended Posts

Guest Didko

Момчета, моля ви помагайте, който с каквото може. Имам голям проблем с моята кола и вече сънувам кошмари. Както знаете и аз съм един от сравнително новите собственици на Хонда. Още като си вземах колата си имаше проблем - беше прегрявана и във водната риза влизаше въздух през гарнитурата. На дълъг път си хвърлаше водата от налягането в охладителната система. Смених гарнитура при Омбре, обаче ядец. Вчера ми направи същата беля. Странното е следното: 200км градско каране след ремонта - не беше пипнала водата, обаче на дълъг път след около 250км точно преди Шипка вдигна температура. Долях я с вода и се прибрах по живо по здраво и си помислих, че е имало въздух в системата и още вечерта започнах да обезвъздушавам, ама както пише по дебелите книги. Парното пуснато, всичко работи и аз наливам в радиатора и обезвъздушавам през пробката. И така напълних я до горе, НО! ЛОШО! Отново се появиха мехурчета в радиатора, само че по-малко от преди ремонта. Образува се нещо като пяна ... като пяна на бира отгоре на радиатора. Днес навъртях отново 200км, но изобщо не ми пипна водата! Като отворя капачката на радиатора, пак започват да излизат мехурчета и да се пени охладителната течност, но като цяло не си хвърли водата. Вече съм в голяма паника, от какво може да е този проблем. Моля, всеки от вас, който е имал подобни проблеми или е чувал за нещо подобно, да сподели. Вече едва ли не претръпнах и за най-страшното, само дето съм във финансов колапс :D:(:blink::(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

да не е крива главата бре майна? :blink: нямаш газова уредба,нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Газ? Какво е това?Главата е шлайфана :(:blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jp-

О позната история :blink: и при мойта Хонда се получаваше същата работа. След 4 та. прегоряла гарнитура, ми писна и с риск да скъсам някой болт на главата след изминати 1000 км. я дозатегнах с още няколко (за съжаление непомна точно колко :( ) Кг. Или ако не се лъжа 30ина градуса + максимума, който е посочен в книгата. Резултатът е че от тогава минаха почти 5 г. и още си я кара човека дето я купи без никакви грижи по мотора. Но имаи в предвид че ако се скъса болт става много кофти!!!!!!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

ОК!Оказа се, че радиатора ми е спукан и изпуска. Възможно ли е тази "газировка" да е от влязъл въздух в системата през спукания радиатор? Т.е. да трябва обезвъздушаване ... естествено след като реплейсна радиатора?! :D Интересува ме, когато има въздух във водната риза, какви са симптомите? Може ли мехурчетата въздух да са от това?TIA!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Дидко, за съжаление не може от спукването на радиатора да се получават мехурчета :D по-скоро проблема ти е към двигателя,но дано не съм прав :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jp-

Помириши дали антифреза мирише на изгорели газове. През ауспуха излиза ли вода(повече от обикновен конденз)?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Има си индикатори с които с еоткрива дали проблема е от мотора...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Дано не избързвам, ама май вече всичко е ОК! :D Оказа се радиаторааааа!!!:D:D Днес го изкърпих, хубаво обезвъздушихме машинката и ... хоп! - няма вече мехуриииииии :D:P:P Отивам да се напия от кеф!Cheers! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

при мен го имаше този проблем :D но смених радиатора и краи на проблема :worthy::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

реплейсна радиатора?!

Ти ме разби правилно си го преценил REPLACE RADIATOR. :worthy::):D;););):D:D:D:D evalata Pi4 :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...