Jump to content
Guest Demon

Искам да променя светлината на таблото, как?

Recommended Posts

Guest Demon

Здравейте,намерих неонови километражи за Honda Civic, светят в син цвят, бели са. Много маняшки! В тази връзка искам да променя и светлината на таблото. Колата ми е син металик, километражите ще светят в син цвят. Знае ли някой къде мога да намеря сини крушки за останалата част от таблото? Или други идеи?Ако боядисам крушки, може да не светят после много добре, а да са много бледи :( Ако някой има идеи и опит, моля да сподели? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

бих ти препоръчал сини светодиоди..... самоче ще трябва да им сложиш 1к съпротивление поледователно, иначе ще светнат оранжево ама много за кратко. :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KATADJIQTA/RAZBIVACH/

само слага6 синя слюда или жзимасх бяло наилон4е целофан4е и го минава6 с маркер/син/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kizisoft

По някои от магазините за аксесоари продажат сини лампички ама незнам дали ще влезнат без приспособяване :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Благодаря за идеите, ще трябва да се пробва и ще видя как е най-добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

По някои от магазините за аксесоари продажат сини лампички ама незнам дали ще влезнат без приспособяване :blink:

само не си вземай от тия сините кру6ки по 20 ст. дето са голям са боклук докато ги слойи6 изгарят

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Публикувано изображение

Абе това табло от акорд дали може да се пригоди за цивик 5та ген? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IVOHONDA

моето табло е с диоди,свети супер

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Абе това табло от акорд дали може да се пригоди за цивик 5та ген? :D

Според мен не за съжаление :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Това табло, което аз съм намерил е с бели километражи, за Сивик е и е с неонова синя светлина. Може да се регулира и силата на светене. Ако го взема и сложа скоро, ще постна и снимки. Но се съмнявам да е преди Нова Година :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

то това табло свети много добре, на снимка сум жидал де, оба4е проблема е 4е стрелката не свети и пак се получва малко кофти ефект. мислех и аз да си сложа такоова, но ме е страх да не се счупиат стрелките като ги свалям

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

то това табло свети много добре, на снимка сум жидал де, оба4е проблема е 4е стрелката не свети и пак се получва малко кофти ефект. мислех и аз да си сложа такоова, но ме е страх да не се счупиат стрелките като ги свалям

Чул съм, че било доста фасулска работа смяната. Аз ще отида при човек, дето е в час и ще смени всичко накуп (и лампите).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

тогава да те помоля да покажеш сниимки след това :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

тогава да те помоля да покажеш сниимки след това :D

Няма проблем колега, разбира се! Ще пусна снимки, само да го направя :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Ето тук видях снимката и ми дойде идеята:

Публикувано изображение

Междо другото, колата е супер! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Добре де, айде направете нещо и го покажете, стига само празни приказки! Какво само се точите като петел пред бобено зърно. Покажете да видим какъв "тунинг" сте избарали, пък да се зарибим и ние :D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Колега, показал съм го на снимката :D Километражът може да не е съвсем същия, но това е идеята. Другото е, че не се точим, а питах какви крушки да ползвам за останалата част от таблото :D чети внимателно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IVOHONDA

Ето тук видях снимката и ми дойде идеята:

Публикувано изображение

Междо другото, колата е супер! :worthy:

:) моето хонде знам ,че стрелките се свалят много трудно и се чупят много лесно,тия циферблати са направени така ,че се сменят без да се махат стрелките.Стрелките могат да се боядисат със червена светлоотразителна боя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Възможно е, не съм свалял. Надявам се да не стане някое мазало и да прецакам стрелките :worthy: Нека първо да ми пристигнат километражите, пък ще видим после :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2
Междо другото, колата е супер! :)

:D моето хонде знам ,че стрелките се свалят много трудно и се чупят много лесно,тия циферблати са направени така ,че се сменят без да се махат стрелките.Стрелките могат да се боядисат със червена светлоотразителна боя.

а аз да попитам как се сменя светлината на копчетата за реотаните и фаровете за мъгла. и ако можеш да обясниш как сложи диоди.

а също бях чел по форумите че километражите се сменят без да се махат стрелките но не ми е много ясно как става.... :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IVOHONDA
Междо другото, колата е супер! :)

:D моето хонде знам ,че стрелките се свалят много трудно и се чупят много лесно,тия циферблати са направени така ,че се сменят без да се махат стрелките.Стрелките могат да се боядисат със червена светлоотразителна боя.

а аз да попитам как се сменя светлината на копчетата за реотаните и фаровете за мъгла. и ако можеш да обясниш как сложи диоди.

а също бях чел по форумите че километражите се сменят без да се махат стрелките но не ми е много ясно как става.... :worthy:

Много лесно се слагат диодите,на мястото на оригиналите крушки.Подвиваш краищата на диодите и направо ги слагаш като трябваше да се сложи някакво съпротивление,но съм забравил точно какво.Ще питаш някой по-компетентен по електрониките и диодите съм ги изпилил с пиличка защото иначе светят на точка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IVOHONDA

На реотаните и за мъглата май трябваше да се запоят диодите за оригиналните фасонки на крушките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Вместо да се пилят по-лесно е да се вземат дифузни...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Вместо да се пилят по-лесно е да се вземат дифузни...

Колега, един приятел ми каза, че имало нещо подобно в Автомания. Ти какво точно имаш предвид, какво ми препоръчваш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Еми правих едно опелско табло...Свети се едно е с неонови плаки. Само 15 диода сложих вътре и си играх около 1 седмица...Иначе един диод е под 1 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest senio

Брат много внимавай с махането на километража.в 90% (че и повече)се чупят стрелките.Моя ми го правиха в АвтоМания и човека ми обясни че ще се счупят и беше прав.При това се счупиха стрелките и за температурата,бензин и километража.Е после ги залепиха и сега като стоя на някой светофар ми показва че съм с 30-ка.Ама се свиква :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

paradox_sfна една вектра си ги правел нали :) станало е супер яко :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Брат много внимавай с махането на километража.в 90% (че и повече)се чупят стрелките.Моя ми го правиха в АвтоМания и човека ми обясни че ще се счупят и беше прав.При това се счупиха стрелките и за температурата,бензин и километража.Е после ги залепиха и сега като стоя на някой светофар ми показва че съм с 30-ка.Ама се свиква :D

Къде са с опит по въпроса, за да не уплескаме нещата със стрелките? :bounce: Почвам да се отказвам вече от смяната на таблото :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Еми правих едно опелско табло...Свети се едно е с неонови плаки. Само 15 диода сложих вътре и си играх около 1 седмица...Иначе един диод е под 1 лв.

Колега, от Автомания ли си взел диодите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tuto

v avto mania za 42lv ti pravat bil kilometraja i ti slagat diodi kavito iskash ma mnogo im se chipiat strelkite na tia hondi be

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Ще ида да проверя, в кой точно магазин на автомания правят тези неща, имам предвид, ако има и монтаж, освен матерялите за това?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest senio

Най добре иди в АвтоМанията на Ломско Шосе

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Horse

Най добре иди в АвтоМанията на Ломско Шосе

Къде точно на Ломско шосе се намира?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...