Jump to content
Guest auto2004

Мафиотската Гражданска отговорност

Recommended Posts

Guest auto2004

Една статия, която е добре да прочете всеки, преди да тръгне да си плаща задължителната застраховка:Мафиотската Гражданска отговорностНе може да се вдигат цени само на база на теоретични увеличения на разходите, при положение че реалните си остават същите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Ебаси............... :o Тея цифри наистина шокират, че на мен 2006-а, каското ще ми струва сигурно по-мало от гражданската отговорност. А има хора с руски возила, които колите им не струват колкото Задължителната Гражданска Отговорност. Дано да не го гласуват това, че ще е вече прекалено! ;):lol:;):lol::lol:;):lol::offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

граждански рекет, не застраховка !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Не! Аз съм казвал и преди, че това не е държава. Това е едно мафиотско свърталище, което ще се прочисти най-малко след 50-100 години. Жалко наистина, но сме родени тука.... При това положение, аз сериозно се замислям дали да им плащам рекета. По-добре да си плащам на куките по 10 лева всеки път когато ме спират- те поне мръзнат на улицата, а не на онези мафиоти, дето се возят с големите и черни коли.. :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Има много резон в това,което казваш ! застраховката изобщо няма за цел да олеснява щофьорите , а единствено да ги обира !това е ! Преди време мен ме удари един пиян с гражданска, но до момента чакам да си приключат делото , да го осъдят, пък тогава да ми платят...абе неми се говори , че ми иде да псувам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Много по-голяма полза би имало да стане каското задължително. Там поне като стане нещо- отиваш и плащат или ти го оправят. При наличие на каско на двете коли малко се губи според мен смисъла от гражданската..... :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Много по-голяма полза би имало да стане каското задължително.

Приятелю, то на практика и каското си е задължителен рекет, ако не искаш да сотанеш без кола...ама защо да не ти вземат още млако пари, след като има как ? Ето типичен пример за това е старата хонда на магнум-тя е регистрирана на името на човек,който не е инвалид, преди около година ,следователно няма как да не е с платена екотакса. Човека сега иска да я продаде и тия от данъчното му искат квитанцията за да удостовери че я е платил, инак трябва пак да се плаща ! Бах маа му ! все едно утре идва некой от техномаркета и ми иска касовата бележка за касетофончето , за да докажа че не сам го откраднал от тях...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kizisoft

Тази тема за ГО и цените я четох преди няколко дни във форума на ауди. Тях живи да ги оплачеш :offtopic: Нали се сещате че поверето са над 2000 кубика та даже и над 2500. В педалска държава като нашта маи винаги ще се намери начи да прее**т хората които искат да са редовни :lol: Аз се чудя какво ли ще стане ако се пусне една тема из всички ауто форуми да не се пращя ГО?!?! Дали и ако 40% както казва човека в статията спрът да плащат и си караме нередовни ВСИЧКИ шофиори няма някои да се замисли, че е време да се понамали обирджииството на и така обеднелият БГ народ :lol: Това всъшност май е някаква форма на граждански протест, която сигурно може да бъде предприета, зависи си от нас гражданите дали ни стиска да го направим!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest maddog

Ееееееееех,момчета,що така бе?Кво и е на държавицата?Я вижте как хубаво си ни изнасилва,мачка и докато ни шиба отзад ни се усмихва и ни обещава Евросъюз и може би вазилин следващия път?...ОРГАНИЗИРАНО ИЛИ НЕ,АЗ СЛЕД НОВА ГОДИНА СПИРАМ ДА ПЛАЩАМ КАКВОТО И ДА БИЛО ЗА КОЛАТА!Ебал съм им майката на всичките ония намазани педерсти,дето се возят в лъскавите лимузини(купени с пари от нашите данъци!!!) и живеят в друг свят.Мойта подводница в момента чини към 700-800лв.Имах много голям мерак за Хонда,но вече не виждам смисъл...няма да мога да я прежаля,ако трябва да я харижа на държавата...Жалка картинка... :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eftimov

1 месец в годината ще работи българина за колата си.имаше некаде статистика колко месеца в годината работят за себе си хората, в различните държави. сега всичко си е ок. гледайте кво ще стане като лева стане евро.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eftimov

п.п. ааа 1 месец ще работи за гражданска отговорност де, не за колата. :unsure:

Редактирано от eftimov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

И това е само ГО! Да не говориме за останалите "екстри"- винетки (не е ясно колко пари), каско и т.н. Не е ясно и 13 заплата да земеме, дали ще ни стигне, камо ли да отиде човек някъде за коледа и нова година...... :dry::unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

И това е само ГО! Да не говориме за останалите "екстри"- винетки (не е ясно колко пари), каско и т.н. Не е ясно и 13 заплата да земеме, дали ще ни стигне, камо ли да отиде човек някъде за коледа и нова година...... :dry::unsure:

Винетките май щяли да бъдат около 50-60 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Horse

Тази тема за ГО и цените я четох преди няколко дни във форума на ауди. Тях живи да ги оплачеш :dry: Нали се сещате че поверето са над 2000 кубика та даже и над 2500. В педалска държава като нашта маи винаги ще се намери начи да прее**т хората които искат да са редовни :unsure: Аз се чудя какво ли ще стане ако се пусне една тема из всички ауто форуми да не се пращя ГО?!?! Дали и ако 40% както казва човека в статията спрът да плащат и си караме нередовни ВСИЧКИ шофиори няма някои да се замисли, че е време да се понамали обирджииството на и така обеднелият БГ народ :| Това всъшност май е някаква форма на граждански протест, която сигурно може да бъде предприета, зависи си от нас гражданите дали ни стиска да го направим!

Това е една добра идея и мисля , че доста хора биха я подкрепили. Жалкото е , че само по нета няма да стане, защото процента на тези, които имат достъп до това пространство е нищожен. Ако зад тази идея застане някоя телевизийка или радийце, няма да е лошо. Не знам дали в България има истински свободна медия. Основната работа на повечето е да правят пари от зрителите си, като ги карат да звънят на разни импулсни телефони и еднолевови SMS-си. Извинете за малкото отклонение...Но наистина идеята за гражданско неподчинение е добра !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Аз незнам не може ли да се организира нещо и да се саберем някъде и да се направи нешо като протест и после със сигурност ще се съберат още много хора, да не говорим за провинцията колко бързо ще научат Само си дрънкам, не ми обръщайте внимание. Много добре знам че такова нещо в БГ не може да се случи, камо ли да намалят таксите после

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kizisoft

За моженето може и да стане! Ако се направи нова тема или както преценят модераторите, може и в тази. Да изразим ясна позиция за протест и призив към всички шофиори! Да се разпрати на всички познати от контактлиста на ICQ-то линка към тази тема и призив да се изяви съгласие или не /може и анкета за начало/. После като видим какви ще са реакциите на хората /може да се прати и до ауди, бмв, мерцедес и други клубове/ може да си спретнем общонационална и общомаркова среща на всички пред народното събрание или пред друга подобна зграда! :) Това естествено трябва да бъде законово съобразено!!! Така ще привлечем вниманието на медиите та дори и само 100-200 коли да се съберат. От там на сетне ще си проличи има ли гражданско общество в БГ!!!:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest frisko

. От там на сетне ще си проличи има ли гражданско общество в БГ!!!:)

Има ама друг пьтОт 10 дето лаят и дигат шум се вдига един батенце останалите гледат кво ще стане. :) Иначе аз сьм за идеята и сьм там ако има нещо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest auto2004

В Клуб "Шкода" на Дир.бг има опит да се организира реалне протест.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Да не пускам нова тема...Някой колега направи ли си я? Какви пари му излезе и къде?Ако е със Сивик 1.5 още по-добре :(Интересувам се да знам колко да събирам :( Благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Ами аз питах един приятел който сключва застраховки и май към Витоша щяло да бъде най-евтино.За коли до 1800сс е 98 лева :( .Е питам аз като трябва да платя за двете 196лв :( Просто нямам думи или не по-точно имам :D .В ква държа живеем бе хора.Аз за CRX-a плащам за година 520лв-каско,360лв-паркинг(и тва е за да спя спокойно що то някой келеш може да ме изненада неприятно) + 100лв гражданска и кво става 980лв на година за тоя дето духа.Идими на тия дето ни управляват да им :D:D и после да ги :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 4u6kata

. От там на сетне ще си проличи има ли гражданско общество в БГ!!!:(

Има ама друг пьтОт 10 дето лаят и дигат шум се вдига един батенце останалите гледат кво ще стане. :( Иначе аз сьм за идеята и сьм там ако има нещо :(
Батенце ако ние не се вдигнеме (шоферите и собственици на МПС-та) , да знаеш че ще ни го слагат в квато поза им е удобно и когато им се прииска !!!За това предлагам да не лаеме а да се измисли ножа тема да стигнеме до общ консензос и да разпрьснеме решението си и кум другите фенклубове на автомобили , шофиори,собственици и всички останали там свурзани сапричастни и да се деиства !!! А не само да ни го бутат коравия отзад а ние да си пьшкаме по форомите , е сигорен сум 4е има такива дето им харесва но не смятам 4е те са между нас или поне конкретно в нашия форум . Такаче ще следя темата и ще гледам да сум максимално полезен и активен в това начинане и ако имаме самишленици и се обединиме и сработиме да знаете че промени ще настьпят за добро !!! ДА ДЕИСТВАМЕ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest auto2004

Не стига че цените им страховити, ами и измислят всякакви формалности, за да не платят - четете внимателно условията преди да подписвате. Обикновено ви взимат парите и нарочно не изпълняват някоя формалност. Та да не плащат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest auto2004

от 2006 спират и колите без ГО

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Ех... аз вече не знам наистина дали някога ще си купя кола!?! С очакваните цени на бензина /както четох тук/ да стигнат 2.00лв/литър и нагоре...?! Тази Гражданска смуче още от джоба, винетки, глупости! Понякога се радвам, че има много хубави Civic 1.5 :beer: По темата с протеста... за жалост в повечето случай само се вдига шум, и никакво действие. На никой не му се занимава, да организира законни протести. Трябва да се завеждат в някакви държавни подразделения и да се описва, аргументи за протеста... и то докато го вкараш в държавата законно, отиде цялата гирлотия. Аз лично Ви подкрепям всички, и съм с вас.Peace!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Прочетете за тази инициатива!http://www.standartnews.com/archive/2005/1...nario/index.htmАлианц имат телефон и правят нещо като подписка в подкрепа на тази тяхна инициатива. Телефона е безплатен, като се обадиш автоматично ти казват "Алианц ви благодари за подкрепата" и това е.080014500 е телефона!Обадих се! Поне направих нещо!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zhivko

иницативата е готина и аз се обадих и смятам че така е най - справедливо.В цивилизованите страни точно така се определя застраховката а не като тука да ти садерат кожата и после ходи се оправяй не дай си боже инцидент.На всички колеги безаварйно каране на любимите хонди

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

оня ден гадните евреи от булстрад ни преебаха яко и с каското :D заради големите обезщетения, които дължат на земеделци заради наводненията, намаляват едностранно изплащаните обезщетения при злополуки на мпс-та с над 2.5 пъти !!! и то при сключени вече застраховки, а всичките ми коли са застраховани към тях :):rolleyes::offtopic::offtopic::cool::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Ами хора аз разпратих ей този цитат

"Прочетете за тази инициатива!

http://www.standartnews.com/archive/2005/1...nario/index.htm

Алианц имат телефон и правят нещо като подписка в подкрепа на тази тяхна инициатива. Телефона е безплатен, като се обадиш автоматично ти казват "Алианц ви благодари за подкрепата" и това е.

080014500 е телефона!

Обадих се! Поне направих нещо! "

на всички от моята ICQ листа които май не са малко :D Мисля че все е нещо стига Алианц да са се заели сериозно с Проблема. Ако искате и вие може да направите така или да дадете идеи за по-добри решения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

Колеги факте че за пореден път ще има секс и наще дупета ще ни болят....ебати аз сега връзвам на месец около 600лв доход и съм сам....а ако имах семеиство????Дори и протест да се направи някоя партия пак ще го опорочи и ще се заговори за сваляне на правителства и т.н ...аз минавам на колело когато мога пък да се надявам не за постоянно !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Ами хора аз разпратих ей този цитат

"Прочетете за тази инициатива!

http://www.standartnews.com/archive/2005/1...nario/index.htm

Алианц имат телефон и правят нещо като подписка в подкрепа на тази тяхна инициатива. Телефона е безплатен, като се обадиш автоматично ти казват "Алианц ви благодари за подкрепата" и това е.

080014500 е телефона!

Обадих се! Поне направих нещо! "

на всички от моята ICQ листа които май не са малко :D  Мисля че все е нещо стига Алианц да са се заели сериозно с Проблема. Ако искате и вие може да направите така или да дадете идеи за по-добри решения.

<{POST_SNAPBACK}>

абе вие сте големи коне с капаци - който каквото ви каже, и хоп скачате!

поредната демагогия, с цел да ни издоят още по-мощно

ако беше толкова хубаво, и ако алианц нямаше да са на сериозна печалба, щяха ли да дават толкова пари за реклама?

по принцип звучи правилно шофьорите без катастрофи да плащат по-малка застраховка, понеже шанса да катастрофират е по-малък, отколкото такива, дето се блъскат всеки ден, но си знаят, че има застраховка и друг плаща.

но погледнете в европа какво става - алианц яко дои всички шофьори със задължителните застраховки, които не са 90 лв, а надхвърлят 900

и понеже на алианц им се иска и при нас застраховките да станат 900, и за това едно такова диференциране на цените ще създаде впечатлението за по-ниски застрахователни вноски, и ще могат нашите любими управници по-лесно и 'безболезнено' за хората да вдигат минималните вноски.

ето догодина е 180лв, следващата, ако приемат предложението на алианц, ще стане не 90 (както 'експертите' им са изчислили) а по-скоро 120-150, а следващата година пак ще стане 180 и нагоре (да се доближим до европа)

и това са минималните вноски, които никой няма да плаща - единствено съботни шофьори, които почти не карат.

а ако в мен се натресе някоя луда маршрутка - веднага застраховката ми се вдига. ако ми напишат акт за превишена скорост, понеже съм карал със 90 на извънградски път, но в люляка има скрит знак (60) понеже имало бензиностанция (която от 5 години не работи) -- пак минавам в горна категория. и то минавам не еднократно, а за доста години напред, през които не трябва да имам никакво нарушение, никаква катастрофа (щета), за да ми спада процента (а през тези години ще си плащам като поп високите вноски)

и какво ще се получи на края, да кажем след 5 години примерно каране? ще ми се натресе някой лигльо с пернишки голф.

обаче аз няма да обявявам щетата, ще си платя от джоба ремонта, за да не минавам пак на дебелите вноски. ще ми е по-евтино сам да си оправя колата, отколкото да искам от застрахователите!

и каква ми е ползата от тях тогава?!?

може да ви звучи твърде апокалиптично, но в германия е точно така. държавен рекет

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...