Guest bex3m #1 Публикувано 9 Септември, 2007 здравейте колеги,имам доста голям проблем с мойта хондичка.карам сивик 93 хечбек.когато вали дъжд в купето става някакво наводнение.долу в краката на предните седалки навлиза много вода.според мен е от оплътненията.моля ви ми помогнете,дайте идея къде да ходя да ги оправя и ако може да ми кажете горе долу колко ще ми струва.мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r2d2 6 #2 Отговорено 9 Септември, 2007 Проследи внимателно от къде влиза. Все се стича от някъде влиза6 с едно фенерче и търсиш следи!Имаш ли люк? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B E X 3 M 979 #3 Отговорено 9 Септември, 2007 нямам люк.но забелязах че се стича по предното стъкло и по страничните врати от прозорците Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tape 13 #4 Отговорено 9 Септември, 2007 Вчера тъкмо това коментирахме с един приятел. След големия дъжд имаше 1 пръст вода долу пред пасажерската седалка. Беше му се запушила тръбата по която се оттича водата от предното стъкло. Някъде около жабката се намира...Отишъл е на автомивка .. с водоструйката са я изчистили...Колата е Поло обаче може и при теб да е нещо такова...То и при мен при по-голям дъжд става малка локвичка пред пасажерската ама сега нямам време да проверявам от къде е .. Та провери си пътищата по който ти се оттича водата .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PERFEKTEN_33 5 #5 Отговорено 9 Септември, 2007 Здравейте, аз имах подобен проблем, но на мен водата ми идваше при пуснат вентилатор в дъждовно време, който смучи въздух отвън. Течът ми идваше под жабката и елементарно реших проблема с помощта на участничка в този форум. Тя ми постна снимки и проблемът реших по следният начин: Отворих пластмасовата кора пред чистачките и там отдолу е електронната клапа за обръщане на въздуха от лявата страна. Върху нея поставих пластмасова ламела, понеже водата от съклото се стичаше точно върху клапата - предполагам тоя проблем го има като фабричен дефект при повечето хондички. Всичко се дължи на износени оплътнения на пластмасовата кора под чистачките - уплътнението между стъклото и пластмасата. Така че, лесно решаваш проблема си, ако сложиш пластмаса или ламаринка точно върху тази клапа . Другият вариант за течът ти е отворено уплътнение над предния прозорез от външната страна. Взимаш една отверка или тънка и твърда пластмаса, открехваш леко уплътнението в горната част и придвиждайки отверката ръсиш силикон между ламарината и уплътнението. Така решаваш и другият проблем. Ако не решиш проблемът с теча сега, ще те споходи мойта зла участ, а именно - отлепване на дамаската на тавана, която ще ти струва около 100 лв при тапицер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове