Jump to content
Guest bex3m

Голям ПРОБЛЕМ

Recommended Posts

Guest bex3m

здравейте колеги,имам доста голям проблем с мойта хондичка.карам сивик 93 хечбек.когато вали дъжд в купето става някакво наводнение.долу в краката на предните седалки навлиза много вода.според мен е от оплътненията.моля ви ми помогнете,дайте идея къде да ходя да ги оправя и ако може да ми кажете горе долу колко ще ми струва.мерси предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проследи внимателно от къде влиза. Все се стича от някъде влиза6 с едно фенерче и търсиш следи!Имаш ли люк?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нямам люк.но забелязах че се стича по предното стъкло и по страничните врати от прозорците

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера тъкмо това коментирахме с един приятел. След големия дъжд имаше 1 пръст вода долу пред пасажерската седалка. Беше му се запушила тръбата по която се оттича водата от предното стъкло. Някъде около жабката се намира...Отишъл е на автомивка .. с водоструйката са я изчистили...Колата е Поло обаче може и при теб да е нещо такова...То и при мен при по-голям дъжд става малка локвичка пред пасажерската ама сега нямам време да проверявам от къде е .. Та провери си пътищата по който ти се оттича водата ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, аз имах подобен проблем, но на мен водата ми идваше при пуснат вентилатор в дъждовно време, който смучи въздух отвън. Течът ми идваше под жабката и елементарно реших проблема с помощта на участничка в този форум. Тя ми постна снимки и проблемът реших по следният начин: Отворих пластмасовата кора пред чистачките и там отдолу е електронната клапа за обръщане на въздуха от лявата страна. Върху нея поставих пластмасова ламела, понеже водата от съклото се стичаше точно върху клапата - предполагам тоя проблем го има като фабричен дефект при повечето хондички. Всичко се дължи на износени оплътнения на пластмасовата кора под чистачките - уплътнението между стъклото и пластмасата. Така че, лесно решаваш проблема си, ако сложиш пластмаса или ламаринка точно върху тази клапа :rolleyes:. Другият вариант за течът ти е отворено уплътнение над предния прозорез от външната страна. Взимаш една отверка или тънка и твърда пластмаса, открехваш леко уплътнението в горната част и придвиждайки отверката ръсиш силикон между ламарината и уплътнението. Така решаваш и другият проблем. Ако не решиш проблемът с теча сега, ще те споходи мойта зла участ, а именно - отлепване на дамаската на тавана, която ще ти струва около 100 лв при тапицер :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...