Jump to content
Stefan Lalev

Проблеми с Civic 1.6i Sr

Recommended Posts

Първо здравейте и искам да ви поздравя за много добре направения сайт на любимата марка :)Та така преди около месец си купих Civic хетч 1.6i SR VTEC 125 /96г/ двигателя мисля беше D16Y2.Колата е перфектна просто откакто минах от старото рено19 на сивика ... няма да обеснявам разлика ОГРОМНА ,но имам няколко проблема който ме мъчат.1- Когато запаля колата се чува шум на течаща или циркулираща вода с подаването на газ се чува по ясно.По колата няма течове но ми е много странно от какво е това - когато я купувах продавача ми каза че това било нормално и се чувало от водната помпа.2- Колата пали перфектно но ми се струва че оборотите са ниски когато е студена са около 1000-1200 а като загрее между 500-700 и това което ми се струва най-странно когато подам повечко газ примерно около 3000рпм и пусна падат до около 400 и ми се струва че направо ще изгасне но след 1-2 секунди се нормализират -това нормално ли е?3- вчера когато се прибирах от Варна към Шумен крушката за маслото присветна на 2-пъти за по около 1-2 секунди само и изгасва и това ставаше когато натисна спирачката и завия???Иначе колата си върви перфектно и е мн голяма резачка още немога да и се нарадвам :)))ААааа и ПС дали някой от тези проблеми няма да се дължи на това че предишния собственик си я караше с някакъв спортен филтър+една /никелирана тръба който наистина изглеждаше много яко/ но като ми я продаваше каза че ще ми сложи заводския филтър защото тоя си го бил поръчвал от щатите и щял да си го пази за следващата хондаБлагодаря предварително на всички който се прочели това и могат да помогнат с нещо.ААААА и последно вече наистина добър сервиз за хонда в Варна?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оборотите може да са ти от смяната на спортния филтър. След 100-200 км би трябвало ecu-то да се регулира към новия филтър. Относно свиренето е хубаво някой да я види тая водна помпа. Може да е заминала. Не знам дали си си сменял консумативите като масло и филтър но би било хубаво да го направиш. Недопустимо е лампата на маслото да ти светва в движение....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eто какво според мен трябва да направи всеки , който е на този етап като теб :1 - сменяш маслото .2 - сипваш едно STP за прочистване на инжекторите . 3 - сменяш горивен , въздушен филтър , ангренажен ремък . По преценка може и охладителна течност , спирачна . 4 - проверяваш си спирачките дали спират както трябва , ако трябва сменяш накладки . В повечето случаи дисковете нямат нужда от смяна , но не се знае дали предишния собственик не е карал с твърди накладки и не ги е амортизирал преждевременно. 5 - покрай някоя от всички тези операции мяташ око как е окачването , вероятно големите тампони отзад може да са отишли . 6 - всякакви други доизкусорявания по външен вид , миене , пране , лъскане , пастиране и каквито други глезотийки имаш мерак :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest AMD

Първо честита придобивка и много безаварийни километри .Второ :) относно шума на течаща вода - обезвъздуши системата ако не изчезне звука отиваш към водна помпа .А за сервиз във Варна погледни тук http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=9111

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси много за отговорите още в понеделник ще се обърна към миамото :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3- вчера когато се прибирах от Варна към Шумен крушката за маслото присветна на 2-пъти за по около 1-2 секунди само и изгасва и това ставаше когато натисна спирачката и завия???

Това, за лампата, ... да не би да прави опити да гасне... :rolleyes: Да не би да е от тъп бензин / газ (не знам на какво караш)?Пускайки газта и натискайки спирачката вероятно ти падат оборотите и от тъпо гориво може нещо да се ебава... :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stefan Lalev

не не се опитва да гасне просто премигва за 1-2 секунди само и наистина мн ме притеснява смятам даже да не я карам докато ен разбера от какво е това.иначе как се чистят грешки от компа ако не звучи прекалено идиотско :rolleyes: на бензин си я карам няма газово и несмятам да има :cool:

Редактирано от Stefan Lalev

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stefan Lalev

а да ви питам само и двигателят ми d16y2e доколкото разбрах е с sohc vtec много ли е по-кофти тоя витек от dohc???

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...