Jump to content
Guest stan4o

Коя пружинка връша газта?

Recommended Posts

Guest stan4o

От вчера имам следния проблем: Като натисна до край педала на газта колата продължава да държи високи обороти:rolleyes: (около 3500-4000) ако карам лекичко без да настъпвам повече от половината всичко си е ОК. Оправя се с натискане на кранчето /там дето се захваща жилото/. Не е от педала, жилото изглежда нормално хлабаво когато е отпуснат педала... та какво запира и как да го оправя? няква по-яка пружина на таз джаджа ли ко?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пружинката на дросела връща . Ако не съм се объркал ти му викаш "кранчето" . Казваш ,че жилото е хлабаво та да предположим ,че не е от него. В такъв случай може би ще се наложи да си разглобиш дросела и да го почистиш .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо пренебрегвате така нареченият "автоматичен смукач" ?Казвам го по-простичко за да го разберат всички четящи!Наскоро имаше подобен проблем с една Хонда, както си е нормалнои малко като я натиснеш и "забива" на 2000 оборота и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а може и дросела ти да е надран и да не се връща докрай....а може и само да е натрупан нагар.както каза Ръст-почисти го първо...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НА 95% жилото ти се пордрипало и разплело - та не се движи и връща свободно. Оправя се с ново. А за тест, дали това ти е грижата - като ти го направи пак, ако не е постоянно (защото при мен само като е загряла и голяма жега ставаше ) - просто си пъхни крака под педала и леко повдигни педала - да видиш как ще паднат оборотите веднага!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stan4o

Благодаря за преположенията :rolleyes: След малко Ръст ще ми обясни по Q-то, какво е това дросел и как се чисти:) От това ша да е, защото на оборотите играят на бензин а на газ не! Почти 100% съм сигурен че не е жилото, понеже на предишния ми Акорд го имах тоз проблем и знам за повдигането на педала:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...