Jump to content
Guest Mind_Control

Civic 1.6 Esi

Recommended Posts

Guest Mind_Control

Здрастивеите :( Предлагат ми една Хонда civic 1.6 ESI ама е автоматик. Има ли някои представа от автоматиците на Хонда и ще има ли динамиката на такава кола, която е с ръчни скорости. Има ли нещо по особено по поддръжката на автоматика? Аз знам, че принципно тоя двигател е 125 коня, така ли е? И ако някой може да ми каже при нормално каране колко харчи ще съм му много благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

По отношение на автоматика - освен Шатъла карам и Мерцедес Е300 - 96 дизел, авангард който е автоматик. Чесно казано не мисля че има някъква особена разлика между автоматик и ръчни скорости по отношение на динамиката (стига да знаеш как да използваш пълноцено автоматика). Разхода по принцип го дават с 15% по висок от ръчна кутия. Важно за атоматичната скоростна кутия е да се сменят редновно масло и филтър !!!Освен това при повечето азвоматици можеш да си сменяш ръчно скоростите до 3-та примерно ( за това си пише 1-2-3-D)

Редактирано от RENZO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Автоматика е много голямо удобство и усигорява на водача облекчение по натоварените задръствания в градовете. Определено екстра с която някой хора са свикнали до болка и не биха я разменили срещу скоростна кутия с ръчен режим, та колкото и да им обяснява някой, че колата ще харчи по-малко или ще е по-динамична.Що се отнася до динамиката си я има и при автомитика. Освен това този мотор на Civic-а е много добър. Но ако гониш мощности и ускорения те съветвам да се насочиш към ръчна скоростна кутия. Недостатъка на автоматика е:1. По-големи загуби на мощност по трансмисията, т.е. мощността на колета ще е по-малка от тази на същият автомобил, но с ръчна скоростна кутия.2. Намалява ускорението.3. Вдига разхода.По първа точка са доста усезаеми разликите спрямо ръчна скоростна кутия. При втора, става въпрос за 1-2 сек. разлика, което е малко и много (пак казвам, че зависи кой от какво се интересува). При трета точка е около 1 - 1.5 л. на 100 км. разлика.Това са единствените разлики по управлението и разхода като гориво на автомобилът. Има си и по-специфична поддръжка автоматика, но тя се свежда до масло и филтри както написа колегата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Аз лично НЕ СЪМ ЧЕЛ ИЛИ ЧУЛ ОТ СПЕЦИАЛИСТ на Хонда лоши отзиви за автоматите - напротив, само положителни отзиви.Що се отнася до предимства и недостатъци - колегата Demon ти е написал верни неща, но аз ще добавя и един не маловажен ПЛЮС на автомата: ПО-ДОБЪР ДЕМАРАЖ (или т.н. доускорение) :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest k_u_d_o_s

Само да попитам да не ти я предлагат от Варна и да идва края на седмицата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mind_Control

Мерси момчета много полезна информация ми дадохте :D а колата не е във Варна, а в София и я продава една позната от квартала. А принципно аз предпочитам с ръчни скорости, но точно този екземпляр е много добър, а и тази модификация се среща сравнително рядко и затова мисля да го взема. А и знам че не е юркан, защото съм виждал с какво внимание го кара.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mind_Control

А знаете ли страничка с техническите характеристики, защото търсих в гоогала ама нещо не можах да намеря точно за тоя модел!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...