Jump to content
Guest Pavkata

Маслото на скоростната кутия?

Recommended Posts

Guest Pavkata

Със Сивик 93-та хечбек съм и напоследък задната скорост влиза трудно, а от време на време и просвирват скоростите като минавам от трета на втора... казаха ми да си проверя маслото на скоростната ама аз идея си нямам къде е. Някой може ли да помогне?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със Сивик 93-та хечбек съм и напоследък задната скорост влиза трудно, а от време на време и просвирват скоростите като минавам от трета на втора... казаха ми да си проверя маслото на скоростната ама аз идея си нямам къде е. Някой може ли да помогне?

Майстор :) Не се бъзикам иначе се отвива страничната пробка за нивото на маслото и се прави кука от нещо и се проверява но не мога да ти кажа кога е малко а иначе маслото за скоростите се намира в скоростите а те в повечето случай са под колата и са близо до предният мост т.е свързани са с ДВГ-то :) Майстор пич Редактирано от eti

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам понякога тези гадни симптоми :) , а масло 10/40 полу-синтетика или мтф от бултрако (май нещо такова беше) :).Някои казват , че ако ще сипваш двигателно масло е по-добре да е пълна синтетика , зашото полу-синтетика се вкисвали с времето нещо такова беше ако искаш потърси темата там го пишеше.А да попитам аз като съм от Плевен има ли някакъв начин да купя мтф ок бултрако без да ходя до София , в смисъл с нещо корир или де да знам :) .
http://www.honda.bg/index.php?lang_id=1&am...e80ddcf08b18bbeБуллтрако - звънкаш и питаш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като развиеш горната пробка на кутията се бърка с кутре и ако маслото не е до ръба на пробката-значи че е по-малко от нужното.идеята е да се сипва масло през нея докато не прелее пак от там.тогава затваряш кутията и знаеш че е пълна.Вартан,в другата тема за маслото в кутията съм ти отговорил на въпроса за МТФ-а-хвърли едно око.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като развиеш горната пробка на кутията се бърка с кутре и ако маслото не е до ръба на пробката-значи че е по-малко от нужното.идеята е да се сипва масло през нея докато не прелее пак от там.тогава затваряш кутията и знаеш че е пълна.Вартан,в другата тема за маслото в кутията съм ти отговорил на въпроса за МТФ-а-хвърли едно око.

Мерси сега ще погледна ;) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да е зле да си провериш и състоянието на съединителя, може да е на свършване :D

+1 но не точно на свършване, ами да не отделя достатъчно. Което пак води до сняна де, така че да кажем, че съм съгласен с мението! :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да е зле да си провериш и състоянието на съединителя, може да е на свършване :cool:

+1 но не точно на свършване, ами да не отделя достатъчно. Което пак води до сняна де, така че да кажем, че съм съгласен с мението! :cool::unsure:
Как да си проверя съеденителя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Няма да е зле да си провериш и състоянието на съединителя, може да е на свършване :lol:

+1 но не точно на свършване, ами да не отделя достатъчно. Което пак води до сняна де, така че да кажем, че съм съгласен с мението! :cool::unsure:
включи на 5-та и започни много,ама много бавно да отпускаш съединителя.ако колата ти загасне-значи е добре.ако остане да работи без да потегли-значи е много зле:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да е зле да си провериш и състоянието на съединителя, може да е на свършване :lol:

включи на 5-та и започни много,ама много бавно да отпускаш съединителя.ако колата ти загасне-значи е добре.ако остане да работи без да потегли-значи е много зле:cool:
А нещо газ трябва ли да се подава и ако трябва колко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОБЩИ ПРАВИЛА:6. Вмъкнатите цитати са нежелателни и при прекаляване мнението ви ще бъде изтрито.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

теста се прави без да даваш газ въобще.седи си на празен ход колата.но този тест ще ти покаже резултат само ако съединителят ти е много зле май.аз като си карам си го усещам,незнам за вас....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е единя нячин. Другия е като отвориш съединителя. За съжаление при мен се получи точно варянта в който виеха скорости и не можех да превключвам изобщо. Реших, че са за смяна, след като поне 3 пъти бях сменял маслото без нужда, пробвах и с добавки, но не се получи. Взех си съединител, за да като сваля скоростите да сменя направо и него и се оказа, че скоростите са абсолютно здрави, а съединителя се е скапал. Откачила се беше и едната пружина, тя е виела, съединителя не е отделял до край и за това не съм могъл да превключвам. А в същото време зацепваше добре и на въпросния тест се държеше като здрав. След смяната на съединителя съм сложил и новите скорости, старите си бяха здрави и ги купи от мен един съклубар и даже след това ми благодари и каза, че са били супер.

Както каза Демон-а, без да се отвори - неможе да се разбере .. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

А пък аз казвам да гледате заглавията на темите и да не отговаряте на въпроси офтопици, че стават едни бозици ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...