SOHC VTEC-E 0 #1 Публикувано 4 Август, 2007 Pro4etox mnogo iz forumite kakvo to4no predstavlqva D15Z6 no v kraina smetka ne mi stana qsno trqbva li da ima nqkakakva rqzka promqna kogato vdigna 3500-4500 oborota kakto primerno pri edna TDI-ka vdigna 2000 oborota. i ako nqma takava razlika kade moga da ida vuv Varna da mi pregledat dali vsi4ko e nared. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #2 Отговорено 4 Август, 2007 А що не прочете и правилата? И обърни внимание на това:ОБЩИ ПРАВИЛА:1. Писането на кирилица във всички форуми е задължително. Мнения на латиница ще бъдат трити. Оправданието "нямам кирилица", "пиша от клуб" и т.н не се приемат. Във форума има инсталиран модул за кирилица ( фонетична и БДС), използвайте го. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SOHC VTEC-E 0 #3 Отговорено 4 Август, 2007 Е хубаво за напред ще знам недей се товари толкова за глупости ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V-tec 1 #4 Отговорено 4 Август, 2007 Разликата се усеща при D16Z6 малкия В-тек-125 к.с и която се усеща в пъти повече при VTi 160p.s и другите модели от този характер При тебе ще се усеща повече икономичност от колкото рязка промяна !!! наред си ти е колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SOHC VTEC-E 0 #5 Отговорено 5 Август, 2007 Ами дае ама къв разход дава D16Z6 на CIVIC? има ли няква сериозна разлика? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #6 Отговорено 8 Август, 2007 (Редактирано) Pro4etox mnogo iz forumite kakvo to4no predstavlqva D15Z6 no v kraina smetka ne mi stana qsno trqbva li da ima nqkakakva rqzka promqna kogato vdigna 3500-4500 oborota kakto primerno pri edna TDI-ka vdigna 2000 oborota. i ako nqma takava razlika kade moga da ida vuv Varna da mi pregledat dali vsi4ko e nared.На мене D15Z6 ми дава 8 на 100 с 95 бензин. Иначе промяна има при влючването на VTEC-а но се усеща най-добре на втора предавка. Все пак този двигател е доста старичък модел на 11 годинки и не можеш да го сравняваш с турбодвигател. Аре със здраве. Редактирано 8 Август, 2007 от nicki Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Benji #7 Отговорено 8 Август, 2007 ама ти кво искаш? хем да бяга много,хем да не харчи ли?????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SOHC VTEC-E 0 #8 Отговорено 9 Август, 2007 Еми пич не че изкам да върви с вода ... ама безина стана 2 лева искам някав баланс ... иначе винаги мога да я продам и да зема един голф 3 VR6 примерно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BENJI_CRX 8 #9 Отговорено 9 Август, 2007 пич, ако смяташ че гоуфа харчи по-малко мятай го няма кво да му мислиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SOHC VTEC-E 0 #10 Отговорено 9 Август, 2007 ми един авер си взе такъв и под 15 неможе да го свали а моя сивик харчи 7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stonez 2 #11 Отговорено 9 Август, 2007 ми един авер си взе такъв и под 15 неможе да го свали а моя сивик харчи 7И това ли е най важното?!Расов двигател, да се мьчи за икономия.Май незнаете какво искате Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SOHC VTEC-E 0 #12 Отговорено 10 Август, 2007 естествено че не .. ама аз имам и една S-klass 95-та бронирана 3.2 бензин и си седи в гаража ... затова си взех Хонда понеже е най-добрата комбинация от пъргавост и нисък разход... И ако прочетете по нагоре въпроса ми е с какво мога да заменя д15з6 което да бега повече и да харчи горе доло толкова... като ще ми харчи 15-20 по-хубаво да си карам мерцедеса. Аз сега понеже ударих сивика и неизкам да карам кола с която сам катастрофирал и мисля да я продавам затова питам за нещо по добро и не много по скъпо от д15з6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Benji #13 Отговорено 10 Август, 2007 всяка Д16и Б16 харчат доло горе толкова.разликата не е драстична а за разход от сорта на 15л абсурд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest misho #14 Отговорено 22 Август, 2007 всяка Д16и Б16 харчат доло горе толкова.разликата не е драстична а за разход от сорта на 15л абсурд Я не лъжи хорта Моят икономик харчи около 1.5л/10 000км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #15 Отговорено 4 Септември, 2007 голф 3 земи си 160-ката , като караш мерцедес 3.2 начи си свикнал да наливаш бенз не вярвам 10 - 11 да те уплаши 4ак толкоз???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hunterat 0 #16 Отговорено 6 Септември, 2007 Разлика има но на различните предавки се усеща на различни обороти. На 2 от 5000 rpm, на 3 -та не мога да усетя, на 4 точно 3500 ако я пуснеш на междинна гас се усеща най много и на 5 на 2500 .... Иначе моя разход със същият двигател е чисто градско със задръстванията и си я карам без да я жаля 8.2, смесено ми е давала от 6.2 до 7.2 в зависимост от карането. Извън градско без да я юркам много е падала под 5, с 20 литра 440 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kikata 4 #17 Отговорено 18 Септември, 2007 аз карам такава vtec-e 1.5 90hp и пак си има ряз. на втора на 4 хил. оборота колата си променя и гласа, и силата. На 6 хил. (100км/ч) сменям трета, падам до 4 хил и вдигам до 6 отново (140км/ч). и така до 210 (ако съм празен де). с това каране разхода ми е 8.5/100. иначе ако си сменям на 2.5 оборота си върви перфектно, двигателя не се чува и разхода е 6.5/100. само трябва да и посвикнеш на капризите, друго много няма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове