Jump to content
Nikolcho

Стрелки за километраж и др.

Recommended Posts

Здравейте колеги

Както всички знаем стрелките за километража на Сивик а сигурно и на други модели не са прозрачни!

:D Имам съсед който се занимава с плексиглас и каза че може да изреже, но му трябва модел, та искам

да помоля някой ако има такива стрелки в резерв да ги предостави за модел, тоест да бъдат сканирани и ще ги върна. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Абе мога да греша, ама при тази фина техника... дори десета от грама може да направи разлика в показанията! Аз съм си го мислел, ама ако станат по-леки и гледай само как вдигаш от 0-100 за 1сек... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че това с тежестта може да се отработи и коригира с дебелината наматериала и примерно с диаметъра на дебелата част на стрелката, а относноточността, човека каза че машината работи с точност до хилядни така че предполагам няма да има проблем с напасването на тежест, размер и тн.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Toва със стрелките ако стане ще е много яко ..... ама наистина има разни неизвестни , възможни трудности :D .... Трябва и осветлението да се измисли .... а също и как новата стрелка да вземе мястото на старата . Иначе това с теглото мисля ,че няма да е проблем стига да не станат тежки прозрачните .... ама няма причина . Иначе фабричните са адски леки .... според мен даже пренебрежимо .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да наистина има много неизвестни, а ще има и трудности,но все пак мисля да ги направя известни. :) И понеже Rust спомена две от неизвестните ще помоля ако някой има батисано табло или поне един оборотомер или километраж от които нищо не става да го предостави за опитно зайче :);):P а аз ще се постарая да отработя нещата по поставяне, осветление и тн.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest manniakk

доколкото знам стрелките на фондите не се свалят и се въртят свободно. Демек няма крайни точки което ги прави почти невъзножни за калибровка...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

доколкото знам стрелките на фондите не се свалят и се въртят свободно. Демек няма крайни точки което ги прави почти невъзножни за калибровка...

Принципно си прав,но "И все пак тя се върти" на моя Прелюд оборотомера все още работи и показва вярно па макар и стрелката да излезе заедно с оста :) и си играх буквално цял ден докато я наглася.Точно за това търся цял уред, за да мога да намеря начин да се сменят стрелките и пак да показват вярно без да се налага да се проверява със стробоскоп или друга апаратура а освен това и да се измисли нещо за осветяване. :) Редактирано от Nikolcho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...