Andoniya 0 #1 Публикувано 24 Юли, 2007 (Редактирано) Знам,че има много теми,но така и не можах да разбера какво масло е по добре да се сложи-полусинтетично или синтетично.Карам Хонда Сивик 1.3 75к.с. 16 винтила 94г.Помагайте Редактирано 24 Юли, 2007 от Andoniya Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #2 Отговорено 24 Юли, 2007 Знам,че има много теми,но така и не можах да разбера какво масло е по добре да се сложи-полусинтетично или синтетично.Карам Хонда Сивик 1.3 75к.с. 16 винтила 94г.ПомагайтеПо-добре е синтетиката, но е и доста по-скъпо, а и за 13-14 годишна кола няма смисъл.Слагай полусинтетика - примерно да пише 10W40, а за марката всеки ще ти каже различни предпочитания. Аз лично карам с Castrol 10W40.За маслото е важно не толкова марката а да се сменя редовно.ПП: И да не забравиш да смениш филтъра, защото цялата работа се обезсмисля Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Andoniya 0 #3 Отговорено 24 Юли, 2007 (Редактирано) Валволин добро ли е?Щото приятеля ми в момента ще сменя маслото и ми каза,че там са му препоръчали това.Ако може да ми препоръчате и масло за скоростната кутия. Редактирано 24 Юли, 2007 от Andoniya Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PreludeManiac #4 Отговорено 24 Юли, 2007 Валволин добро ли е?Щото приятеля ми в момента ще сменя маслото и ми каза,че там са му препоръчали това.Ако може да ми препоръчате и масло за скоростната кутия.Валволин е прилично. Каквото слагаш на двигателя -това и в скоростната кутия. От Хонда препоръчават за скоростните кутии преди '95-а полусинтетика 10W30 или 10W40, а за по-новите Genuine Honda MTF/ATF.В твоя случай перфектния вариант щом нямаш опит е просто да се съобразиш с инструкциите на производителя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове