Jump to content
Andoniya

Какво масло да сложа

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Знам,че има много теми,но така и не можах да разбера какво масло е по добре да се сложи-полусинтетично или синтетично.Карам Хонда Сивик 1.3 75к.с. 16 винтила 94г.Помагайте

Редактирано от Andoniya

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам,че има много теми,но така и не можах да разбера какво масло е по добре да се сложи-полусинтетично или синтетично.Карам Хонда Сивик 1.3 75к.с. 16 винтила 94г.Помагайте

По-добре е синтетиката, но е и доста по-скъпо, а и за 13-14 годишна кола няма смисъл.Слагай полусинтетика - примерно да пише 10W40, а за марката всеки ще ти каже различни предпочитания. Аз лично карам с Castrol 10W40.За маслото е важно не толкова марката а да се сменя редовно.ПП: И да не забравиш да смениш филтъра, защото цялата работа се обезсмисля :lol:Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Валволин добро ли е?Щото приятеля ми в момента ще сменя маслото и ми каза,че там са му препоръчали това.Ако може да ми препоръчате и масло за скоростната кутия.

Редактирано от Andoniya

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PreludeManiac

Валволин добро ли е?Щото приятеля ми в момента ще сменя маслото и ми каза,че там са му препоръчали това.Ако може да ми препоръчате и масло за скоростната кутия.

Валволин е прилично. Каквото слагаш на двигателя -това и в скоростната кутия. От Хонда препоръчават за скоростните кутии преди '95-а полусинтетика 10W30 или 10W40, а за по-новите Genuine Honda MTF/ATF.В твоя случай перфектния вариант щом нямаш опит е просто да се съобразиш с инструкциите на производителя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...