Jump to content
Guest sand0

Какъв е тоя бутон дето се натиска след катастрофа?

Recommended Posts

Guest sand0

Разни техници ми разправят че при катастрофа се изключва бензиноподаването и след това трябвало да се натисне някъв бутон за да се оправи.Някой чувал ли е за такова нещо и ако да как се казва технически на български и на англйиски??Мислех че е КНОК сензора но май не е тъйкато не намирам нищо такова да пище в репейр мануала на колата (2005та тойота).А пък не пали :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Nikolcho

Преди време карах един Форд Сиера и той имаше в багажника някъде такъв бутон който беше нещо като автоматичен бушон при удар прекъсва захранването на бенз. помпа а техническото название не го знам. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest santa

Техническото название е Safety Switch. Принципно представлява черна кутийка с червена шапчица отгоре. Натиска се точно това червеното да се разблокира.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

Е новите коли имат ли го??Че нещо не го намирам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под капака или зад жабката :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става дума за кола 2006таниакде в сервиз мануала не пише нищо за Safety нито switch.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да няма такъв бутон монтиран във Тойотата-ти.Във мануала на Хонда го има описан как и кога се активира и как се деактивира.Също и каде се намира.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разни техници ми разправят че при катастрофа се изключва бензиноподаването и след това трябвало да се натисне някъв бутон за да се оправи.Някой чувал ли е за такова нещо и ако да как се казва технически на български и на англйиски??Мислех че е КНОК сензора но май не е тъйкато не намирам нищо такова да пище в репейр мануала на колата (2005та тойота).А пък не пали ;)

Начи...това, което съм чувал, но не съм проверявал (да чукна на дърво) гласи, че тази джаджа се намира зад жабката. Като я отвориш и бъркаш през нея ... вляво. Това за Сивик 6. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бутони зад жабката няма :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бутони зад жабката няма :D

Сори, баце..както посочих, само така съм чувал.. исках да помогна ;) Пък дано го откриеш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе,кви са тия фантасмагории бе...:Dявно мойта кола е прекалено стара,щото за такъв бутон знам само при ралиджийките примерно.но успех в търсенето де......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам на всички европейски коли след 93-4 година има такъв бутон. За японските незнам. Виждал съм такъв бутон под таблото на дясната седалка отдолу , в багажника под разни кори и някъде по прага до шофиорската седалка най-често. За жалост винаги са добре скрити :D;);) А щом колата е нова просто иди в Тойота да ти кажат къде е...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейтеДА- има такъв бутон на японския Civic 1.4i S, 1996 год., и се намира в жабката- като се бръкне в нея от ляво от горе.Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейтеДА- има такъв бутон на японския Civic 1.4i S, 1996 год., и се намира в жабката- като се бръкне в нея от ляво от горе.Поздрави

мдам.., за същото говорих и аз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно е някаква стара система защото в ТОЙОТА колега който се занмава точно с катастрофирали потвърди че такава система има само на ПРИУС и не е има случай на друга тойота с такива схок бутонни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest valioka

Здравеите,аз също имам такъв бутон и се 4удех какво е това.Колата ми е сивик 96г. англи4анка,а бутона се намира то4но зад средното табло (или кора) незнам как да го нарека под волана.Зна4и като седне шофиора му се пада до самия прасец.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...