ivaivalito 8 #1 Публикувано 10 Юли, 2007 Въпросът ми е .По принцип знам какво е В тека и как действа а VTI и V TEC едно и също ли.И друго това TYPE R всички коли лиимат такива бегачки щото виждам вс епо често такива надписи върху БМВ АУДИ ШКОДА и т.н ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Greenwater #2 Отговорено 10 Юли, 2007 Въпросът ми е .По принцип знам какво е В тека и как действа а VTI и V TEC едно и също ли.И друго това TYPE R всички коли лиимат такива бегачки щото виждам вс епо често такива надписи върху БМВ АУДИ ШКОДА и т.н ???значи VTI и VTEC е едно и също само че VTI е с 2 разпределителни вала (двувалка) това са двигатели от така наречената Б серия (б16а,б16а1,б16а2 и т.нт.)или с други думи казано големия витек 118kw 160hp ,щото има и малък който е 125 кончетаЕдинствената марка която има надпис оригинално TYPE R е Хонда .Всичко друго е чиста селящина .Просто всички искат да имат Хонда ама не си го признават и най-лесния начин е да си сложат емблема TYPE R Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #3 Отговорено 10 Юли, 2007 Кликни върху картинката за подробности, но трябва да ти кажа че тази система става напълно ясна чак когато я разглобиш и сглобиш поне веднъж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
da6kata 8 #4 Отговорено 10 Юли, 2007 (Редактирано) Ще се опитам да го обясня по следния начин Марка Модел Тип Honda Civic VTi Honda Civic Type R и VTi и Type R имат VTEC (Variable Valve Timing and lift Electronic Control) или казано система за регулирането впръскването на горивото само че при VTi е големия VTEC със DOHC (Double overhead camshafts) или два разпределителни вала а малкия е SOHC (Single overhead camshaft) с един разпределителен вал, но само DOHC VTEC 'големия VTEC' е VTi, а 'малкия' SOHC VTEC е ESi ,но в Type R моделите е различно Honda Civic Type R \ EK9 > DOHC VTEC > 97-00 Honda Civic Type R \ EP3 > DOHC i-VTEC > 01-03 Honda Civic Type R v 2.0 \ EP3 v 2.0 > DOHC i-VTEC > 03-06 Honda Civic Type R \ > DOHV i-VTEC >07- има само 3 модела който типа им е Type R и те са : Honda / Acura Integra Type R '95 Honda Civc Type R '97 Honda Accord Type R '98 (подредени са по излизането на първия модел) относно сички такива надписи Type R това са пълни измислици, виждал съм даже тапцерии за седалки с известния надпис и какво ли още не, но се още тасове не съм виждал на Type R Редактирано 10 Юли, 2007 от da6kata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #5 Отговорено 10 Юли, 2007 (Редактирано) VTi е trim level - ниво на оборудването.VTEC надписа показва че имам някакъв VTEC мотор, а какъв точно, зависи от конкретния година, модел, ниво на оборудване и прочее. Мен са ме оборудвали с мотор B16A2 - двувалов VTEC, съответстваща спирачна система с по-големи дискове, каросерия седан и т.н... Редактирано 10 Юли, 2007 от gin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivaivalito 8 #6 Отговорено 10 Юли, 2007 ясно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_O_M_A_D 4 #7 Отговорено 10 Юли, 2007 (Редактирано) Ето ти малко по-нагледно действоето на системата. Редактирано 10 Юли, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове