Jump to content
GGG

Регистриране на инвалиден автомобил в КАТ

Recommended Posts

Здравейте колеги!Сблъсках се със следния проблем:Автомобил (Хонда Сивик) регистрирана на инвалид се управлява от упълномощено лице и вече са минали близо 5 години от вноса. Всеки ще си каже - Урааааа - няма проблеми - но уви - има!Инвалида е жив, но не е в България и няма как да се открие, а от него се иска да се подпишат пред нотариус 2 декларации (за гражданско състояние и за това че не дължи данъци). Остава като вариант упълномощеното лице да ПРЕупълномощи мен - за да мога да купя автомобила и ще стане една.......... :ph34r: Ако някой знае някаква гимнастика как да се заобиколи собственицата(инвалид), тъй като пълномощното е генерално и по принцип упъномощеното лице има право да продаде колата МОЛЯ да ми каже!Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да те плаша,но си мисля че без инвалида неможе

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре,ако имаш генералното пълномощно за колата,мисля че не ти трябва никой за да може да си я прехвърлиш на себе си :ph34r: имаш ли генерално,в което пише че може да продаваш колата и на себеси небитрябвало да има проблем да си я прехвърлиш :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Без инвалида не може със сигурност, независимо че имаш генерално пълномощно и независимо какво пише в него.

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвай да изкараш от данъчното всички бележки на инвалида и с пълномощното отиди при нотариус да се консултираш.Ако има някакав вариант тои ше ти каже

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GGG

Даааа. Лошо. Ами мисля си - ако колата се бракува в КАТ (в пълномощното пише че може) предполагам че ще се мине без инвалида, после аз купувам колата - бракувана и я пускам в движение? Доста голяма гимнастика - но дали може да мине така??? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се зблъсках със същия проблем. Без двете декларации не става. Няма значение какво пълномощно имаш. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можете да триете темата - вече намерих и купих кола нов внос!Явно с нашата бюрокрация не можем да се сборим (или преборим) - та аз му намерих лесното - с друг автомобил!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...