Catalyst 4 #1 Публикувано понеделник в 19:27 (Редактирано) Както всички знаем оригиналната навигация на Гармин е морално остаряла и не си струва да инвестираме време в евентуалното и актуализиране до нещо приемливо. В нета има известно количество снимки и клипове на оригинална медия на която е инсталиран Android auto, но като цяло информацията е оскъдна, разпокъсана и хората които знаят как става се държат сякаш са придобили тайната на вечния живот... Е аз успях да инсталирам Android auto на оригиналната медия на моята кола (CR-V 2015 EUR) и от известно време го ползвам успешно. Споделям файла на който попаднах и ми помогна изключително много да се справя. Файла е на английски и не смятам да инвестирам време да го превеждам и ъпдейтвам. Минимума изискване е да разбирате английски. Няколко важни уточнения по отношение на файла: 1. Част от информацията е неточна или малко стара 1.1. Не е нужно фърмуеъра на медията ви да е точно RC6 за да инсталирате Honda Permissions. Моя софтуер беше и продължава да е по-стар от RC6 и нямам проблем. Внимавайте изключително много ако решите да ъпгрейдвате и доунгрейдвате фърмуеъра на медията, защото една грешка може да я брикне и повече да не запали. 1.2. Honda Permissions = HR-V PERMISSIONS 1.1 S_Mike става въпрос за едно и също приложение. Девелопъра го приеменува в процеса на разработка. Просто свалете HR-V PERMISSIONS 1.1 S_Mike от https://cmdroid.com/ и инсталирайте него. 2. Линка за сваляне на OpenDroidAuto във файла води към една от първите му версии. Тя е една идея по-сложна за ползване и при мен в движение насичаше адски много звука от Spotify. Към днешна дата последната му версия е 2.4.1 и е налична за свободно сваляне в GitHub https://github.com/MaKi983/OpenDroidAuto. Проблемът с насичането на звука е отстранен и свързването с телефона е оптимизирано доста. В GitHub в дясната част на екрана кликате на малкия зелен надпис Latest и сваляте само файла HondaAppCenter_A1.apk. Само това ви трябва. 3. Личното ми мнение е, че от препоръчаните за инсталация приложения ви трябва само Advanced Task Killer 2.2.1B216. 4. Повечето (мисля всички) сравнително актуални андроид телефони имат вградено Android auto и не е нужно да инсталирате приложенията за телефона ви препоръчани във файла (стъпка 13 от файла) 5. Когато стигнете до стъпка 12 (даване на пърмишъни на приложенията в HR-V PERMISSIONS 1.1 S_Mike за да могат да работят в движение) според файла трябва да намерите процесите и да ги преконфигурирате. При мен ги нямаше в списъка и с бутон + просто ги добавих според инструкцията и всичко сработи. Вероятно пропускам нещо и ще опитам да отговарям на въпросите ви ако има такива, но като цяло не разчитайте да съм много активен! Важни уточнения: Приложението OpenDroidAuto е до голяма степен Android auto, но не точно... Разработено е напълно безвъзмездно от любител в XDA форума и част от функциите на класическото Android auto не работят. 1. Не работи физическия back бутон на медията. Забравете за него докато ползвате приложението, защото напълно го затваря. Ползвайте бутоните вътре в него за навигиране из менютата. 2. Гласовия асистент също не работи и няма изгледи да заработи. 3. Телефона, въпреки че е наличен в приложението не може да се ползва. Колата ползва собственото си приложение и ако някой ви звънне и проведете разговор ще трябва да свържете телефона си отново. Приложението умира. 4. Бутоните за смяна на песните от волана в Spotify също не работят, но има шанс да проработят в бъдещи версии на приложението. Девелопъра е набавил нужната му информация и в момента опитва да разбере как точно работи. Сменявайте песните или от телефона си или от софтуерните бутони в приложението. Увеличаване и намяване на звука работи както от волана така и от медията. 5. Задната камера работи и приложението продължава да си работи след като минете отново на D или първа скорост. 6. Кабела включвате в порта до 12 волтовия изход. Не работи и няма шанс да заработи безжично поради хардуерни ограничения. Има шансче да стане безжично само с допълнителен донгъл който да се включи в порта, но не съм тествал. За момента CarlinKit 5.0 устройството изглежда като вероятен фаворит. Алиекспрес ви очаква... 7. Ползвам Waze за навигация и работи абсолютно без проблем. Слушам музика от Spotify едновременно и всичко е цветя и рози. Позвайте цялата тази информация на собствена отговорност! Не ме интересува и не ме търсете ако брикнете медията си, но имайте предвид че да я брикнете е напълно реална опасност! Цялата отговорност си е ваша! Нямам представа дали работи на американки, но не виждам причина да не работи. Нямам опит. Вероятно и други модели на марката с такава медия също могат да се възпозват. Също нямам опит. Android Auto Setup on Honda Connect Android 4.0.4.pdf Редактирано понеделник в 19:54 от Catalyst 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове