zag 7 #1 Публикувано 23 Юни, 2007 Здравейте,от известно време насам при затваряне на прозореца се появи нещо странно. Механизма за сваляне/вдигане работи, но когато достигне до най-горно (изцяло затворено) положение не спира да се вдига и продължава да се върти моторчето. Всичко е съпроводено с едно ужасно тракане :-(И вчера опитвайки се да изляза от колата дръпнах ръчката за отваряне и познайте какво стана :-)Едно голямо нищо. Може би се е откачила ако е с жило или нещо подобно. И слизам през другата врата защото и прозореца не искам да го ползвам и да си отварям вратата от вън. Имате ли идея защо стана така с прозореца и вратата и къде мога да отида да ми ги оправят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #2 Отговорено 23 Юни, 2007 За прозореца предполагам ти се е прецакала забчатката най-вероятно забите са се загладили, а за дръжката ме самняват 2 неща. Едното да се е откачила другото е да се е счупило пластмасовото накрайниче на самата дръжка ако е така се побългарява с някаква метална скоба ( поне аз така го направих ) но най-добре е да отвориш вратата ( по точно д амахнеш кората ) и да видиш за какво става въпросУспех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
uko 0 #3 Отговорено 23 Юни, 2007 На мен ми се беше загладила зъбчатката и механизма яко тракаше и неможеше да се затвори джама.Обиколих няколкото автоморги из града /Монтана/ и се оказа че не са и чували за акорд като моята камо ли да имат некви части, та от немаи каде свалих зъбчатката хванах поялника и снего си направих нови зъби и за мое учудване вече си работи няколко месеца Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zag 7 #4 Отговорено 24 Юни, 2007 Явно ще трябва сам да се справям. Като махна кората на вратата ще си проличи какво е положението. Благодаря за съветите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolai_fox 2 #5 Отговорено 24 Юни, 2007 Здравейте,от известно време насам при затваряне на прозореца се появи нещо странно. Механизма за сваляне/вдигане работи, но когато достигне до най-горно (изцяло затворено) положение не спира да се вдига и продължава да се върти моторчето. Всичко е съпроводено с едно ужасно тракане :-(И вчера опитвайки се да изляза от колата дръпнах ръчката за отваряне и познайте какво стана :-)Едно голямо нищо. Може би се е откачила ако е с жило или нещо подобно. И слизам през другата врата защото и прозореца не искам да го ползвам и да си отварям вратата от вън. Имате ли идея защо стана така с прозореца и вратата и къде мога да отида да ми ги оправят?здравей колега - аз имах същия проблем с зъбния гребен - последните 8 зъба бяха капо.свалих механизма разнитих нита - отидах в една морга и си избрах една зъбчатка от друга кола - така че зъбите да са еднакви-повечето модули на зъбите на колите са еднакви-след това ги наложих една върху друга срязах ги внимателно - после размених парчетата и на заварчик - хоп и ги завариха и стана номераползвах зъбен гребен от пасат.после се прави специален нит от стругар и се завива с гайка дано да съм ти полезен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ashes 3 #6 Отговорено 24 Юни, 2007 Свали само дръжката на вратата и виж, дали се е откачило лостчето! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове