steamdigger 0 #1 Публикувано 20 Септември, 2024 Здравейте! Отскоро съм горд собсвеник на един мъничък скромен възрастен Одисей и се сблъсквам тепърва с някои неща. Gps-a работи съдейки по това как минавам през пресечени местности някъде в Калифорния докато реално пътувам към към Перник... Позагледах буксите на навигацията на Акорд същата година и се позамислих дали има вариант да се преинсталира софтуера и да се качи такъв за Европа или поне карти(примерно да се замени някой файл)? За градусите от Фаренхайт в Целзии на климатика попаднах на тема в някакъ оди клуб и доколкото си преведох трябва да се разменят някакви съпротивления(явно на момчетата от Хонда и през ум не им е минавало, че тази опция маже да се извърши софтуерно).Все пак този модел се произвежда и за Канада ,а там мерните единици са като европейските. Таблото обаче е забулено в мистерия (не намерих информация какво да презапоявам) и за целта си поръчах едно от Канада с километри и Целзии - дали се програмира по някакъ начин си остава загадка. Някой да се е сблъсквал с подобни проблеми? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thebigzank 1 #2 Отговорено преди 8 часа Въпреки че е минало време откакто си постнал, все пак честито за придобивката. Ще отговоря за превключването на мерните единици най-вече, за да го има за други колеги, които ще се интересуват в бъдеще. Както си установил при твоето проучване и колкото и невероятно да звучи, не е възможно софтуерно превключване на мерните единици. Съвсем резонно си поставил въпроса с Канадските клиенти на модела и именно от там идва едно от двете възможни решения на този проблем - закупуване на панел за управление на климатроника и табло с инструменти от канадска Одисея и монтирането им на щатска такава е изпробвано и дава отлични резултати. Попаднал си и на другия вариант - презапояват се някои компоненти (конролни резистори) на платките на модулите и на теория това би трябвало да отключи метричното в нашите автомобили. Въпреки че се занимавам професионално с електроника и смея да кажа запоявам отлично, аз лично реших да не го изпробвам този вариант, най-вече от мързел. Ако някой колега е готов да сложи "под ножа" вече демонтирани модули, ще се радвам да съдействам и да отъпчем заено тази пътека. За сега моята Одисея си говори с мен в мили, мпг и фаренхайт, с което аз посвикнах и вече ме ми е голяма драма. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове