Jump to content
Guest Dr_Mort

малък проблем, Хондата ми хар4и много

Recommended Posts

Guest Dr_Mort

Имам Хонда Сивик LSI 1.5 66Kw 92г. и е на 125000. Харчи ми 7/100 извънградско(и това е със скорост 90-120км/ч) и 10,5-11/100 градско. Сменил съм масла, филтри, абе всичко с една дума даже компресиа мерих (13-13.5). Карам я само с 95H. Искам да знам това нормално ли е? :)нито хар4и масло нито ми свети жълтата лампичка и непуши, непрекасва ама хар4и да си ебе маиката или поне за мен 7/100 или 10.5/100 за мен са си харч и то не малак. АЗ я имам от 1месец и това са ми парви впечатления така че

Редактирано от Dr_Mort

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Моята е същата и харчи градско към 7,5 - 8, а е на 182000км. Извънградско към 5,5 - 6. Това с 95 бензин. Определено нещо не ти е наред. Някой по-компетентен колега ще ти каже какво не е в ред предполагам :)

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Да ти кажа ако не ти е наред "Ламбада сондата" (извадка от бисерите) ;) , може значително да ти се вдигне разхода без това да оказва съществено влияние на вървенето, но пък трябва да имаш проблеми с ниските обороти което обаче не е задължително!Но 1-то нещо което ми дойде на ум е, че моят CIVIC 1.4 LSI 66 kW при мен гори по 8/100 изън-градско , а при скъпата по 5/100 ! На нея какво ли не и е в ред ? :) За колата питам : :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Центровка и такива работи,ако сутрин не ти държи обороти най-вероятно колегата е прав става въпрос за изгоряла Ламбда сонда ама я по-добре отиди на елкон та да си спокоен ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KATADJIQTA/RAZBIVACH/

а тази компресия 13 13,5 не ли доста за тази кола мен само тва ме претеснява за сега а колата пуше ли от ауспуха сиво като на масло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Еми пич светкала ли ти е вълтата лампа на таблото?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dr_Mort

нито хар4и масло нито ми свети жълтата лампичка и непуши, непрекасва ама хар4и да си ебе маиката или поне за мен 7/100 или 10.5/100 за мен са си харч и то не малак. АЗ я имам от 1месец и това са ми парви впечатления така че !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Не че искам да повтарям MIYAMOTO, ама ми мирише на центровка ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

а тази компресия 13 13,5 не ли доста за тази кола мен само тва ме претеснява за сега а колата пуше ли от ауспуха сиво като на масло

това верно е доста

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

абсурд! прегледай си колата, нещо не е в ред ;) градско трябва да гори 7-8 без значение как я караш (дори зверски),извън - 5,5 при 100-120км/ч ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Значи, вече съм го писъл ама ...Със старата си скоростна кутия с по- дълги предавки , до трета предавка с по- 10 км. в час на предавка отгоре от сегашната, разходът ми беше 5,9 при средно 120 км/ч извън градско но и с настъпванка тук таме и по 140км/ч! Давала ми е 5 на 100 с 90-120 км/ч.Градско, 7,5 - 8,5 с настъпванка яко при това! Най- много ми е приближавала 9,5 но при студено време и буквално до ламарината! А сега се промениха нещата с ГРАДСКАТА ми кутия!Значи вече съм, със същото каране, на 7,5 на 100 извън градско! А ГРАДСКО НА 9,5-10 на 100!!!! Но извънградско с абсолютно галене по- магистралата с 90-100 км/ч не повече, на климатик със същата кутия ми даде 5,5 на 100! Вече съм с доста по- високи обороти за сметка на километри! Но при галене на гаста съм дори малко по- икономичен! Това обаче се случва за съжеление веднъж на 10 зареждания и то за да сравня, но не ме сдържа да карам така и пак ай до дупка... Та възможно е ако си с къси скорости при нормално каране, градско разхода да ти към 9 на 100! Но не над 10!!!!! На божурище , когато ходих с ГРАДСКАТА си кутия , за 60-70 км. само там навъртяни, към 6-7 литра бензин! Та значи при газ до- дъно и не се пуска изобщо , нито между превключванията, съм с около 10 на 100 разход!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

не е нормално, провери ламбдата и иди на центровка на мотора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Една подробност. Ако си с къси скорости и катализаторът никога не е сменян, може и да е нормално. Като казвам къси, имам в предвид , че преди четвъртата ми предавка беше колкото сегашната ми 5-та! Та в общи линий за това ми скокна извънградско при по- висока скорост от 90 км/ч. защото скачат много оборотите. Ако карам бавно и градско и извън градско примирно до 2 000 об. без да я настъпвам, просто галя гаста с 2-3 мм ми е дори по-икономична от преди. Та ако си я настъпваш порядъчно е възможно да е това причината. Но ако караш бавно т.е. между 2 и 3 000 об. и редиш като по-книжка (за по-дългите предавки), а те са : - 1-ва 20 км/ч - 2-ра 40 км/ч - 3-та 60 км/ч - 4-та 75 км/ч - 5-та ......колкото може :rolleyes: естествено до към 3 000 об., се водиш по- заводски данни за разход а те са 7,5 на 100 смесен разход, а градско трябва да ти е около 8,5 на 100! С 11 на 100 има нещо не наред.пп: от катализатор дава около 0,5 на 100 повече ако е дори и в добро състояние, но на доста хиляди, а за стар и задръстен може и до 2 литра да ти качи разхода. Износени свещи качват към литър отгоре а също тако и бошовете го правят и да са нови! НГК за тая 11 бспр е модела.

Редактирано от Mark Antoniy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Toly

Ходих с Хондичката малко из Европа.Там имаше моменти в които машината гореше по 4.7 на 100км при скорост около 120 на магистралата това беше в Франция.Не ги знам тези французи какво слагат в безина

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Ходих с Хондичката малко из Европа.Там имаше моменти в които машината гореше по 4.7 на 100км при скорост около 120 на магистралата това беше в Франция.Не ги знам тези французи какво слагат в безина

....ами бензин :rolleyes: а нашите бензинджии го слагат във водата явно :lol: тука сме царе на ментетата,затова ЗАРЕЖДАЙТЕ САМО ОТ ТАМ,КЪДЕТО СТЕ ДОВОЛНИ !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Леле.... като гледам за какви цифри говорите :-)Аз под 10 л/100 км на градско не съм падал...На извън градско ако даде 6,5-7 свещ паля....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

: Honda Shuttle 4WD '86

Това променя нещата. :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Ако някой ме светне реално какъв е нормалния разход ще съм му много благодарен (а може и бира да почерпя :-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ами аз преди време със Шатъл `89 4х4 на извънградско - 120-140км/ч засякох точно 8/100 а по спомени градското беше 10 - 10.5 / 100 при нормално каране с леко подръчкване :huh: от време на време

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mind_Control

Тука така или иначе сте започнали темата за разхода, аз искам да питам колко харчи Сивик 1.6 ESI 125 коня? Има ли някой идея? А да не забравя да кажа, че е автоматик.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mba

моята d16a6 4 - ген. харчи около 8/100 градско и най много съсъ зверска ръчка до 9/100. направи си изводите. според мен всяко закъснение за смяна на масло, филтри, охладителна течност и т.н. влияе върху разхода. разбира се й трябва и центровка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги и аз имам този проблем с разхода имам 6ген хеч д14а4 в това време зимата градско ми гори 10-12 л/100км при нормално каране преди имах д13б2 5ген хеч зимата в наи лошия случей ми е горяла 8- 9 л/100 км градско .Вчера е закачих на елкон всичко е наред колата е обслужена цялостно :P ако някой има идеи нека помага

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. за мен това си е абсолютно нормален разход за зимата2. Погледна ли датата? в таа тема е писано преди 4 години за последно.........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич,моита харчи 18 градско газ,на бензин не смея да я засека,ама си върви,нямам ландсонди и такива работи,добре сие,е рядко ама ми е давала и 11-12.зависи как си караш колцата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...