Jump to content
ghristov

Високи обороти празен ход и придърпване.

Recommended Posts

Здравейте. 

Хонда джаз 1,2  - 2003 г. 

Двигателя е 1,2 - 2003 година. Подаваш газ като е загряла, като отпуснеш педала, оборотите падат на 1500 и после след около 10 секунди постепенно падат до 1000.

Когато подадеш леко газ отново отиват на 2000, отпускаш леко газта и изведнъж падат на 1500 и после пак постепенно до 1000, няма ги оборотите между 1000 и 2000. За това и в движение като отпуснеш  педала на газта колата придърпва 1,2 пъти. Съответно като подам леко газ пак придърпва (защото според мен от 1000 оборота колата отива директно на 2000 оборота. Страшно неприятно е така да се  кара колата, особенно в града. Иначе от 2000 оборота нагоре няма никакво придърпване и т. н. Колата ми е много поддържана и си върви перфектно. Прави го на бензин и на газ (абсолютно единтично). 

Клапани регулирани преди 1000 км. 


EGR чистен преди 1000 км


Дросел чистен (купих още 2 даже, подобни симптоми, само разликата е в оборотите). С последния дебитомер когато колата е по инерция оборотите падат до 1000 и веднага се качват до 1700  и така постоянно качва и сваля, когато спра на едно място се успокояват и падат на 1300 и стоят така. 

Стъпково моторче чистено

Свещи сменени

Бубини сменени

Съеденител сменен

Лагери скоростна кутия сменени

Масла филтри сменени

Моля ако някой има подобен проблем да каже как го е решил

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да направя едно уточнение: понеже имаше подобен проблем (не се сещам точно какво правеше) преди около 100 000 км. Изключих EGR клапана от буксата и колата се оправи тогава (чека си светеше) , така карах до сега когато започна този проблем. Съответно сега ми почистиха EGR и въздоховодите до двигателя чека спря да свети колата се пооправи за няколко дни и после пак същото (чека вече не свети). Мисля си дали не е възможно EGR да блокирва в отворено положение и това да бърка оборотите. Какво точно трябва да прави ако е блокирал в отворено положение? 

Аз съм от Сливен, може ли да ми препоръчате сервиз в Стара Загора или Бургас примерно (защото в Сливен ги пообиколих няколко вече но без резултат). 

Редактирано от ghristov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...