Jump to content

Recommended Posts

Колко трябва да са оборотите на празен ход ;)

нормално е да са около 700, но като от4етем факта 4е обортомерите са с около 300 грешка, нормално е да ти показва 1000 или съвсем,ама съвсем малко над 1000Защо питаш, ако имаш странен проблем сподели?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако е верен оборотомера -около 700 на празен ход

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mоите са около 200-300,но странното е 4е двигателя остава стабилен и без да нарушения в работата му.Днес карах в едно задръстване на първа при 400 об.,и когато подавах газ колата си поемаше нормално.Помислих 4е това е поредната изгъзица на този мотор но явно имам проблем ;) Все пак е удобно,защото с предната D15B2 при същото задръстване се налагаше да карам на полусъединител.Благодаря за отговорите и ако имате идея как да отстраня този "проблем" ще съм много благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш ли, аз вече не се тормозя въобще, решавам си проблемите възможно най-бързо.Сега след малко ще се реши и поредният ми проблем, а начинът?! Дааа знам че те интерсува начинът!!!:love: Ами отивам на едно кътне местенце до автогара Юг - май е сервизът на Омбре там,МхххххххххххНито мисля, нито умувам, и всичко се прави както трябва :kiss: П.С. Не е нормално да са 400, освен ако не ти показва обортомера с грешка -300, защото при мен , аи при други сме установили че грешката е +300, така че............Възползвай се от горепосоченият начин :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Mоите са около 200-300,но странното е 4е двигателя остава стабилен и без да нарушения в работата му.

Днес карах в едно задръстване на първа при 400 об..............

Ако има грешка в показанията на оборотомера се засичат много лесно, в сервизи-те

имат един уред който като сещракне върху кабелите на свещите показва реалните

обороти на двигателя, предполагам измерва броя токови импулси за време и така

пресмята ако е така можеш да си ги засечеш и сам ако имаш от по скъпите мултицети.

Ако нямаш пък и не ти се занимава с майстори (или даване на пари) има и друг лесен трик:

Тръгваш на 1-ва с газ после си махаш плавно краката от педалите и гледаш резултата ако

както е в твоя случай колата поддържа 400 об/м и не гасне или претрисва значи имаш

невярно показание в оборотомера, при 400 об/м на 1-ва колата би изгаснала

ПС По каталог Сивик-а на празен ход (загряла), трябва да поддържа ~750 об/м :love:

PS С предишната ми кола беше доста забавно :kiss: ,

тествал съм я и по леки баири, сама си покачваше оборотите

за да не загасне и после си ги възстановяваше на равно или на спускането :)

Редактирано от slus4o©

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...