Jump to content
DUzunov

Важно да знаем за употребяван Хонда Инсайд.

Recommended Posts

Здравейте, хондаджии!

Фен съм на Хонда от 2017 година. Имах съм Джаз с вариатор, ЦРВ 1, ЦРВ 2, ХРВ, джаз 2 и сега реших да бартеросам джаза за Инсайт 2009. https://m.mobile.bg/details/11673291783781085 Намерих екземпляр в София, човека се съгласи на пълен бартер. Ходихме с жена ми, гледахме го (тя е художник и лесно забелязва несъответствия в цветовете на панелите, линиите между панелите и нередности по интериора). Хареса ми и на мен. Бръкнах му в ауспуха не намерих следи от масло и чернилки. Маслото мирише добре, маслото на вариатора е бистро, мотора жужи много приятно.

На тестдрайва вози стегнато и приятно, няма тропане или виене на лагери, по паважа се държи добре, обратните завои ги взема без почукване и на прав участък ускорява добре... Включва се спомагателния двигател, зарежда при спиране и прочие.

Хареса ми обема в колата (по-добре от джаза). Общо взето си стиснахме ръцете на чист бартер с търговеца. Жената е доволна и така... 😁

Искам да попитам тук хондаджии дали са имали опит с такава кола, понеже за първи път влизам в света на хибридите, държа на марката и не бих я сменил за нищо. Моля да споделите на какво да обърна внимание след придобиването освен маслото на ДВГ и вариатора. 

Какво масло да взема и каква е разликата между обикновеното масло на Хонда и това за хибрида. Мисля обслужването на вариатора да го направя в Бултрако. 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега. Карам същата кола от две години и съм доста доволен. Това което мога да ти кажа е че при огледа трябваше да извикате специалист които да свърже колата с компютър и да провери хибридната батерия на колко % здраве е. В моя случай се оказа че е на 25% и трябваше да се смени. Съответно ми смъкнаха 2000лв от цената. За маслото не слушайте масйторите и не слагайте 5w30. Слагайте САМО 0w20 оригиналното на Хонда и то това на което пише че е за хибриди. На мен това ми смъкна разхода почти с 1 литър на 100км и самата кола работи по-добре. Колата си иска хубав бензин. Силно ви препоръчвам да зареждате премуим горивото на Шел. С него имам най-добри резултати. Ако имате още въпроси, тук съм. 

Редактирано от Dimitrow91
  • Нагоре 1
  • Благодаря 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...