Jump to content
Prelude_2.0

Газов инжекцион ?

Recommended Posts

здравеите Honda маниаци !много се 4удя дали ще си осъкатя ПрелЮда с една газова уредба с газов инжекцион той е 2.0 133 коня уредбата струва към 1100 лв и разправят че върви като на бенц даже уж по добре ....някой ако е запознат по добре да каже мнението си

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Какво знам аз за газовия инжекцион :1 - добавят се още един комплект газови инжектори. Т.е. старите си остават.2 - добавя се електроника , която автоматично прави колата винаги да пали на бензин , след което автоматично преминава на гас.3 - разлика в мощността няма ... даже има вероятност да върви повече /но дали вървенето на бензин не се прецаква както при обикновените газови не знам/ За негативните черти трябва някой по-запознат да се изкаже обаче.

Не се прецаква вървенето :) но ще изгубиш обем в багажника като за начало и ако гърнетата не са от неръждавейка последно ще изгние малко по бързо това е на първо четене. Като за минуси, а да и са си към 50 кила отгоре като е пълна бутилката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи това което аз съм чел по въпроса е че ако не ти го нагласят добре ще береш
не човешки мъки с колата, значи ако ще си слагаш обезателно се по интересувай
дали са слагали на кола като твоята и на същия двигател, щот тия лафове:
"Абе аз и на Космическа совалка съм слагал" ги знаем, обезателно си пази всички
гаранционни бележки и т.н. че не се знае, иначе като цяло ако го напаснат като хората
на колата ще върви повече, казват че се качват около 5 к.с. от газовия инжекцион

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

slus4o© напълно съм съгласен с теб че трябва да е много добре монтирана и настроена иначе главоболята са зловещи. А попринцип с газ ако не те бърка разхода може да тръгне доста колата. моята Д15-ка като и се направи настройка за много агресивно каране стига и до 17/100 газ ама разликата е осезаема във вървежа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

хондов двигател да качи коне от газово няма да го бъде :) просто газта изгаря с повече кислорот от колкото бензина а в същия момент самата тя заема място в цилиндъра за разлика от бензина , който и там си е течен ( въпреки че го водят газ ) ... та както и да е пълненето при високи обороти е по-калпаво на газ от колкото на бензин и резултата е че максимална мощност не се качва ,а пада малко дори с най-добрите инжекциони , НО с качествен газов инжекцион почти винаги се качва момент на ниски и средни обороти ... разхода е по-висик от колкото при обикновенното газово освен на дълъг път ( което като гледам форума е рядко срещано явление освен при няколко души )

не съм сигурен дали б2 няма да се държи като пълна инжекция с газовия инжекцион и от там да идва разлика във вървежа !?! ама за това някой дето може да мисли да каже ...

П.П. Публикувано изображение това е от сайта на старгас

Редактирано от lookcho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Prelude_2.0
:):) Абе я да си карам на бенц за сега пък ще видим по нататък :bow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравеите Honda маниаци !много се 4удя дали ще си осъкатя ПрелЮда с една газова уредба с газов инжекцион той е 2.0 133 коня уредбата струва към 1100 лв и разправят че върви като на бенц даже уж по добре ....някой ако е запознат по добре да каже мнението си

Аз започвам да правя тестове именно в тази посока върху мойта 2.0 - 3-та генерация.Първо ще пробвам моно изжекцията как се държи - това е обикновен изпарител с една изжекция която се слага преди дросела. Тука много е важен момента на самия смесител. Мисля да си разработя сам един, но тестовете ще покажат дали съм прав.После ще пробвам да разбробия колектора и ще пробвам LPI-то (впръскване направо течна газ). За това само знам, че само "руските" газови ижекциони се справят най-добре с нашта кекава газ. От друга страна самите инжектори могат да се разглобяват и лесно се почистват. Като имам релани резултати ще пусна анализа какво се е получило на практика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...