Jump to content
Guest oto

Honda Civic Hachback 5-gen

Recommended Posts

Guest oto

здравейте фенове!искам да попитам, с какви размери гуми и джанти е най-подходящо да се кара....аз в момента съм с гуми 195х50х15 и джанти 7jx15.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

МИ така мисля да е добре...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest oto

аз знам, че тези са добри,но си мисля че с 6х14" джанти ще е по-добре....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Братле не си разваляй колата.С 14-ки ще стане доста по грозна а полза никаква от това.Абсолютно никакъв проблем да караш с 15-ки виж даже новите коли излизат заводско с 16-ки в същият клас като Хондата ти и нямат проблеми.Така че карай си количката и не бери грижа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

напълно съм съгласен, аз в момента съм със 13 и никак не изглежда добре....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest oto

Братле не си разваляй колата.С 14-ки ще стане доста по грозна а полза никаква от това.Абсолютно никакъв проблем да караш с 15-ки виж даже новите коли излизат заводско с 16-ки в същият клас като Хондата ти и нямат проблеми.Така че карай си количката и не бери грижа.
добре, разбирам че с 15" изглежда по-добре, но ллошото е че са 7" широки, а за тях е необходимо гумите да бъдат 205 широки, а това ме притеснява дали няма да опират в калницити, а също и това че ще трябва да се карат само през лятото, а 14" ще мога да ги карам през цялата година.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Това че са 7-ци не е проблем,проблема е ако колата ти е ниска да не опират в калниците отзад ама силно ме съмнява че е чак толкова ниска.Относно карането през годината нямаш ама грам проблем да си джиткаш с 15-ките стига да ги обуеш с зимни гуми.И пак ти казвам полза никаква от 14-ките :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

лошото е че са 7" широки, а за тях е необходимо гумите да бъдат 205 широки, а това ме притеснява дали няма да опират в калницити, а също и това че ще трябва да се карат само през лятото, а 14" ще мога да ги карам през цялата година.

Сега да разбирам ли, че имаш 15" гуми и джанти, и искаш да ги смениш? Или се чудиш какви да си купиш?До колкото разбрах имаш 195/50-15 на 7j джанти, това не само е позволена конфигурация, това е ИДЕАЛНА конфигурация, препоръчителна. Можеш дори и 185 гуми да сложиш, малко е в долният край на позволеното, но нямаш грижи.Ти сега като я караш колата, опират ли в калниците? Най-добрият тест е да качиш 4ма души в колата, и да минеш покрай пощата в студентски град, преди S завоите, там има вдлъбнатина в пътя, ако там не опрат, нямаш проблеми никъде.До някъде е вярно, че с 14" колата няма да изглежда толкова добре, но аз силно препоръчвам 175/65-14 или дори направо 175/70-14 за зимата - купуваш си ЖЕЛЕЗНИ джанти 14" и си вземаш такива гуми, нови - и си идеално обут за цялата година. Края на ноември слагаш зимните, средата на март ги махаш и слагаш летните.Хондите са леки коли, и със широки гуми зимата стават като шейни, за това е по-добре тясна гума. Най-добре 165 широчина, ама знам, че на никой не му се кара със 165 13ки, така че 175 - 14ки е добър компромис, още повече, че и зимата се кара предимно по сух асфалт и понякога влажен, на сняг/лед стъпваме 20 дни максимум, за цяла зима. Но въпреки това, трябва да сме подготвени за тези 20 дни, със всесезонни гуми си потенциален убиец. И то не само за себе си. Ако си като баба ми да не изкарваш колата, като има сняг по пътя - може. Но се съмнявам да си такъв, така че забрави за всесезонни гуми, купуваш си НОВИ зимни гуми, и ги караш само в ИСТИНСКАТА зима, когато има опастност от сняг и лед. Защото на асфалт се изхабяват по-бързо. А топлината ги ОПИЧА и стават на гьон - едни зимни гуми, карани през лятото, вече не са зимни гуми, губят своята еластичност и не могат вече така добре да захващат на лед и сняг.А 14" джанти железни препоръчвам, защото зимата първо се отварят много дупки (не че сега няма) запълват се с вода, не ги виждаме, и си съсипваме джантите. А 14" носи по-високи гуми. Които при това имат и по-добър комфорт. И второ, всички сме карали по заснежен път, където е минал снегорина, и е изкопал дупки в снега, става като тестов полигон за джипове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

В края на крайщата за какъв автомобил става на въпрос :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

В края на крайщата за какъв автомобил става на въпрос :argue:

Виж заглавието на темата :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

Абе не знам какви теории развивате вие ама аз на вратата имам една лепенка на която пише хонда концерто 1.6 дохц отпред 14'' - 185x60 2.0 се помпятотзад 14'' - 185x60 - 1.9 се помпяти понеже японците според мен като кажат нещо - то трябва да се спазва - аз го спазвамединствено може ако имам 4 зимни - тях да си ги взема по височки!относно препоръките - абе как му казвате на човека с какъв размер на гуми да кара като не му знаете и какъв му е двигателя????нали широчината основно от това зависи пич моя съвет е: влез в нета и виж какви размери гуми препоръчват на твойта кола и си сложи такива, защото иначе има шанс за поражения - я на окачване, я на главините!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest oto

благодаря на paradox_sf, na aiyamoto,na b15b2, na magnum i dkb, които взеха отношение по моя въпрос и надявам се, да се запознаем на 9.10.04 на динотеста.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Абе не знам какви теории развивате вие ама аз на вратата имам една лепенка на която пише хонда концерто 1.6 дохц отпред 14'' - 185x60 2.0 се помпятотзад 14'' - 185x60 - 1.9 се помпяти понеже японците според мен като кажат нещо - то трябва да се спазва - аз го спазвамединствено може ако имам 4 зимни - тях да си ги взема по височки!относно препоръките - абе как му казвате на човека с какъв размер на гуми да кара като не му знаете и какъв му е двигателя????нали широчината основно от това зависи пич моя съвет е: влез в нета и виж какви размери гуми препоръчват на твойта кола и си сложи такива, защото иначе има шанс за поражения - я на окачване, я на главините!

gkb мисля че си прав,ама как да спазвам тези указания,като там моята я дават 13" , а с оригиналните джанти и при моят стил на каране и на 3-та пищят гумите :D то ме е срам да карам така из града бре,сега съм с 14" и същата работа :Dе оня ден с THUNDER и баща му в колата (общо 250-300кг дангалаци)на втора си пищяха, за 3-та нямаше място :argue: вече оглеждам 16 и 17 цолови джанти ;):D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

е ама то пищенето на гумите маи идва от малкия размер (ширина)а до колкото знам колкото по широки сложиш - толкова повече се натоварват главинитеможе би не карате с хубави гуми имам предвид че аз съм купувал нови гуми отпред на двете си хонди (размери каквито им дават) и като сложиш бриджстоун потенца или тойо, йокохама нямам проблеми (т.е. колкото и да ги ръчкам - макс при превключване от първа на втора да превартят яко) та японците са си измислили нещата поне така аз мисляа с 300 кила живо месо ще свирят яко ако отзад си ги наредил като копарка :ppp)))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

да не пускам нова тема...Днес ходих да си търся зимни гуми. В момента съм със 195/50 15ки. Ходих при един пич да видя за гуми, той гледа разни таблички и заключи, че мога да сложа 195/55 максимум. Въпросът ми е: Може ли да си сложа гуми 195/60 или 195/65 на Сивик 92ра, 5та генерация, 3 врати с 15цола джанти?Някой колега със същата може ли да сподели зимата с какво ще кара?10х предварително :)

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Въпросът ми е: Може ли да си сложа гуми 195/60 или 195/65 на Сивик 92ра, 5та генерация, 3 врати с 15цола джанти?

ceko ще опират. На колегата patrik и 195/50-15 стържеха в калника, вярно неговите джанти бяха с по-малък офсет, но 60 е доста голяма гума. Ако искаш гума на 60, сложи я на железни 14" джанти, тъкмо да не си заносваш хубавите джанти през зимата ... май почнах да се повтарям.Кажи какъв офсет са ти джантите. Но въпреки това се съмнявам и 195/55-15 да влязат, камо ли на 60 или пък 65.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Амииии...аз...такова :) къде да го гледам тоя оффсет? Пише ли го някъде?

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

195/60/15 влизат в 5-та генерация без проблеми!!!215/40/17 също!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

да не пускам нова тема...Днес ходих да си търся зимни гуми. В момента съм със 195/50 15ки. Ходих при един пич да видя за гуми, той гледа разни таблички и заключи, че мога да сложа 195/55 максимум. Въпросът ми е: Може ли да си сложа гуми 195/60 или 195/65 на Сивик 92ра, 5та генерация, 3 врати с 15цола джанти?Някой колега със същата може ли да сподели зимата с какво ще кара?10х предварително :)

Колега, по-добре си купи гуми + метални джанти.Няма файда зимата да караш с алуминиевите.Даже беля може да стане. Мисля, че +30-40 лева повече за 4 железни джанти покрай зимните гуми няма да те притеснят :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radku

едни зимни гуми, карани през лятото, вече не са зимни гуми, губят своята еластичност и не могат вече така добре да захващат на лед и сняг.

Относно това да спомена че едно приятелче си купи нови гуми ЛАСА за зимата и реши да ги кара и лятото.До края на лятото предните му гуми имаха толкова малък грайфер че за другото лято трябваше да си вземе нови летни гуми, а пък за зимни да не говорим :) Така че като паднат температурите под 15 градуса вече е ред за зимните гуми. А зимата мойта ;) много добре се държеше с ЛАСА на втори сезон по пътищата на Боровец. 175х13 скромно, но сигурно и безопасно :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Мисля, че +30-40 лева повече за 4 железни джанти

Това не е съвсем така. Онези зимни гуми ще ти се вържат по-скъпо от 4 стари железни джанти + 4 нови зимни гуми 185/60/14 или 175/70/14. Тези два варианта са два пъти по-удачно решение(175 е по-добре) за зимата, във всички гледни точки като изключим гъзарията! Аз ще пробвам едни руски всесезонки отпред, които са само каучук, казват се КАМА и са 185/60/14 ! Ако не стават , ще си купя два броя 175/70/13 ЗИМНИ примерно Барум или нещо по-евтино! Дори да не пестиш пари и се изхвърлиш с ОГРОМНИ зимни гуми, давам 100% гаранция , че не е по-правилна постъпка , пак казвам като изключим гъзарията! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Днес ходих на още едно място и казаха, че скоро ще получат втора ръка 195/55 зимни за около 40лв едната. Мисля за зимата (понеже съм от Варна и тук няма особено много сняг) да взема 4 зимни гуми втора ръка, пък живот и здраве на пролет като посъбера пари ще си купя 4 летни нови гуми, защото тези в момента не са в особено добро състояние.Иначе искам 4 гуми + 4 джанти, но ще трябват доста парички, а и други неща искам да и понакупя на количката :)

Няма файда зимата да караш с алуминиевите.Даже беля може да стане.

Какво може да стане? Някъде бях чел, че лугата и солта влияели лошо на джантите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Намерих 4 зимни гуми 195/50. Та вече много ме вълнува въпросът:

Какво може да стане? Някъде бях чел, че лугата и солта влияели лошо на джантите? Много ще съм благодарен някой да ме светне :D Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Намерих 4 зимни гуми 195/50. Та вече много ме вълнува въпросът:

Какво може да стане? Някъде бях чел, че лугата и солта влияели лошо на джантите? Много ще съм благодарен някой да ме светне :D
Ами лугата като да ги изпонадере, да ги изпокривиш, че може и да я спукаш какво ли не може да им се случи, а на снимката виждам,че са хубави джантета, така че ги пази :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...