Jump to content
Guest ADH-Honda

Антирадар

Recommended Posts

Guest ADH-Honda

Здравейте колеги :D

Кажете ми моля ви за АНТИРАДАРИТЕ Публикувано изображение Аз досега НЕ съм имал вземане-даване с подобни техники, та ми е интересно да разбера - въобще има ли ПОЛЗВА от тях като цяло....

Препоръчайте ми и марка/модел на някакъв що-годе добър екземпляр на прилична цена :D

Ще се радвам на всякакви коментари :D

Благодаря Ви предварително :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Ами да ти кажа, Петьо (шофьора на областния управител) има такава джаджа в колата, и ми е казвал, че доста фишове и актове е спасил. Друг е момента, че неговия антирадар е за скромната сума от 200 лева. Друг човек, койтоможе да ти препоръча такваз джаджа е Ивчо (дет караше синия голф, от който аз ще купувам джантите). Той също взе някакъв страшно скъп и каза, че работи прекрасно. Аз имах такова нещо преди на Митсубиши-то, но нещо се скапа. Кофти е като минеш на влизане в София до летището - мешат се честотите и пищина умряло. Незнам, на мен лично това ми действаше кофти... :Dп.п - и не само там. Много пъти ми е изкарвал акъла и от случайни радиолюбители, че дори и от радио-телефон :D:D:D

Редактирано от prelude-BA4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Имам руски, до сега не съм пропускал полицейски радар с него, всички полицейски радари са от старият модел, дето той ги хваща. За 40лв еОбаче толкова много паразитни излъчватели има в града, че изобщо не го слушам - случвало се е да мина покрай радар с пълна газ, антирадара пищи. Много кофти тези руските нямат истинско MUTE, като спра на светофар и зад мен спре някой със американски антирадар, моят радар писва и трябва да го дърпам от щепсела.Но и извънградско голяма полза от антирадара няма - полицаите стоят и дебнат, и като те видят да хвръчиш, и 'стрелят' - пускат радара за секунди, антирадара ти писва, но ти нямаш какво да направиш, освен да си спреш и да си получиш акта. Мен поне 3 пъти са ме стреляли, 2 пъти бях зад други коли и предният изгърмя, но веднъж ме простреляха и мен. Просто извънградско най-полезен е антирадара на насрещното движение да ти примигва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Cobra! Само тая марка приазнавам. Много добър. Хваща от над 2км. Почти никакви грешни тревоги освен градско когато не съм включил Сити режима. Иначе като чуя че има стрелва и си намалявам...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз ползвам Кобра, модел на 6 год. вече, но от качествените и скъпите беше за времето си. Все още хваща абсолючно всичко с което те дебнат по улиците на БГ. Моят модел работи на 360 градуса и е доста прецизен. За всичните 6 години имам само един акт за превишена скорост и то, защото не го бях включил :D струваше 120$ та се е изплатил многократно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Хваща от над 2км. Почти никакви грешни тревоги освен градско когато не съм включил Сити режима.

Руският хваща от 4км, засякох го на 'летището' преди Пловдив. От 3км светнаха всичките лампички.Може би е много чувствителен, защото в града и City режима не го оправя.Усеща и други антирадари, които него не го усещат. 2 такива също не се усещат взаимно, тоест има по-ниски паразитни излъчвания.Ако имаше CITY 2 u MUTE 2 режими може би щеше да е по-полезен.Та според мен, не си заслужават парите по-скъпите антирадари. Зависи как/колко карате и колко не ви се черпят полицаите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Cobra! Само тая марка приазнавам. Много добър. Хваща от над 2км. Почти никакви грешни тревоги освен градско когато не съм включил Сити режима. Иначе като чуя че има стрелва и си намалявам...

Браво колега напълно съм съгласен с теб. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vaso

Cobra! Много добър. Хваща от над 2км. Почти никакви грешни тревоги освен градско когато не съм включил Сити режима.

Мнооо добра машинка само градско колко фишове /Парички/ ми е спестило това чудо и колко :D:D:D с чичко полицаииии.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Ясно - май COBRA обира овациите :D

И сега да попитам - какви пари (горе долу) върви един антирадар от тази марка ?! Някой да има информация ? Вярно че НЕ Е един единствен модел, но все пак - ориентировачно :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest beast

Ето ви малко инфо за радарите.Дано да ви е полезно.Значи руски радар-детекторчета продават до 3-РПУ...то се намира на около 600метра от Кино-Арена...там малко преди сфетофара има една бутка в която и около която продават какви ли не неща за коли...има табелка 35лв. Руски антирадари...бутката е посока центъра като тръгнеш от Арена...подминаваш трето рпу и 20метра след него е бутката. Относно детекторите; Ето ви малко пояснения.... В БГ радарите работят само на 10,525МГХерца...иначе казано Х-банд. Това е най-старата използвана честота за тази цел и от 70те години . Нашите ченгета са отново в крак с модата от 79година напримерно с така наречения "пулсов" режим. При така наречения пулсов режим на радара са му наобходими около 1-1,5секунди за да засече скоростта. ОК Тук обаче има едно малко НО...зависещо от радар детектора който ползвате. Значи да вземем един Whistler 1730 (40$) един руски(15-20$) и Valentine One(400$). Значи въпросният Whistler работи на три честотни ленти, Х ,К, КА...без възможност за иключване или програмирани на тази честотни ленти. Х банд е най-малката и е почти фиксирана. При К банд (на които работят всички автоматични врати в БГ, затова като минавате покрай бензиностанции радарчето писка)....та при К-банд честотната лента е малко по-голяма и полицеиския радар може да работи по-долу или по-горе. При КА банд нащата става коренно различни там има честотна лента от около 3.0Гхерца. Ок сега си представате как вашият радар детектор скенира през всички тези честоти и каква скорост му трябва на процесора за да може да скенира по-бързо. Сега ето следната ситуация....Куката пуска радара на пулсов режим...след някви си стони да речем 0.4секунди детектора писка...от там времетото за вашата реякция 0.5секунди и ето че оставят около 0.2сек за реакция. Сега при Whistlera има и още едно НЕ ДОБРО нещо...детектора е правен за Амереканския пазар, там автоматичните врати работя на Х-банд(на честото на нашите куки) и за да намалят фалшивите тревоги чуствителността на тази често е "занижена" тоест ако има по-слаби сигнали (например куката стреля коли пред вас) детектора няма да изписка, защото ги интерпретира като фалшиви тревоги. Още по-зле става ако включите така наречения ГРадски режим, това което тои на практика прави е да изключва почти изцяло Х-банд. Тоест Whistler 1730 практически ви лишава от предварително предупреждение за куку работещи на пулсов режим. За така К-банд и КА-банд нащата стават много по-драстични и на практика все едно нямаш детектор, НО за наше щастие в БГ още няма такива радари. Сега за БГ има и една добра страна че на нашите куку радарите сам им доста стари като техника и излачват прекалено силно и това помага на по ефтините радар датектори. Руската машинка или моделат само с Х-банд в повечето случеи върши единтична работа като въпросният Whistler. В някой случеи дори по-добре. Причините за това са: руския радар скенира само една честота коята е почти виксирана. Руския радар на дава фалшиви тревоги покраи бензиностанций и т.н.(по простата причина че не работи на тези честоти) и по този начин да ви остави в зона на заблуждение...тоест например минавайки до бензиностанция whistlera почва да пищи на К-банд и вие си казвата обачайната фалшива тревога...но ако има куку с радар, ще останете неприятно изненадани, защото няма да получите предупреждение на Х-банд. За Valentine One, иначе казана най-доброто на пазара в момента в света. Там нещата са доста различни...детектора има две антети...предна и задна (единственият такъв) показва колко радари засича в момента ина какви честоти и е програмируем...тоест можеш да включваш всяка една от 4-те честоти и лазер и да ги изключваш. Сега по принцип за БГ всеки детектор върши работа и моя съвет е ако си купувате, вземете най-ефтиния ако карате само в БГ, ако излизате извън БГ изборите са три топ моделът на БЕЛ -300$, Ескорт Паспорт 300$ и кралят Валентине Оне за 400$. Към тези цени прибавете и доставка. Аз за Велнтинчето си взех и малък дисплей...върши перфектна работа в страни където детекторите са забранени... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

ADH, моят съм го взел преди време за 120$Сега се движат също в тази ценова граница, даже може и малко по-евтин да вземеш. Но повчрвай ми, че си искарват парите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Прочетох мнението на BEAST, много изчерпателно и определено на мен също ми внесе доста яснота като на краен потребител за който радар детекторите на външен вид всички са еднакви. Това ме наведе на мисълта, че трябва да споделя личните си впечатления от Cobra.Явно като клас Cobra, не са чак толко лоши радари. Защото колегата описа предимствата на едни може би от най-добрите радар детектори в света. А моят с малки изключения поддържа всички тези неща.Моят модел не позволява да командваш по отделно честотите. Има City режим, който работи доста добре и до сега не ми се е случвало да ме засекът докато карам на City. Освен това и да не го включа, много рядко се случва да даде фълшива тревога. Има лазар и работи на 360 градуса (както се води). Засичал съм първите сигнали на радарите от около 4 км на извънградски път. Има диоди за дистанция, които работят доста точно. Също така индикация за моментът точно в който те снимат и си им на прицел. Също така и безшумен режим. Позволява и да регулираш силата на звука. Освен това хваща и новите полицейски камери които са монтирани. А по отношение на радарите извън БГ и моят детектор мога да кажа, че един приятел му се наложи няколко пъти да пътува до Германия и му го давах, за да се пази от глоби, заради превишена скорост. Значи пича беше много доволен каза, че никъде не са го спрели и е засекъл всички опити да го хванат с превишена скорост. Разгледах новите модели и са вкарали доста повече екстри в тях, като въвеждане на градска скорост и да кажем ако караш с 50 км. детектора може да седи неактивен и при превишаване на скороста от 50 км/ч. автоматично да се включи и други екстри.Та може би стигам до извода, че ако искаш най-доброто, което позволява и дисплей модули и прочее, трвябва човек да се насочи към моделите които спомена колегата Beast. Но мисля, че в нашият случай най-оптималният варянт е Cobra, като цена и качество. Наистина с Cobra-та не са ме изненадвали все още на пътя, като ме спрат или снимат без да ми е сигнализирал детектора. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Аз имам детектор като на Магнум-руски Сейвър. Трябва да ви кажа че до момента колко точки и левчета ми е спестил , просто не е истина !И наистина, смао веднъж не го бях взел ( по-скоро го бях дал на баща ми ) и по навик си карам на ръчка , та тогава ме глобиха . Иначе казано, тази машинка определено за момента си струва парите и върши чудесна работа . Вярно е че вкарва и фалшиви тревоги, но с времето човек се научава да ги различава от радарите на полицаите. Просто във втория случай е налице една много типична градация в честотата на пищенето на детектора, която почтиникога не се наблюдава при разни паразитни сигнали.Пък и 300 долара се избиват доста по-трудно от 35 лв :-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Прочетох мнението на BEAST, много изчерпателно и определено на мен също ми внесе доста яснота като на краен потребител за който радар детекторите на външен вид всички са еднакви. Това ме наведе на мисълта, че трябва да споделя личните си впечатления от Cobra.Явно като клас Cobra, не са чак толко лоши радари. Защото колегата описа предимствата на едни може би от най-добрите радар детектори в света. А моят с малки изключения поддържа всички тези неща.Моят модел не позволява да командваш по отделно честотите. Има City режим, който работи доста добре и до сега не ми се е случвало да ме засекът докато карам на City. Освен това и да не го включа, много рядко се случва да даде фълшива тревога. Има лазар и работи на 360 градуса (както се води). Засичал съм първите сигнали на радарите от около 4 км на извънградски път. Има диоди за дистанция, които работят доста точно. Също така индикация за моментът точно в който те снимат и си им на прицел. Също така и безшумен режим. Позволява и да регулираш силата на звука. Освен това хваща и новите полицейски камери които са монтирани. А по отношение на радарите извън БГ и моят детектор мога да кажа, че един приятел му се наложи няколко пъти да пътува до Германия и му го давах, за да се пази от глоби, заради превишена скорост. Значи пича беше много доволен каза, че никъде не са го спрели и е засекъл всички опити да го хванат с превишена скорост. Разгледах новите модели и са вкарали доста повече екстри в тях, като въвеждане на градска скорост и да кажем ако караш с 50 км. детектора може да седи неактивен и при превишаване на скороста от 50 км/ч. автоматично да се включи и други екстри.Та може би стигам до извода, че ако искаш най-доброто, което позволява и дисплей модули и прочее, трвябва човек да се насочи към моделите които спомена колегата Beast. Но мисля, че в нашият случай най-оптималният варянт е Cobra, като цена и качество. Наистина с Cobra-та не са ме изненадвали все още на пътя, като ме спрат или снимат без да ми е сигнализирал детектора. :D

И аз имам кобра ама по кво да разбера дали шаща камерите които снимат? Те на къф банд са?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Хваща от над 2км. Почти никакви грешни тревоги освен градско когато не съм включил Сити режима.

Руският хваща от 4км, засякох го на 'летището' преди Пловдив. От 3км светнаха всичките лампички.Може би е много чувствителен, защото в града и City режима не го оправя.Усеща и други антирадари, които него не го усещат. 2 такива също не се усещат взаимно, тоест има по-ниски паразитни излъчвания.Ако имаше CITY 2 u MUTE 2 режими може би щеше да е по-полезен.Та според мен, не си заслужават парите по-скъпите антирадари. Зависи как/колко карате и колко не ви се черпят полицаите.
UNIDEN - 5 километра, но го гепиха. сега имам друг естествено UNIDEN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

И аз имам кобра ама по кво да разбера дали шаща камерите които снимат? Те на къф банд са?

Нямам идея колега, знам че ги хваща, защото са ме снимали. Всъшност камерата не е нищо друго освен радар свързан с компютър и камера свързана пак със същият. Освен това компютърът е свързан и с движещият се автомобил на КАТ, за да може да изчисли разликата между скоростта на движещият се автомобил на КАТ и засичаният обект. Останалото просто се снима на с видео камера и са добавени на филмът скоростта на авомобила в който е поставена камерата и автомобила сниман в момента на пътя. В тази връзка си мисля, че радарът им може и да е стандартен, но може и да не е, защото е доста по-малък от стандартните, които ги закачат по покривите на автомобилите си, когато дебнат от засада. За това е задължително изискване радар детекторът да засича на 360 градуса. Също от човек дето ми препоръча моят модел разбрах, че е задължително било и да има лазер, нямам предсава защо, но Кобрата има?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest senio

А искам само да попитам дали антирадарите са забранени, в смисъл ако те спрят куките и го видят :D .Е срещу 10 лв могат и нищо да не видят.А и още нещо: колеги да знаете дали има в Сф статични камери и с какви Photo Cars обикалят поуицаите с пистоуети.Знам че последния въпрос не е точно за антирадарите,но пък е свързано с тяхното приложение

Редактирано от senio

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CarmanF1

Пичове прочетох всички мнения до момента за антирадарите.От доста време съм се замислил да си купя един,но до сега почти нищо не знаех за тях.Сега вече съм по-светнат по въпроса,за което благодаря на всички за изчерпателната информация.Та реших да си купя Руски.Може ли някой да ми каже в Пловдив къде ги има тези Руските,защото в големите магазини за ел.техника има само на Cobra и Whistler?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

А искам само да попитам дали антирадарите са забранени, в смисъл ако те спрят куките и го видят :ppp

Не са забранени радар детекторите, това всъшност за което пишем. Засича къде стрелят и колко далече са от теб. Никой нищо не може да ти каже за радар детектор.Забранени са уреди смущаващи работата на радарите, т.е. Антирадарът, но те в българия не се и продават никъде по магазините, така че не се притеснявай. Щом не заглушаваш радарите им не те гони закона ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kizisoft

Пичове прочетох всички мнения до момента за антирадарите.От доста време съм се замислил да си купя един,но до сега почти нищо не знаех за тях.Сега вече съм по-светнат по въпроса,за което благодаря на всички за изчерпателната информация.Та реших да си купя Руски.Може ли някой да ми каже в Пловдив къде ги има тези Руските,защото в големите магазини за ел.техника има само на Cobra и Whistler?

Провери ли на руският пазар? ;) Аз преди доста време гледах там, има 2 модела от тях по новите май хващат и новите радари :ppp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Всъшност исках да задам въпросче на BEAST, свързано с антирадарите, та в тази тема се позадълбочихме доста, но все пак има полза както се вижда :ppp

Колега, значи поинтересувах се за предимствата и недостатъците на моято модел на Cobra - Whistler 945, но някой неща така и не ми станаха ясни. Ще добавя и спецификацията му:

Detector de radar Whistler 945 Euro

X-Band: 9.900 - 10.550 GHz

Ku-Band: 12.950 -13.9506 GHz

K-Band: 24.050 - 24.250 GHz

Ka-Band: 33,9 - 34,5 GHz

Ka-Band: 35,4 - 36,0 GHz

no localizable con VG-2

ndicación digital de la intensidad de señal y salida vocal

amortiguador de la luz y modo oscuro para el display

gran cantidad de material para la instalación, entre otros, con unión adhesiva

unión por succión

cable de conexión enrollado y liso

instrucciones de uso

fusible de sustitución

función "mute" automática / manual

regulación del volumen

display Dot de alta resolución

exploración de 360° de frecuencias de radar y láser

Съжалявам, че спецификацията не е на английски, но пак се разбира за какво става въпрос, ето и няколко линка: Тук и Тук

Убеден съм за сега, че този модел ми върши работа, но не съм съвсем наясно с голяма част от спецификацията му, както и диапазонът от честотите. Вече споделих, че е доста прецизен по мой наблюдения и доста добре отчита и до сега не съм имал акт за превишена скорост. Както и днес по центъра хвана цивилен автомобил с камера, който ме засне. Ако си наясно моля те дай ми повече информация и ако можеш сравни го с друг модел от тези за които спомена ти на ADH. А и каква е тази VG2 система, за мен това си е просто един бутон, който натискам като включвам радар детектора. Преди време като съм го купувал беше един вид хит на пазара и въпреки, че е остарял предполагам като модел, не рискувам да го оставям в автомобила, както и панела на касетофона ;)

Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Добре като те снимаха как пискаше? Кои лампи светеха?Демек на кой обхват им работат ти снимачките на гадовете?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Добре като те снимаха как пискаше? Кои лампи светеха?Демек на кой обхват им работат ти снимачките на гадовете?

Да, на коя честота са тези подвижните? То там не може точно да се каже с каква скорост си бил, понеже и тяхната кола е в движение. А тяхната кола, километража и едва ли е проверен от метрологичният институт.Също ми е интересно радарите с камерите, стационарните, на каква честота са? И къде има, някой знае ли, да отида да си тествам радар-детектора?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Нямам идя колеги, има диоди за различните честоти, т.е. на коя честота е уловил сигнал. Но аз често не ги заглеждам изобщо. Интересувам се само от дистаницята.Значи познава се по минаващите пред теб автомобили. Когато подминат автомобилът с камерата + радар те са вече засечени. В резултат на засичането към мен се получава отразен сигнал, който моят детектор го улавя и почва да дава сигнали за наближаваща опасност. След което минаваш с необходимата скорост покрай въпросният автомобил и в един момент почва да пищи на паника и светлодиодите да светят в режим в който те снимат. Като се поотдалечиш пак всичко става нормално. На мен ми се случи със спрял от страни до пътя цивилен автомобил.Не е лошо ако колегата BEAST влезне да прочете новите мнения, със сигурност ще е по-наясно от нас и ще внесе яснота ако отговори. Благодаря му предварително :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zag
Отговорено (Редактирано)

А и каква е тази VG2 система, за мен това си е просто един бутон, който натискам като включвам радар детектора.

Зачетох се в по-старите теми за антирадари и се оказа, че ми бяха доста полезни, въпреки че са от преди 2 години имайки предвид техниката с каква скорост напредва :D А ето и какво инфо намерих за отговор на някои въпроси (ако все още са валидни :huh: ) зададени по горе. VG-2 StealthVG-2 is a technology that police use to detect radar detectors. This is primarily used in states where radar detectors are illegal. Radar detectors that have the VG-2 Stealth feature can make themselves invisible to this detection. VG-2 alertVG-2 is a technology that police use to detect radar detectors. Detectors with this feature will detect when VG-2 is in use, and alert you to its presence. Редактирано от zag

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Като чета тая тема се чудя как съм оцелял да шофирам из София и България вече 14 години без това чудо на техниката :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Като чета тая тема се чудя как съм оцелял да шофирам из София и България вече 14 години без това чудо на техниката  :hondarulez:

<{POST_SNAPBACK}>

И аз,само с разликата,че карам по-малко време.

Иначе Благодаря на колегите за труда и информацията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

В акорда слагам един Whistler, който получих в завещание с автомобила. Хмм, сега ми става (отчасти) ясно защо мълчи като пукал това чудо на техниката :thumbs1: Имам един въпрос. Понеже ми е омръзнало да свалям и слагам Cobra-та от сивика съм я вкарал над тавана и под покрива. Изкарах ток от плафона, и копче за включване до това на шибедаха. Сега е скрит ама... И въпроса ми е:Това, че съм го заврял там сигурно обезсмисля, че го има изобщо, защото предната греда на покрива му пречи да лови нали?! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...