uko 0 #1 Публикувано 30 Май, 2007 Значи предполагам че е pcv клапан защото се намира на капака на главата и от него маркуч отива в колекторните траби, като го свалих вътре се беше разбил и като работи колата на ниски обороти от него смуче и двигателя тресе аз го затапих и тресенето се оправи. Та въпроса ми е дали мога да си карам така и да не бързам да търся работещ клапан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
veno 0 #2 Отговорено 30 Май, 2007 двигателя не може да смучи от него, по-скоро колектора ти смуче от двигателя. Не е хубаво да го затапиш към двигателя... в интернет можеш да прочетеш защо. Най-лесния вариант е да оставиш маркучето отпушено и да затапиш входа на колекторите кадето влиза то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest veno #4 Отговорено 30 Май, 2007 значение от къде ще се затапи има, според мен само ти изглежда че маркуча ти излиза от капака, сигурно продължава друг такъв под капака до картера. Моя съвет е да си затапиш смукателния колектор там където влиза маркучето от пцв-то, а самото маркуче остави да си виси, или ако си фен си намери малко филтърче което да закачиш на края. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове