Jump to content
Guest japan

За охлаждането

Recommended Posts

Guest japan

Имам проблем с охлаждането на един автомобил който не е Хонда :) - Пежо 405 е със двигател 1.9 моноинжекция 109 коня. Надявам се да не се класира като оф-топик ..пиша защото вече незнам какво мозе да е.Значи ако карам малко по бързо /даже много бавно ако ме питате мен/ над 90 км/ч колата започва да загрява - бавно и по малко но сигурно с тенденция за прегряване.Проверил сам гарнитурата на главата не е издухала /това Пежо няма прелижник така че се тества с некаж уред който детектва дали има изгорели газове около двигателя. Термостата не е заклинил, за по сигурно е махнат целия. Радиатора не изглежда да е запушен - целия се нагрява постепенно - цялата система е продухвана два пъти сас препарати Cyclo и STP. Водната помпа работи, не изтича вода, няма масло в водата. На място не загрява повече от 90 градуса....абе направо сам се шашнал. Загрява само ако я понатисна повече....Ако някой има идея какав е проблема да пише ходил съм вече в 3 сервиза.БЛАГОДАРЯ предварително!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

ходил съм вече в 3 сервиза.

е хората на място не са могли да открият проблема, ние тук от разстояние ли, при това за кола, дето и представа си нямаме какво има вътре. Върви в clubs.dir.bg търси клуб пежо и там пиши.Но това, че си изкормил термостата, не е добре - така водата минава едновременно през радиатора и през малкият кръг, където съпротивлението е по-малко. А това обикновено е малкият кръг, така че не достига вода до радиатора, завърта се само в малкият кръг и съответно си прегрява. А на празен ход или ниско натоварване, като те духа вентилатора и може би охлажда двигателя и за това не ти прегрява, знам ли.Според мен, звучи ми точно като проблем с термостат.Може да провериш и радиатора дали не е запушен, откачи му входната и изходната тръба, и го надуй с градинският маркуч, виж дали водата тече спокойно през радиатора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

по-скоро имаш запушени магистрали по блока,купи някаква течност за промивка от магазините за аксесоари :) друг вариант е да са сменяли гарнитура на главата и да са сложили такава с по-малки отвори (ползват се за северните страни) :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Сложи си нов термостат и ще се оправят нещата.Охладителната система е затворен тип и без термостат нестава както при Ладите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...