Друмев 4 #1 Публикувано 27 Април, 2020 (Редактирано) Здравейте, пиша във връзка с две питания: 1. Как се разглобява кората под волана зада достигна до самия патрон на стартера. Искам да го погледна, а и доколкото разбирам, там е въпросния клеморед, който е често срещан дефект. 2. Трябва ми О пръстен за дистрибутор на Ф20Б7. някой ако има идея или линк от където да си поръчам. Сложих просто някакъв заместител - не става, тече ( стария беше скъсан). По долу ще кача видео с проблема който ми прави. https://www.youtube.com/watch?v=5t5Uti0FbJw Редактирано 27 Април, 2020 от Друмев Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #2 Отговорено 29 Април, 2020 Здравей колега.Ще се опитам да те насоча към проблема.Относо първия ти въпрос не става ясно какъв е въпроса.Какъв патрон за стартера ,какъв клеморед.На волана има патронник за него е монтиран клемореда.Възможно е от там да е проблема(на клемореда са нагорели контактните пластини или патронника е разбит и не може да завърти оста на клемореда).След клемореда по веригата има реле за управление на стартера.След него по веригата е включватела на стартера(бобината)и след това е четките на стартера.За да елеминираш всичко преди стартера може да подадеш +12v на буксата на бобината на стартера и да видиш да ли ще завърти на топъл двигател.Относно втория въпрос има доста колеги ,който продават оригинални части в раздел-Продавам.За да си сигурен ,че и с новия о пръстен няма да има течове свали капачката на дистрибутора и виж да ли е омазнен вътре.Ако е- значи е заминал семеринга. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Друмев 4 #3 Отговорено 30 Април, 2020 Много добре обяснено, мерси за отговора. С дистрибутора доста съм си играл и капачка та е суха. Мерси за отговорите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове