FentazI 15 #1 Публикувано 16 Юли, 2019 Здр -те колеги имам следния проблем . Карам хонда сивик 95 г. англичанка D16Y3 първо взе да изхвърля антифриз през разширителното казанче смених капачката на радиатора и ми гръмна единия маркуч . Казах си вероятно има проблем с гарнитурата на главата и реших да я сваля и изненада. Взех да развивам болтовете на главата и опаааа изненада единият от средните болтове не е затегнат реших да пробвам да го натегна но установих че само се върти без да затяга . Когато го извадих видях че на болта му няма нищо а е изсипана резбата в блока . И за капак на това свеща на първи цилиндър е със същата диагноза и не само на четвърти цилиндър единия болт на петата на разпределителния вал е в почти същото състояние . Някакви идеи кое от всичкото и как да му реша проблема. До последно колата си вървеше повече от перфектно мерихме я с реактив за изгорели газове в охладителната течност казаха не е гарнитура но на студена и топла кола си бълбукаше леко в радиатора и това ме наведе на мисълта че ма проблем а те се оказаха не един ами няколко. Благодарен ще съм за идеи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #2 Отговорено 19 Юли, 2019 Някой умник е направил голяма глупост сложил е 8 болта каквито трябва с резба 10 по 1,25 а другите 2 са 10 по 1,50 и е пре,,,л две разби на блока на които навих пружинки и възстанових на нормалния размер, 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #3 Отговорено 4 Август, 2019 (Редактирано) Здр-те отново оправих единия с пружинка а другия направих с шпилка. Всичко беше перфектно точно 200 километра докато не взеха да си правят комшолук 1 2 и 3 цилиндър . Разглобих я на ново всичко си беше стегнато както си трябваше ни се оказа че и блока е бил крив и сега сме на тема шлайфане на блок и естествено и глава днес съм ги направил на съставни части и утре заминават при шлайфистите. Мисля така и така е отворен да му сменя едни сегменти , основни и биелни лагери . Редактирано 4 Август, 2019 от FentazI 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #4 Отговорено 8 Август, 2019 Здравейте отново блока е готов кривината беше 0.11 шлайфиста каза че няма как на метална гарнитура да не събере цилиндри каза че ако е била кингиритена е можело и да изкара още малко но пак е щяло да стане така. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове