OKCAH 3 #1 Публикувано 24 Март, 2019 Здравейте колеги, някой може ли да ми каже откъде се натяга и как по принцип се настройва ръчната спирачка на ЦРВ - 2013г. ?Сменях накладки и дискове наскоро и явно пак попаднах на пичове - ментаци, които първо ми предадоха автомобила с нехващаща ръчна, а после така хубаво ми я натегнаха ( до 6- зъб, “иначе ще скъсаш жилото”) че сега видях, че пари откъм задна лява гума и смърди на феродо. Преди малко я вдигнах на крика и врътках с една права отверка през дупката в барабана, та я поотпуснах до към 8-10 зъба, но ме притеснява, че успях да я отпусна толкова само отхлабвайки едното жило - другото да не е отпуснато на макс? Та явно ще ходя пак на “майстор”, въпроса е отново да не ми навредят с нещо друго ( щяха да ми разглабят корите на цялото барче миналата седмица, за да търсят откъде се регулира спирачката). Потърсих в нета и видях , че на по-старите црв-та болта за рерулиране бил под шофьорската седалка, а на трета генарация под чашкодържателя. Преди малко търсих на тия места, даже разглобих и два болта на дъното на подлакатника, но нищо не намерих. А, след 2-3 седмици ще трябва минавам на преглед! Мерси! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OKCAH 3 #2 Отговорено 28 Март, 2019 Ха, ама верно ли никой не знае?!.. ...или пък въпроса е криво зададен ? Или пък майстори няма, а само “ездачи” ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове