MonsterOOD 100 #1 Публикувано 25 Април, 2007 Егати Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #2 Отговорено 25 Април, 2007 дааааааа бееееее.... ебаси лудницата, дали наистина действа. Имам една дупчица на калника мога да пробвам..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonsterOOD 100 #3 Отговорено 25 Април, 2007 действай колега и кажи какво е станало аз се сетих че шпрея мойе да е флакон с газ той също изтудява яко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #4 Отговорено 25 Април, 2007 еми трябва да намеря спрей и бих си пробвал калника.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #5 Отговорено 25 Април, 2007 това е май за големи по размер вдлъбнатини, при които и вакуумна гума за чистене на мивки ще помогне, но имаше и некви, които с вакуум изтеглят дупки и следи от градушка, не е зле да им дадете координатите тук ако някой пострада Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_O_M_A_D 4 #6 Отговорено 25 Април, 2007 (Редактирано) Това е доста стар метод. Така изправих ламарините на старата кола. Става и с мокра гъба. Номера е в бързото охлаждане. Всичко се състои в това, че при вдлъбнатините атомите стоят под напрежение. При загряване те увеличават кинетичната си енергия, и се уголямяват разтоянията между тях. При рязко охлаждане те застават в равновесно състояния без напрежения. Тоест вече няма вдлъбнатина. Това е принципа на действие. Редактирано 25 Април, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_O_M_A_D 4 #7 Отговорено 25 Април, 2007 (Редактирано) Това е доста стар метод. Така изправих ламарините на старата кола. Става и с мокра гъба. Номера е в бързото охлаждане. Всичко се състои в това, че при вдлъбнатините атомите стоят под напрежение. При загряване те увеличават кинетичната си енергия, и се уголямяват разтоянията между тях. При рязко охлаждане те застават в равновесно състояния без напрежения. Тоест вече няма вдлъбнатина. Това е принципа на действие. Малко се съмнявам да е така... по-скоро метала се охлажда бързо и се свива и това води до изпъването му... колкото до метода предполагам върши работа на по-площни вдлъбнатини..на малки предполагам няма да е ефективен!При по-малки вдлъбнатини ( с малка площ и голямо вдлъбване ) се грее с горелка от вътрешната страна, като се нагрява докато боята почернее. След това се охлажда шоково и се пребоядисва. Естествено нестава за вдлъбнатини от градушка. А за другото..... нямаше да го казвам ако не беше така. Може и по-просто да съм го обяснил, но принципа е такъв. Редактирано 25 Април, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d_r_tushe 0 #8 Отговорено 22 Април, 2010 малък ъп на темата...-някой използвал ли е техниката?-само с ЦО2 ли става или може да се използва и нещо друго (примерно газ -пропан/бутан или подобни?-имам 3 вдлъбнатини на 3-тата врата (най вероятно някой с мотор/скутер се е блъснал) двете се към 50-100мм кръг и към 10мм дълбочина и едната е към 300мм кръг и към 10-15мм дълбочина и искам да се опитам с техниката. Съветвайте колеги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #9 Отговорено 22 Април, 2010 (Редактирано) Става, но само за определен вид вдлъбнатини - леки, без ръб, гладки. На прелюда съм пробвал, трябва ти сешоар - обикновен, не пистолет за горещ въздух, сух лед и чифт сериозни ръкавици. Крайния резултат е че вдлъбнатините намаляват, не изчезват. Редактирано 22 Април, 2010 от BLEIN MONO Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d_r_tushe 0 #10 Отговорено 22 Април, 2010 Какво е сух лед колега? Къде може да се да се намери (аз съм от В.Търново). Трите вдлъбнатини се леки, едната е с ръб. Мисля да се опитам с газово котлон (от малките), кое е твоето мнение?Също има ли значение от кога са вдлъбнатините - май магията работи само на пресни или няма значение от кога са? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #11 Отговорено 22 Април, 2010 Сухият лед е замръзнал въглероден двуокис, горелки не използвай, обикновен сешоар, ефект има, но не е като да ги няма вдлъбнатините, моята е нашарена от лек град, пробвах, но резултата не е чак толкова добър, че да си струва разправията, карам си я така, ако не се заглежда човек от много близо, не личи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d_r_tushe 0 #12 Отговорено 22 Април, 2010 , идеята за газов котлон не е да отоплявам, а да охлаждам (след сешоара да изпръскам местото с газ). Преди 20 мин. гледах колата и както вдлъбнатините ми се на задната врата, махнах кората и опитах се с рака-бутнах гърбите от вътре, и тия-ПУКК- изправиха се доста. Сега има следи, ама далеч съм от предходното състояние... ...ако не се заглежда човек от много близо,не личи. :lol... ...сега се мисля дали изобщо да се опитам с техниката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sand0 41 #13 Отговорено 22 Април, 2010 Метода за изправяне на вдлъбнатини от градушка и други.. сервиза е срещу хотел плиска мисля че пожарна има до тях. (София) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prisoner 2 #14 Отговорено 23 Април, 2010 Как точно се води този спреи и в каде се продава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #15 Отговорено 24 Април, 2010 Спрея се води въздух под налягане. Продава се в Office 1 Superstore, например. Аз от там купих. Но просто не го прави, колега, просто недей. Взех цял флакон, взех и сешуар и всичко.... то не беше десет минути греене, то не беше чууудо... не стана както и да го действахме. Пробвах на малки, на средни вдлъбнатини... виж на чак такива големи не съм пробвал, може и да стане. Но за чукване от врата, или от кестен или градушка.. шанс никакъв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fero 9 #16 Отговорено 24 Април, 2010 А за тази "машинка" какви ли са отзивите , че го гледам се продава тук там за по 40 50 лв.Изглежда много практично , а също изправя и малки вдлъбнатини.http://media.snimka.bg/5859/017974338.jpghttp://media.snimka.bg/5859/017974312.jpgЕто и примерно клипче. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garfi 41 #17 Отговорено 24 Април, 2010 Спрея се води въздух под налягане. Продава се в Office 1 Superstore, например. Аз от там купих. Но просто не го прави, колега, просто недей. Взех цял флакон, взех и сешуар и всичко.... то не беше десет минути греене, то не беше чууудо... не стана както и да го действахме. Пробвах на малки, на средни вдлъбнатини... виж на чак такива големи не съм пробвал, може и да стане. Но за чукване от врата, или от кестен или градушка.. шанс никакъв.Мисля, че процедурата трябва да се извърши с флакон пълен с някакъв газ. Със сешуара се затопля ламарината при което тя се разширява след това с флакона с газ се напръсква затоплената ламарина при което тя се охлажда мигновенно и се свива като заема първоначалната си форма. Както знаем при преминаване на газта от течно в газообразно състояние се получава "студ", климатиците работят на този принцип. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #18 Отговорено 24 Април, 2010 Това,ако е истина е супер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tenzo-R- 18 #19 Отговорено 24 Април, 2010 А за тази "машинка" какви ли са отзивите , че го гледам се продава тук там за по 40 50 лв.Изглежда много практично , а също изправя и малки вдлъбнатини.http://media.snimka.bg/5859/017974338.jpghttp://media.snimka.bg/5859/017974312.jpgЕто и примерно клипче. Голяма шукария е тая машинка .. И ако еистина ще е още по добре ... С нащте тънките ламарини...... Всеки се обляга кадето му падне после цялата кола в кривини ... Това ще е добро решение макар че много ме самнява Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #20 Отговорено 25 Април, 2010 Мисля, че процедурата трябва да се извърши с флакон пълен с някакъв газ. Със сешуара се затопля ламарината при което тя се разширява след това с флакона с газ се напръсква затоплената ламарина при което тя се охлажда мигновенно и се свива като заема първоначалната си форма. Както знаем при преминаване на газта от течно в газообразно състояние се получава "студ", климатиците работят на този принцип.Принципа на работа си го оцелил точно. Този метод използва именно газ под налягане, води се въздух, но мисля, че е друг газ. Както и да е, наистина излиза изключително студено но колкото и дълго да пръскам, колкото и да нагрявам просто НЕ става. Получава се даже леда, който се вижда на снимката но ефекта е нулев. Относно машинката - мисля, че МОЖЕ и да работи. Гледал съм един тон клипчета с нея, но отново няма как да знаем докато не се тества от някой лично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fero 9 #21 Отговорено 25 Април, 2010 Мисля , че някой от колегите който се занимава с тенекеджийство трябва да се обади и да ни светне малко и за двата варианта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PETE_TONG 23 #22 Отговорено 25 Април, 2010 (Редактирано) Флакона е CO2 и се продава във всички Ofis 1 Superstore-ове и Метро-та,като е известен със името въздух за почистване на клавиатури и компютърни платки,струва 9/10лв. Нагрявате повърхността със сешоар или пистолет за горещ въздух(ама на малка степен). След като загреете добре повърхността със неравния участък,обръщате спрея за почистване на клавиатури наопаки(със дюзата надолу) и пръскате участъка . Предполага се ,че неравността ще се изправи(във някои случаи да),пробвано от мен и работи Успех! Редактирано 25 Април, 2010 от PETE_TONG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prisoner 2 #23 Отговорено 25 Април, 2010 Благодаря колеги,аз смятам да пробвам ще видим какво ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #24 Отговорено 25 Април, 2010 Колеги ако има ефект пишете едно мнение ако при някои има резултат и от тази машинка.......мисля че е по практична от тругия метод Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gothic_fan 1 #25 Отговорено 26 Април, 2010 Аз ще пробвам тази седмица и ще пиша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове