N_O_M_A_D 4 #1 Публикувано 19 Април, 2007 (Редактирано) Предполагам всички много се кефим на светещите рингове на фаровете на някои модели BMW-та, както и на някои видове angel eye фарове. В тази тема ще покажа как да си ги направим сами. Естествено няма да се виждат зад стъклата на стандартните фарове, но като стана готов с обработката на матеряла, ще покажа как с малко пари те да станат кристални. Ta: Купува те си обикновенна пласт-магова пръчка( желателно е да е плътна ) или приспособявате нещо подобно. Може да намерите подходящи матеряли в магазините за домашни потреби или железариите. Псле я огъвате в подходящата форма. Нагрява те я със сешуар, като внимавате да не нарушите гладката повърност. Взимате бормашината и нарязвате повърхността на равномерни пръстени. Това най-лесно става докато пръчката е права. Подпирате я някъде, и с равномерни стъпки я въртите като прибутвате бормашинката с диска. След което с тънка бургийка правите това: В тези дупки слагате светодиоди с голяма яркост. Увивате с плътна изолационна лента или най добре с термо шлаух. Резултатите: По същата технология можем да си направим и подсветка на някои ключови места в интериора и екстериора. Редактирано 19 Април, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
STANCHO 1 2 #2 Отговорено 19 Април, 2007 Това го имаше в едно друго форумче но въпроса ми е как ще отворим фара? ...........Така де как ще го затворим после и каква е гаранцията че няма да прави конденз Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_O_M_A_D 4 #3 Отговорено 19 Април, 2007 (Редактирано) Стъклото е залепено за корпуса с лепило. С малко почече сръчност то може да се отлепи. Ако след това се залепи качествено, няма да прави конденз. Редактирано 19 Април, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest beneton4o #4 Отговорено 19 Април, 2007 Брей ,какви неща измислят хората......Интересно е ,луда работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #5 Отговорено 19 Април, 2007 далаверата става и с пръчки за щори... само давам идея Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BENJI_CRX 8 #6 Отговорено 19 Април, 2007 ама наистина ли сега откривате топлата вода?????????????не е проблема да се направят пръстините.има още хиляда работи да се направят.като например захващаниния на ринговете,отваряне ,затваряне и не на последно място самото стъкло на фара Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest STANCHO 1 #7 Отговорено 20 Април, 2007 ама наистина ли сега откривате топлата вода????????????? не е проблема да се направят пръстините.има още хиляда работи да се направят.като например захващаниния на ринговете,отваряне ,затваряне и не на последно място самото стъкло на фара [/quote Точно за това говорех и аз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest addevil #8 Отговорено 20 Април, 2007 има филмчета за кое как се прави, където дават повече от добри идеи за най-различни щуротии - аз лично съм им голям фен въпреки че надали бих могла да направя нещата, които са там. все пак мисля че е готино, че някой който ги е гледал е решил да сподели тази идея а и е сравнително проста за изпълнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #9 Отговорено 20 Април, 2007 Евала за обяснението .Според мен с малко повече мисъл и идеи може да се докара работата по-добре от китайските и-бей изпълнения. Но си е доста пипкава работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_O_M_A_D 4 #10 Отговорено 20 Април, 2007 има филмчета за кое как се прави, където дават повече от добри идеи за най-различни щуротии - аз лично съм им голям фен въпреки че надали бих могла да направя нещата, които са там. все пак мисля че е готино, че някой който ги е гледал е решил да сподели тази идея а и е сравнително проста за изпълнениеДай някъкъв линк, че не са ми излишни добрите идеи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #11 Отговорено 20 Април, 2007 Ето връзки:1:CRX (ако не се отваря цък ТУК)2:видео ЦЪКНа който му се занимава - успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_O_M_A_D 4 #12 Отговорено 20 Април, 2007 (Редактирано) Клипчето е готино. Не използвах точно този източник, но е яко да се види в действие. В момента съм на ниво правене на кристално стъкло от поликарбонат. Пожелайте ми успех. Другото е работа за един два часа. Редактирано 20 Април, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #13 Отговорено 20 Април, 2007 ...В момента съм на ниво правене на кристално стъкло от поликарбонат....Мдааа,това ще е много интересно и полезно ако успееш да го направиш.Ами...Успех ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Orlin #14 Отговорено 21 Април, 2007 (Редактирано) Колега, ако нямаш дремелче, кажи ще ти услужа с моя. Мисля, че имам едно читаво дискче за неметали Мен ме притеснява това, че стъклото на фабричните фарове не е кристално. Другото е лесна работа Редактирано 21 Април, 2007 от Orlin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Greenwater 0 #15 Отговорено 21 Април, 2007 Интересна тема ,но вече разисквана тук ,доста доста отдавна. Колеги ,използвайте търсачката .темата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове