Guest Hronos #1 Публикувано 11 Септември, 2004 (Редактирано) Някой може ли да ми помогне с инфо или впечатления за Accord 2.0 TDI,97г.Английския модел.Слаби места и т.н. Редактирано 11 Септември, 2004 от Hronos Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen #2 Отговорено 11 Септември, 2004 влез в старият клуб - http://clubs.dir.bg/ избери клуб хонда и на първа страница е разискан подробно този въпрос Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #3 Отговорено 11 Септември, 2004 Не е много обстойно но............... 10х.Някой ако е карал такова животно или негов познат нека разкаже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #4 Отговорено 11 Септември, 2004 Аз съм карал Акорд CF1 (5-а генерация 4 врати - Англииския модел) с въпросния РОВЪР-ов (Турбо) Дизелов мотор.Като динамика която предоставя този мотор - супер е ! Много добро ускорение има. Но двигателя е РОВЪР.......В стария форум в дир.бг-то МНОГО пъти е дискутирана тази кола с този мотор. Ето ДВЕ приерни теми: Тази, а също и ТАЗИ.Общо взето, повечето мнения по въпроса (пък и моето е такова) са че, АКО някой се е навил да си взима такъв Акорд 5-а генерация, то ПО-ДОБРЕ да си е с ИСТИНСКИ мотор - Хондов, бензинов. Най-малкото затова че като се замисли човек - Акорд CF1 е правен в Англия (а НЕ в Япония) и двигателя НЕ Е Хондов дори, ами е Ровър-ов...... егати кощунството Що за Хонда е това, като се замислиш, щом най-важния агрегат дори (т.е. Двигателя) НЕ Е фирмен..... Поне Акорд-а да НЕ Е с този мотор, да си е с бензинов. И без друго мненията за този Дизелов мотор НЕ са от най-положително настроените....Лично мнение !Иначе да, примамлива оферта е и човек БИ преглътнал факта че мотора е РОВЪР-ов - като усети динамиката и види разхода на гориво (НАФТА ), но.... Аз лично НЕ бих си купил такава кола точно с ТОЗИ мотор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #5 Отговорено 11 Септември, 2004 Емблемата е на Хонда и това е.Мисля че японците са преценили какво да сложат под капака при положение че нямат дизелов мотор по това време.Дано не са сгрешили,но мисля да им се доверя и понеделник да се сдобия с такава печка.Много пътувам и тоя бензин ме разбива колкото и икономични да са бензиновите Хонди.Дано да не съжалявам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #6 Отговорено 11 Септември, 2004 Ееееее - няма да сгрешиш Определено ще ти хареса - и Акорда как се представя като поведение на пътя и от самия мотор - доста добре дърпа Хайде, стискаме палци всичко да е ОК Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Didko #7 Отговорено 11 Септември, 2004 Ейтова е манията Хонда Като ще е печка, защо не си вземеш печка на някоя японска марка с традиции в производството на дизелови двигатели? Ами и Тоуота и Мазда и те правят дизели и то доста, ама доста добри! Имам опит с 2.0D на Мазда, а за D4-D на Toyota си мечтая. Нещо под черта - незнам дали знаете, но марката KIA е на Мазда, а КИА произвеждат дизелите, които Мерцедес слагат в М класата си... (смешно е ама). Само на стартерите пише Мицубиши то и на наща бивша мазда така беше ...а за това, че Хондата ти е Английска, познавам един много добър майстор, който казва "Видиш ли нещо захвърлено Английско - наведи се и го вземи, няма да сбъркаш!". Не, че твоята Хонда е захвърлена, но аз ти казвам каква е приказката Надявам се и ти с твоята Хонда да не сбъркаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest benji_crx #8 Отговорено 12 Септември, 2004 абе HRONOS кво ти става бе човек?от CRX ще се метнеш на печка ?ти направо ме омря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #9 Отговорено 12 Септември, 2004 CRX-а е за свободното ми време което почти нямам но....Не ми е удобно да го ползвам за масов транспорт.Като се явя с него при някой непознат клиент и ме взима за тинейджър с неизживяно детство.Аз и сега си имам 406 дизел но почти не го карам,зашото ме дразни и ще го разкарам и него като Зафирата,която продадох,и наскоро счупила бутало между другото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy #10 Отговорено 12 Септември, 2004 После, ЗАЩО японски да караме! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #11 Отговорено 14 Септември, 2004 Вече има и Дизелова хонда в клуба.Купих я и от вчера сам с нея,доста прилично работи.Тромава ми е за сега но като се има в предвид от каква кола слизам мисля че е нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #12 Отговорено 14 Септември, 2004 Евала - честита да ти е Нащракай няколко снимки да и се полюбуваме малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #13 Отговорено 14 Септември, 2004 Ще я снимам и ще кача снимки.Бита е от градушка леко и се чудя дали да я оправям или да не се занимавам,да не вземе да я осере някой бояджия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda #14 Отговорено 14 Септември, 2004 Абе карай и да не ти дреме Тепърва ще има събития с нея, споко - не бързай да се оглеждаш за кусурите Колкото по-малко пипат негодниците - автотенекеджии по нея, толкова по-добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest eftimov #15 Отговорено 14 Септември, 2004 и аз брадясах от бензин. и си търся дизел-ка. толкова съм брадясал, че съм готов на компромис да е друга марка :P7ма генерация имат хубав дизел на исузу ама е още скъпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest THUNDER #16 Отговорено 15 Септември, 2004 Честито Hronos Мисля, че ще се "родиш" с Акорд-а, имайки предвид пробега ти Със здраве да те вози, пък за вървенето си струва да се сложи един чип - знаеш, че при турбо-дизелите ефекта от него си заслужава Аре наслука! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf #17 Отговорено 15 Септември, 2004 Айде честита да ти е! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Vaso #18 Отговорено 15 Септември, 2004 Печка печка ама Хонда Честито и от мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest petrakiev #19 Отговорено 15 Септември, 2004 Хонда ама печка ЕЕЕЕЕЕ маитап де - ся да не се расърдиш, те не са я правили на Витоша на някоя поляна - кат са го сложили тоя мотор са си направили сметката хората Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #20 Отговорено 19 Септември, 2004 Днес се прибрах от Варна с дизелака,еми около 6 л./100км. разход,прибрах се за 4.5ч. с една спиране за 10 мин..По магистралата си върви с 200км.И вози много добре и добре си стои на пътя,доволен съм за сега.Един с 406 HDI сигурно си е намразил колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Vaso #21 Отговорено 19 Септември, 2004 И вози много добре и добре си стои на пътя,доволен съм за сега.Един с 406 HDI сигурно си е намразил колата. Разход супер.Голяма кола устойчива.Пък и явно върви е честито пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове