Den4ev 1 #1 Публикувано 15 Септември, 2017 Здравейте, карам Хонда Акорд 6, 2.0 тди, Ровър мотора 20Т2N. Имам я от Декември 2016. Миналата зима палех малко трудно при положение че две от четирите подгревни свещи не работят. Сега пак захладня сутрин, паленето пак е малко по трудно, но има и друг проблем. Като я запаля, малко повечко върти стартера, държи си нормални обороти, не пуши нито черно нито бяло, не тресе двигателя (буксите на ГНПто съм ги пръскал с контактен спрей, защото се изтърсваше мотора като запаля) и след половин минута грубо започва да излиза един бял дим от ауспусите. Има мирис на неизгоряло гориво. Малко като покарам (има няма 3 минути) и спира да пуши бяло. Дали според вас това е от свещи или от температурен датчик, или нещо друго ? П.П. Катализатора е премахнат. И миналата зима припушваше бяло, но мислех че е нормално, понеже не съм карал дизел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asdasdsadas 37 #2 Отговорено 15 Септември, 2017 (Редактирано) Следи си нивото на антифриза защото има вероятност той да попада в цилиндрите и да го гориш, а може и да прави конденз в изпускателните тръби и се появяват водни капчици.Вземи лист хартия и го сложи отзад на ауспуха като започне да пуши ще видиш дали се омазнява хартията и ще стане ясно.Може и да ти е заминал темп. датчик и да лъже компютъра, че колата е студена и да набива повече нафта която не изгаря и за това да мирише на неизгоряло гориво. Редактирано 15 Септември, 2017 от Gasmonkey Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Den4ev 1 #3 Отговорено 15 Септември, 2017 Антифриза не мърда, и аз се съмнявам за датчика, не знам какви стойности трябва да дава за да го измеря на студен мотор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Den4ev 1 #4 Отговорено 20 Февруари, 2018 Здравейте, смених подгревните свещи и всичко се нормализира. Пали от раз и няма бял пушек. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове