manniakk 22 #1 Публикувано 5 Април, 2007 Задължително ли е да го има и може ли да се смени с напечатан на самозалепваща хартия такъв. Преди виждах едно Porsche което му беше така номера... Та искам да разбера колко е законно.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
element 4 #2 Отговорено 5 Април, 2007 И на мен ми е интересно,понеже на онези снимки които един колега показа на множество Хонди в Бостън(мисля че там беше),доста коли нямаха преден номер. Може би в САЩ е позволено.......ако и тук е така - направо да го махам!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nta 6 #3 Отговорено 5 Април, 2007 И на мен ми е интересно,понеже на онези снимки които един колега показа на множество Хонди в Бостън(мисля че там беше),доста коли нямаха преден номер. Може би в САЩ е позволено.......ако и тук е така - направо да го махам!? В някои от щатите закона гласи, че ти трябва само заден номер, в БГ обаче не е така.Там обаче глобата в щат NY например, като ти изгори крушката, която осветява задния номер е $150 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hronos 20 #4 Отговорено 5 Април, 2007 Закон за движение по пътищата Глава СЕДМА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ Чл. 175 (1) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба до 100 лв. водач, който: 1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места; (2) За повторно нарушение по ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от 1 месец до 1 година и глоба от 50 до 150 лева. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Имам 2 наказателни постановления с лишаване за 2 и 4 месеца от правоуправление точно по тоя чл.175. Обжалвал съм ги и 2-те отпаднаха в съда но не ви съветвам да карате без номер или с номер непоставен на местото си.Ако имате добри адвокати карайте ваша си работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #5 Отговорено 5 Април, 2007 какво разбират не на място... Ако по махна от пластмасата и го сложа в долен лев или десен ъгъл... пак ли не е на място? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #6 Отговорено 5 Април, 2007 Ако се свали номера на задната броня задължително ли трябва да има осветителна лампа която да го осветява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #7 Отговорено 5 Април, 2007 как ще го свалиш като е с печат които е занитен?!? И ако все пак го свалиш определено ще трябва да е осветен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #8 Отговорено 5 Април, 2007 (Редактирано) как ще го свалиш като е с печат които е занитен?!? И ако все пак го свалиш определено ще трябва да е осветен.Пич неси ли сиждал на сивик 5 генерация , че половината сигорно са със свален номер на задната броня ето ти един пример на един приател http://forums.hondabg.com/index.php?showuser=2838 .Питам защото съм виждал и хонди които са със свален номер но нямат лампичка.Иначе и аз мисля , че трябва да има лампа.А по твоя въпрос има едни алфи на които предните номера ги слагат долу в ляво , обаче те са си така май заводски. Редактирано 5 Април, 2007 от vartan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #9 Отговорено 5 Април, 2007 аз не казвам че е проблем. моя е занитен отзад с нещо като печат и не знам ако го махна дали няма да е проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest kicko #10 Отговорено 5 Април, 2007 аз не казвам че е проблем. моя е занитен отзад с нещо като печат и не знам ако го махна дали няма да е проблем?бояджиите правят тази "услуга" - сваляне на номера и поставяне на нита само на него, така че да не си личи и вече да е подвижен... тва след като ти се наложи боядисване нещо и за да не ходиш секи път в КАТ да ти го пломбират и да им даваш 50 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orlin 43 #11 Отговорено 6 Април, 2007 попринцип новичките Алфи са с номер от едната страна на предната броня. Не виждам проблем да не е в средата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ШМИРГЕЛ 9 #12 Отговорено 6 Април, 2007 Ако някой знае дали е проблем да се махне от средата и да се сложи долу в ъгъла. Нека да пише....Абе вероятно не е точно регламентирано от закона,нооо...Смятай,че всяко ченге с мустаци ще те спира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Dragi4 #13 Отговорено 6 Април, 2007 какво разбират не на място... Ако по махна от пластмасата и го сложа в долен лев или десен ъгъл... пак ли не е на място?Питай в КАТ бе.Мойте последни 2 Хонди4ки предните им номера винаги са били свалени долу на 5 пръста от земята и така съм минавал през Кат.Ако сваля6 задния задължително да е осветен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
STANCHO 1 2 #14 Отговорено 6 Април, 2007 Аз лично за сега съм нямал проблем с предния номер и да чукна на дърво дано да нямам а за задния номер съм 11654% сигурен че трябва да е осветен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o #15 Отговорено 6 Април, 2007 (Редактирано) Относно задният номер. Когато ми е регистрирана колата си беше на място на задния капак,после затворих мястото за номера и си направих на оригиналната броня място за номера,сложих си една от лампи4ките които беше преди на капака, осветява не много-добре,но ставаОтносно нита който толкова много ви притеснява:зна4и нали в КАТ ти слагат номера и пробиват с дрелката и нитат.е да ги е.....ба, разпробих стеблото на нита и го извадих, после си занитих пак нита,ама само на самиат номер, а не през сотйката,... през бронята, въобще не се ли4и и досега никой не ми е правил проблем. е да де, то винаги има първи път, ма аз още не съм стигнал до него, а и каквито и прертаботки ад права по колата, особено по външния вид после все се оправдавам с едно и също:"ами така е внесена от австрия, вие ми я регистрирахте и вдигам рамене" ето го как изглежда и си е осветен скромно http://store1.data.bg/vetecvd/Honda_fen/real_left.jpg аз не казвам че е проблем. моя е занитен отзад с нещо като печат и не знам ако го махна дали няма да е проблем? тва след като ти се наложи боядисване нещо и за да не ходиш секи път в КАТ да ти го пломбират и да им даваш 50 лв. 4лв. е само за нита, кви 50 те подгониха Редактирано 6 Април, 2007 от dj_mi6o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest kicko #16 Отговорено 6 Април, 2007 4лв. е само за нита, кви 50 те подгониха Така ми казаха - че ако идеш в КАТ да ти пломбират отново номера се плаща 50 лв., не мога да говоря от личен опит.А за лампите дето осветяват задния номер, имам и аз един въпрос: при мен са 2 и понякога не знам от друсането или от затварянето на капака едната изгасва, след това като я чукна с пръст светва. Опасявам се, че някой път като е изгаснало може да ме спрат да ми се заяждат. А пък за да се свали лампта пречи номера и пластмасата на която е монтиран, и пломбиран... така че нищо не мога да направя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #17 Отговорено 6 Април, 2007 6та генерация ли караш... най вероятно е крушката. Аз някакси успях да я сваля. После с малко аеробика и я слагаш обратно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове