Jump to content
manniakk

Преден номер

Recommended Posts

Задължително ли е да го има и може ли да се смени с напечатан на самозалепваща хартия такъв. Преди виждах едно Porsche което му беше така номера... Та искам да разбера колко е законно....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми е интересно,понеже на онези снимки които един колега показа на множество Хонди в Бостън(мисля че там беше),доста коли нямаха преден номер. Може би в САЩ е позволено.......ако и тук е така - направо да го махам!? :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми е интересно,понеже на онези снимки които един колега показа на множество Хонди в Бостън(мисля че там беше),доста коли нямаха преден номер. Може би в САЩ е позволено.......ако и тук е така - направо да го махам!? :hondarulez:

В някои от щатите закона гласи, че ти трябва само заден номер, в БГ обаче не е така.Там обаче глобата в щат NY например, като ти изгори крушката, която осветява задния номер е $150

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закон за движение по пътищата

Глава СЕДМА

АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ

Чл. 175 (1) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба до 100 лв. водач, който:

1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;

(2) За повторно нарушение по ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от 1 месец до 1 година и глоба от 50 до 150 лева.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Имам 2 наказателни постановления с лишаване за 2 и 4 месеца от правоуправление точно по тоя чл.175.

Обжалвал съм ги и 2-те отпаднаха в съда но не ви съветвам да карате без номер или с номер непоставен на местото си.Ако имате добри адвокати карайте ваша си работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво разбират не на място... Ако по махна от пластмасата и го сложа в долен лев или десен ъгъл... пак ли не е на място?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се свали номера на задната броня задължително ли трябва да има осветителна лампа която да го осветява.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

как ще го свалиш като е с печат които е занитен?!? И ако все пак го свалиш определено ще трябва да е осветен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

как ще го свалиш като е с печат които е занитен?!? И ако все пак го свалиш определено ще трябва да е осветен.

Пич неси ли сиждал на сивик 5 генерация , че половината сигорно са със свален номер на задната броня ето ти един пример на един приател http://forums.hondabg.com/index.php?showuser=2838 .Питам защото съм виждал и хонди които са със свален номер но нямат лампичка.Иначе и аз мисля , че трябва да има лампа.А по твоя въпрос има едни алфи на които предните номера ги слагат долу в ляво , обаче те са си така май заводски. Редактирано от vartan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не казвам че е проблем. моя е занитен отзад с нещо като печат и не знам ако го махна дали няма да е проблем?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kicko

аз не казвам че е проблем. моя е занитен отзад с нещо като печат и не знам ако го махна дали няма да е проблем?

бояджиите правят тази "услуга" - сваляне на номера и поставяне на нита само на него, така че да не си личи и вече да е подвижен... тва след като ти се наложи боядисване нещо и за да не ходиш секи път в КАТ да ти го пломбират и да им даваш 50 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

попринцип новичките Алфи са с номер от едната страна на предната броня. Не виждам проблем да не е в средата :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой знае дали е проблем да се махне от средата и да се сложи долу в ъгъла. Нека да пише....

Абе вероятно не е точно регламентирано от закона,нооо...Смятай,че всяко ченге с мустаци ще те спира

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

какво разбират не на място... Ако по махна от пластмасата и го сложа в долен лев или десен ъгъл... пак ли не е на място?

Питай в КАТ бе.Мойте последни 2 Хонди4ки предните им номера винаги са били свалени долу на 5 пръста от земята и така съм минавал през Кат.Ако сваля6 задния задължително да е осветен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично за сега съм нямал проблем с предния номер и да чукна на дърво дано да нямам а за задния номер съм 11654% сигурен че трябва да е осветен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Относно задният номер. Когато ми е регистрирана колата си беше на място на задния капак,после затворих мястото за номера и си направих на оригиналната броня място за номера,сложих си една от лампи4ките които беше преди на капака, осветява не много-добре,но ставаОтносно нита който толкова много ви притеснява:зна4и нали в КАТ ти слагат номера и пробиват с дрелката и нитат.е да ги е.....ба, разпробих стеблото на нита и го извадих, после си занитих пак нита,ама само на самиат номер, а не през сотйката,... през бронята, въобще не се ли4и и досега никой не ми е правил проблем. е да де, то винаги има първи път, ма аз още не съм стигнал до него, а и каквито и прертаботки ад права по колата, особено по външния вид после все се оправдавам с едно и също:"ами така е внесена от австрия, вие ми я регистрирахте и вдигам рамене" :Dето го как изглежда и си е осветен скромно http://store1.data.bg/vetecvd/Honda_fen/real_left.jpg

тва след като ти се наложи боядисване нещо и за да не ходиш секи път в КАТ да ти го пломбират и да им даваш 50 лв.
:D:D:D:P:D 4лв. е само за нита, кви 50 те подгониха :P Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kicko

;):D;););) 4лв. е само за нита, кви 50 те подгониха :blink:

Така ми казаха - че ако идеш в КАТ да ти пломбират отново номера се плаща 50 лв., не мога да говоря от личен опит.А за лампите дето осветяват задния номер, имам и аз един въпрос: при мен са 2 и понякога не знам от друсането или от затварянето на капака едната изгасва, след това като я чукна с пръст светва. Опасявам се, че някой път като е изгаснало може да ме спрат да ми се заяждат. А пък за да се свали лампта пречи номера и пластмасата на която е монтиран, и пломбиран... така че нищо не мога да направя ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6та генерация ли караш... най вероятно е крушката. Аз някакси успях да я сваля. После с малко аеробика и я слагаш обратно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...